Synthforum gehackt - wijzig je wachtwoord

ishi

Administrator
Staff member
Lid sinds
16 december 2017
Berichten
2.662
Locatie
Utrecht
Beste forumleden,

Deze week is ook het Synthforum gehackt. Er is gebruik gemaakt van dezelfde zwakheid in de forumsoftware die afgelopen week bij talloze andere fora tot problemen heeft geleid.

Op dit moment draaien we de meest recente versie van de forumsoftware en zijn de veiligheidspatches toegepast. We blijven hierbij afhankelijk van de software-ontwikkelaar. Helaas is dit een doorgaand kat-en-muisspel tussen ontwikkelaar en kwaadwillenden.

Er zijn geen aanwijzingen dat er bij ons meer is gebeurd dan het vervangen van de hoofdpagina door een “pestpagina”. Helaas kan het echter niet volledig worden uitgesloten dat er aan gebruikersdata is gezeten. Wij adviseren daarom iedereen met klem om zijn wachtwoord te wijzigen. Het is zeer verstandig een wachtwoord te kiezen dat je alleen op dit forum gebruikt.

Je wachtwoord kun je wijzingen op deze plek:

https://www.synthforum.nl/settings/account


Wij doen als SF-team ons best dit soort problemen te voorkomen binnen de beperkte mogelijkheden die we hebben. We staan wederom open voor verdere vragen en suggesties.
 
Mooi dat de schade mee lijkt te vallen! Na publicatie van een nieuwe patch, is er natuurlijk een grotere mogelijkheid dat men deze zwakheid uitbuit..
In dit geval lijkt het erop dat de hacker/scriptkiddie of bot vooral even zijn kunstje wilde vertonen.. :-)
 
Weer een bedankje voor Inspiran en iedereen achter de schermen voor al het werk om de boel weer te fixen en up te daten, dat kost tijd en moeite en dat waarderen we! :okdan:
 
Misschien overstappen op discourse? Gratis en een stuk veiliger.
Je snapt dat er bijna 20 jaar aan forum-geschiedenis + een bepaalde "ik snap nog maar net hoe deze nieuwe versie werkt"-vibe aan synthforum.nl vast hangt he? :P

Dat gaat nog wel wat jaartjes duren dus.
 
gewoon simpelaan beseffen vandaag de dag niets veilig is en alles op elk moment onveilig kan worden (niet dat het vroeger veiliger was, integendeel).. altijd unieke passwords gebruiken, etc..
goed dat er mensen zijn die alles opvolgen en snel oplossen, bedankt voor jullie om dit forum voor mij en voor iedereen up to date to houden :okdan:
 
Ik had al zo'n vermoeden toen in de loop van de week het forum er twee dagen uit lag. Tegenwoordig is niets of niemand digitaal nog veilig: phishing, hacking ;{. Inderdaad een dikke pluim voor de beheerder en moderators van het forum om de omgeving steeds zo snel en goed mogelijk in orde en proper te houden :halleluja. Het is door jullie toedoen dat wij met z'n allen deze leuke spreekbuis kunnen blijven hanteren om gedachten en kennis uit te wisselen :okdan:.

:doei:

Danny
 
Nou is m'n wachtwoord op synthforum van een andere orde dan m'n digid of dat van m'n bank maar wel goed dat het snel en voortvarend is aangepakt!
 
Weer een bedankje voor Inspiran en iedereen achter de schermen voor al het werk om de boel weer te fixen en up te daten, dat kost tijd en moeite en dat waarderen we! :okdan:

Thx. Ik heb er een uur of vijf aan gespendeerd om de forum upgrade door te voeren. Die liep langs geen meter met upgrade scripts die crashten en dingen die voorheen werkten, plots het niet meer deden.
 
Back
Top