Vloeren isoleren

Bij de bouwmarkt (o.a. gamma) verkopen ze van die platen (met gekleurde stipjes). Er zitten stroken in waar je de balken in kan leggen. De platen leg je ertussen. Zorg ervoor dat er een spouwruimte ontstaat. Je kan er gerust vuren balken voor gebruiken anders is het niet te betalen. Het beste werkt een zacht materiaal gevolgd door een hard materiaal. MDF is vrij hard. Ik zou over de balken dus stroken zachtboard leggen waarop je de MDF kan leggen.

Lucht is de beste isolatie. Maakt de spouw zo groot mogelijk (ook voor de muren). Ik heb me wezenloos gezocht naar rubberen schroeven (bestaan echt) om de palen te bevestigen, maar ze niet gevonden. Wat ik daarom heb gedaan is rubberen tegels versneden. Die bevestigd aan de houten vloer. Daar rust een paal op en die heb ik weer bevestigd met een hoekanker die rust op de tegel. Ik heb daarvoor korte schroeven gebruikt. Doordat je de palen ook horizontaal met elkaar verbind zit dat echt muurvast.

Ik ben dit ook van plan in mijn studio. Maar ik houd het alleen bij de zangcabine, omdat je daar nou eenmaal opneemt. In de afluisterruimte is het zaak de geluiden van buitenaf te stoppen. Plinten weghalen en afkitten.

Succes
 
zorg dat je in de afluisterruimte zoveel mogelijk symmetrisch werkt en in de zangcabine a-symmetrisch. Ik ga voor de zangcabine vuren latjes gebruiken en ik ga lossen panelen maken met MDF. Maak een doos van ongeveer 20 cm dik en leg daar glaswol in. Dit afdekken met een fijne doek die lucht doorlaat. Kan je proberen door er doorheen te praten. Te vinden op de markt bij een stoffen kraam. Die panelen kun je verplaatsen en kan handig zijn om te testen welke positie je voor opname prefereert.

Soms kan hard weerkaatsend materiaal voor de zangcabine ook effectief zijn. Alleen houd ik het raam van de zangcabine klein i.v.m. weerkaatsing. Beide ramen plaats je schuin.

Succes
 
Ik zou de vloer in de zangcabine qua afmetingen kleiner houden dan de oppervlakte van de zangcabine. Ik ga verend schuim (misschien wel hetzelfde materiaal met die gekleurde stipjes) zodanig in de kier tussen de vloer en de muur aanbrengen dat het kan veren en geen geluid doorlaat. Loopt er iemand in de zangcabine dan zal het contact geluid ook naar de muren toe nihil zijn.
 
constructie voorwaarden.

constructie voorwaarden.

uitgangspunt voor je constructie:
eigenlijk werk je in minimaal vier lagen>
1 je ondergrond(de houten vloer/wand)
2. je isolatie laag(gaarne foam ,van dat bowmarkt spul kan maar liever 8 cm dan de 3 of vier die ze daar tegen te dure prijzen voeren en geen piamidetroep als isolatie, daar kan je beter je reet mee afvegen als het om isoleren gaat...weegt niks doet niks voor je iso!!!))
3.je harde bovenlaag(hout meestal/mdf ,underlayment, stijve fibers als je heel veel geld hebt etc.) deze altijd liefst dubbel aan elkaar bevsetsigen zodat het een homogene massa wordt(en dat mag met lijm en wel met schroeven)
4. je vloerbedekking laminaat / tapijt.

!Zorg dat je 1 en 3/4 nooit direkt met elkaar verbindt!

>Dus nooit met roedes latten schroeven want dan sla je als het ware je isolatioe laag over en doe je dus even handig als tineke Netelenbos en de betuwelijn destijds....heul errig veul geld over de balluk smijten!
Isoleren is heel erg duur namelijk...naast je plaat materiaalen komt je lijm en meteen begrijp je die rukkers van bison pritt en pattex...teuring wat een euri's

kort en goed je harde buiten lagen mogen niet in contact staan...lekker plat:

je foam fliker je op de vloer tegen de muren aan
daarop je 1e houtlaag lijmen...en die ligt aan beide kanten 1,5 cm los van de muur
daarop lijm je naden verspringend je tweede laag(schroeven mag hier dus wel, want je moet van de twee houtlagen een homogene massa maken(de derde laag volmaken zeg maar!!)
en daarop lijm je vloerbedekking of laminaat met groene plaatjes(niet tegen het contact geluid maar laminaat loop je naar de Karel anker als je het los op beton legt...


dus...

nog bedankt aan matt voor de waardevolle toevoeging...



:halleluja :halleluja
 
dit zijn (bijna) allemaal bruikbare tips mensen !!

dankzij de voorman (we moeten inderdaad weer is een bakkie gaan doen) ben ik achter een leuk adresje voor materiaal gekomen (asona) maar zij zelf houden zich niet meer zo bezig met isolatie maaar hebben een partner hierin gevonden, JMT geluidsisolatie techniek (http://www.geluidsisolatie.com/).
Als het goed is word ik straks door een van de specialisten terug gebeld over de door hun geleverde materialen etc.

I'll keep ya'll posted!
 
Ah.. dat had je er nog niet bijgezegd, dat je het professioneel wil laten doen.. Kost wat maar dan is het wel GOED gedaan!
 
Veelal zullen deze winkels niet goedkoop zijn en het kost je enorm veel centen. Teken de constructie uit op papier.
In de bouwmarkt is alles wel te vinden. Wees creatief zou ik zeggen. In de bouwmarkt is alles wel te vinden. Soms kun je zelf een combi maken van beschikbaar materiaal. Zoals wat ik schreef over de rubberen tegels. Werkt echt super en dempt als een gek.

Tapijt kun je altijd nog neerleggen. Niet vergeten dat er in Wisseloord ook hout op de vloer ligt. Akoestiek (vooral natuurlijke d.m.v. hout kan ook erg mooi klinken). tapijt kun je altijd nog neerleggen.

Ook handig zijn die rollen met rubberenstrips. Die heb je in allerlei hardheden en diktes. Dat verkopen ze wel weer bij een specialist, maar dat hoeft geen specialist in geluidsakoestiek te zijn. Zo'n strip kun je bijv. gebruiken om het MDF op te leggen of de ramen in de zangcabine.

Ik zou zelf creatief zijn en je minder laten lijden door specialisten. De ene ruimte is de andere niet en het lijkt me (tenminste dat vind ik) juist slim om zelf dingen te ontdekken met de bruikbare tips die o.a. de voorman geeft.

Hetzelfde als die dempende panelen. Die zijn niet te betalen als je ze aan moet schaffen. Die zijn zelf te maken en misschien kun jij het nog beter. Algeheel verschijnsel is dat men produkten te snel maakt en duur verkoopt. En zelfs die personen gebruiken dus MDF voor hun panelen.
 
Origineel geplaatst door Arv
Ah.. dat had je er nog niet bijgezegd, dat je het professioneel wil laten doen.. Kost wat maar dan is het wel GOED gedaan!

professioneel zelf doen is dat ook goed ??? wel dus met pro materiaal
 
das wel en niet professioneel hoor...dagoose heeft een zware hands on mentalitiy...
maar iemand moet leveren:)

ook voor andere doe het zelvers raad ik aan om gamma's en formido's te omzijlen...want daar komen hele slechte constructies van...

btw...op www.geluidsisolatie.nl(niet de punt com van dagoose)) goe ie uitleg over contact geluid en lucht geluid...voor de heren die het verschil willen weten tussen appels en harde peren...
 
de kosten van pro materiaal vallen wel mee. zeker als het op foam aankomt...het lijjm daarvoor koop je dan weer bij de boyuwmarkt...trouwens het foam bij de bouwmarkt is er maar in een soort en die is veels te dun 4 cm...als mijn kanarielosgaat maakt dat la meer herrie... en gaat dat er doorheen..


voor foto's van mijn geweldige kanarie karel gaarne emailen...hij is overigens ook niet voor betaling inzetbaar op akoestisch test niveau...
 

Attachments

  • karel 005.jpg
    karel 005.jpg
    52,4 KB · Bekeken: 96
Origineel geplaatst door De Voorman
das wel en niet professioneel hoor...dagoose heeft een zware hands on mentalitiy...
maar iemand moet leveren:)

ook voor andere doe het zelvers raad ik aan om gamma's en formido's te omzijlen...want daar komen hele slechte constructies van...


Ben ik niet met je eens, want Isover blijft toch echt Isover. MDF komt ook bij dezelfde leverancier vandaan. De Gamma was trouwens 1 van de pionieren in Doe het zelf materialen en 1 van de eerste dus.

Ik zou eerst de goedkope winkels afgaan en kijk wat je daar van je lijstje niet kan vinden. Let wel op: Isolatie kun je dit jaar nog vergoed krijgen. Dus veel van aanschaffen die Isover 9 cm glasvlies glaswol. Is echt het beste spul.
 
Hoe zit dat met ramen?
Gewoon dichttimmeren en een extra lampie d'rbij of wat?

En de doe het maar zelf bouwmarkten is natuurlijk een grote oplichterij (sorry Santi) maar als je voor een 10 schroefies bij de groothandel een heel pak (van 100) kan kopen zit er natuurlijk iemand vet geld te vangen ergens.

Maar waar hebben ze die meuk dan wel? En kun je al burger(lul) daar zomaar dingen kopen dan? Of moet je ff een mannetje inzetten die er wel aan kan komen?
 
Ik ben wel benieuwd wat en hoe het gaat worden Goose! Misschien leuk om tegen die tijd wat foto's van de voortgang te maken?
 
Origineel geplaatst door Arv
Ik ben wel benieuwd wat en hoe het gaat worden Goose! Misschien leuk om tegen die tijd wat foto's van de voortgang te maken?

zal ik doen !!

Zoals het er nu uitziet krijg ik 22 december de sleutel maar ik hoop eerder..
Prioriteit ligt alleen niet bij de studio maar de woonkamer, gang en slaapkamer.
Dan de studio... maar dat komt goed..
 
Origineel geplaatst door fuse
Hoe zit dat met ramen?
Gewoon dichttimmeren en een extra lampie d'rbij of wat?

En de doe het maar zelf bouwmarkten is natuurlijk een grote oplichterij (sorry Santi) maar als je voor een 10 schroefies bij de groothandel een heel pak (van 100) kan kopen zit er natuurlijk iemand vet geld te vangen ergens.


HAHA de Gamma is van oorsprong een groothandel. Daarom zijn ze zo goedkoop.
Nou vind ik inderdaad de schroeven roestvrijstaal erg prijzig daar. (voor buiten gebruik ik die dus).

De BOUWMAAT heeft super spul en het beste hout. Beter dan bij de GAMMA. Leen van iemand een pasje zou ik zeggen.
Maar helaas de bouwmaat heeft ook niet alles
 
Origineel geplaatst door fuse
Hoe zit dat met ramen?
Gewoon dichttimmeren en een extra lampie d'rbij of wat?


Nee... ik laat mijn ramen intact, zijn kunststofkozijnen met dubbel glas, isoleert al redelijk, misschien nog voorzet ramen erin ofzo? moet ik ook nog bekijken..
De overburen zijn 30 meter verderop ofzo met een zooi bomen ertussen.. dus valt wel mee..
 
> catalunya

> catalunya

het foam waar ik het over heb biedt een betere respons tegen laag en dat is waar dagoose en een gemiddelede discotheek in NL meer aan heeft dan aan glaswol...

dat glas wol goede geluids isolatioe biedt ben ik met je eens ...beter dan steenwol(louter thermisch)
Derhalve akoestifoam is maar in een maat verkrijgbaar en wat ik zei is dat er slechte constructies van komen als je naar een bouwmarkt gaat...in diverse threads zie je echt pure nutteloze adviezen...
 
sorry ik had hem al verzonden was niet de bedoleing...


je hebt gelijk bouwmarkten zijn goed maar dat foam is erg betaalbaar je moet zelf maar even checken...ik ben geen por(nog niet producer>>>het is dus niet mijn main income, maar heb wel kwaliteit leren waardereren...

als je inderdaaad zoals jij schetst al helemaal een constructie hebt bedacht en aan iets of iemand hebt getoetst is dat niet zo erg...ik beschreef ook een plan van scratch af aan...waar abraham de mosterd haalt is niet waar abrahamn zijn ideen opdoet...
respect evenwel soms ga je langs elkaar heen terwijl je hetzelfde wilt...gebeurt in de beste relaties...
 
Origineel geplaatst door da goose
Nee... ik laat mijn ramen intact, zijn kunststofkozijnen met dubbel glas, isoleert al redelijk, misschien nog voorzet ramen erin ofzo? moet ik ook nog bekijken..
De overburen zijn 30 meter verderop ofzo met een zooi bomen ertussen.. dus valt wel mee..

God man ik krijg net een fantasie!! Stel nou dat je een huis hebt met een leuke tuin, met zo een klein tuinhuisje erin.. DAT ZOU SUPER ZIJN!!

Arrgg, damned maar dat heb ik dus niet.. :( Ik heb wel vrienden met zoiets.. die hebben er een band-oefenruimte inzitten..


Arv
 
Re: > catalunya

Re: > catalunya

Origineel geplaatst door De Voorman
het foam waar ik het over heb biedt een betere respons tegen laag en dat is waar dagoose en een gemiddelede discotheek in NL meer aan heeft dan aan glaswol...


Ik dacht dat een bass trap altijd het beste was tegen de lage frequenties. Ik zou daarom een constructie maken met daarin glaswol dat de lage frequenties dempt achterin de studio. Maar in een studio dien je juist op laag niveau de mix af te luisteren en heeft niets met hard afluisteren te maken. Hooguit dat ik dit tegen de buren zou doen. Wat betreft een discotheek ben ik met je eens, maar ik ben geen discotheek tegengekomen waar het geluid super is en daar willen ze juist lage frequenties hebben.
 
Back
Top