Mr. Oizo's gear

Wie weet er nog meer platen die met 'n minimale setup zijn geproduceerd? Wat me nu te binnen schiet is die 1e van Fatboy Slim (2x s950 + Atari ST) en DJ Shadow's 'Endtroducing' (MPC3000 + technics). Maar deze zijn volgens mij wel allebei professioneel gemixed.

Oh, en Kylie's 'can't get you out of my head' komt bijna volledig uit 'n Korg Triton. Wel afgemixed in ProTools, maar toch.
 
Het is echt niet dat ik jaloers ben... Ik koop echt niet meer gear omdat ik dan denk dat ik beter ben. Dat is natuurlijk grote onzin. Ik koop gear, omdat ik daar zin in heb. Ik vind het alleen allemaal een beetje onzin om te zeggen: "Ik gebruik alleen een MPC3000 en een technics..." Wat voor geluid komt er uit een MPC3000? Interne geluid? NOT... En uit dit Technics?
Wij hadden 1983 ook met 6 synths gemaakt en daarvan dus geen sampler met een enorme samplekit. Verder een M-one en een mackie1604. Check deze thread nog maar eens: https://www.synthforum.nl/forums/showthread.php?s=&threadid=1060&highlight=1983

track: http://www.tonyblack.org/mp3/TonyBlack - 1983.mp3
 
Ik zeg ook niet dat minder gear beter is. Het is alleen leuk om te weten dat er ook platen zijn die gewoon uit 1 bakkie geperst worden. Lijkt me ook leuk om te weten voor de mensen met minimale setups hier. Voor sommige stijlen heb je aan alleen 'n sampler al bijna genoeg. Het past bij bepaalde stijlen, en het is 'n manier van werken die bij je past of niet.
Ik zou bijvoorbeeld niet graag trance moeten maken met alleen 'n sampler. Maar ja, ik zou sowieso niet graag trance moeten maken ;).
 
Back
Top