Synthforum weer in de lucht!

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.

copini

Chef bezemkast
Lid sinds
14 Maart 2002
Berichten
749
Locatie
Delft
Hallo allemaal,

Zoals je vast gemerkt hebt, is het synthforum de afgelopen dagen niet bereikbaar geweest als gevolg van een hardwarestoring. We zijn inmiddels weer online. We zijn blij je te kunnen melden dat er geen gegevens verloren zijn gegaan!

Voor de liefhebbers: Wat was er aan de hand?
Een combinatie van technische factoren: een van de hard disks besloot met pensioen te gaan. Normaal gesproken loopt het forum dan prima door en krijgen de beheerders een seintje dat er iets vervangen moet worden. In dit geval is dat niet gebeurd en besloot de server er simpelweg mee te stoppen. Vervolgens wilde de server niet meer opstarten omdat er de RAID controller en de laatst geïnstalleerde versie van het besturingssysteem niet met elkaar overweg wilden.. U snapt, iets wat normaal gesproken niet zou gebeuren, maar het is in dit geval toch gebeurd.

Waarom duurde het zo lang?
Helaas zijn we vanwege allerlei omstandigheden (denk aan persoonlijke omstandigheden bij de beheerders, slecht beschikbare vervangende hardware) niet in staat geweest het forum eerder weer actief te krijgen. Toen bleek dat het probleem niet direct op te lossen was, was het inmiddels niet meer handig om een tijdelijke pagina op te zetten.

En hoe nu verder?
We snappen goed dat jullie het net zo vervelend vonden als wij dat het forum niet beschikbaar was.

Het Synthforum wordt onderhouden door vrijwilligers die net als jullie veel plezier en nuttige informatie vinden op het Synthforum. We hebben daarom in het verleden gelukkig geïnvesteerd in goede apparatuur om te kunnen blijven gaan genieten van ons forum.

Desondanks wil het helaas nog steeds wel eens voorkomen dat hardware er mee stopt. We hebben daarom besloten om versneld wat onderdelen van de hardware te vervangen, zodat we ook de komende jaren kunnen blijven van een mooi forum! Ik zal jullie op de hoogte houden van de vorderingen op dat front.

Tot zover dit bericht, namens alle collega's: excuus voor het ongemak en welkom terug!

Mocht je nog vragen of opmerkingen hebben, kom gerust langs in het feedback forum!
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top