Ervaringen Virus TI

Origineel geplaatst door avs
hehe, nee :D

Moet morgen weer vroeg op en naar mijn werk (bummer) had ze het liefst meteen nog voor je gepost...

Check morgenavond maar weer eventjes ... :D


groet,

avs


Kom maar door met die pads en strings
 
Ik heb exact hetzelfde probleem...

Welke seq. software gebruik je, en welke versie?

OS en SP ?

groet,

avs
 
Origineel geplaatst door Bartology
Kom maar door met die pads en strings

Ik ga het proberen vanavond even te posten, ik zit namelijk ook met wat "configuratie issues"...
 
Windows XP SP2, cubase sx 2.2. Zelfs de midi out krijg ik niet aan de gang! Alleen midi in lijkt te werken.
 
Heb je al eens goed in de requirements gekeken ?

Ik kan me herinneren dat ik daar SX 3.1 in lees.....
Heb je toevallig een Midex 8 interface?


groet,

avs
 
Nee, ik heb geen midex 8 interface. In de handleiding bij het hoofdstuk Virus Control, kopje system requirements staat het volgende. There are no specific system requirements: VirusControl should run within any professional host program.
 
Origineel geplaatst door JeanV
Nee, ik heb geen midex 8 interface. In de handleiding bij het hoofdstuk Virus Control, kopje system requirements staat het volgende. There are no specific system requirements: VirusControl should run within any professional host program.

Vanuit Installation Readme.rtf

Compatible sequencer versions:

Here's an incomplete list of compatible sequencer versions. Please note that other versions might work as well but eventually do not support all functionality

Macintosh:

- Apple Logic 7.1 or higher
- Steinberg Cubase SX/SL 3.1 or higher
- Ableton Live 5.0.1 or higher

Windows:

- Steinberg Cubase SX/SL 3.1 or higher
- Ableton Live 5.0.1 or higher
- Image Line FL Studio 5 or higher


Dussss....
 
Gister mijn TI opgehaald. Installatie ging goed. Onder Sonar (via de VST wrapper) werkte de TI gelijk goed. Onder Abelton Live kreeg ik gekraak en ander soort digitale distortion. Klonk wel leuk voor ff (IDM nummertje ofzo) maar is niet echt de bedoeling. Uiteindelijk de buffersize van mijn MOTU 828 mkII lager gezet. Nu loopt ie goed. Al een aantal vette patches gemaakt en een klein nummertje. Dit weekend verder testen en misschien nummertje hier plaatsen.

:)
 
Ik had Cubase SX 2.2 i.c.m. Midex8 en zelfs daarmee had ik nog Sync problemen met de TI (arpeggiators sync to external midi clock). Op aangeven van Access heb ik Cubase SX 3 aangeschaft en geinstalleerd. Sindsdien werkt alles perfect, zowel traditioneel via Midi als de Virus Control. Op de een of andere manier doet SX2 een beetje verrot midi ten opzichte van SX3. Ik had trouwens die sync problemen ook met Logic 5, maar dat is sowieso al compleet unsupported op dit moment, zowel door Access als door E-magic/Apple.

Maar om een lang verhaaltje kort te maken: Het lijstje met compatible/required/recommended sequencers dat Access afgeeft is dus echt wel op iets gebaseerd. En overigens vind ik het terrecht dat een hardware leverancier bepaalde systeem eisen mag stellen. Met het lijstje sequencers dat Access heeft gegeven werkt het gewoon goed. Met alle andere die niet op die lijst staan werkt het ook, maar kun je bugjes tegenkomen. Ik denk dat dit t.z.t. wel gecorrigeerd zal worden hoor. Maar dat vereist denk ik ook een ingreep van Steinberg voor de SX2 range. En op de een of andere manier denk ik niet dat Steinberg daar zo happig op is en zich liever wil focussen op SX3.

I have bitten the bullet en ben overgestapt op SX3. Werkt voorals nog puuurffect.

Oh, en ik kan nu met mijn Yamaha 01x ook eindelijk van Studio Connections gebruik maken. Niet dat ik dat nou zo geweldig vind, maar het scheelt weer wat extra handelingetjes :-D.

[edit] Grappig net bij het teruglezen: "om een lang verhaal kort te maken" -> het korte verhaaltje is zowaar langer als het lange verhaaltje *LOL.

Cheers.
Joost.
 
Integendeel. Ik vinnem echt vet!

Man, als je een keer goed gezeik hebt gehad met het soepel laten werken van een Yamaha 01x dan is dit echt een peuleschil :-). Maar de TI hoeft maar 4 channels audio te streamen. De 01x een stuk of 28. Is natuurlijk wel effe een verschilletje :-D. En bij mij werkt het nou allemaal geweldig *klopt-het-af*.

Groet,
Joost.
 
Ik heb net mijn upgrade naar SX3 besteld... ik ga dit natuurlijk ook uitproberen....

Ik hoop dat dit mijn issues oplost...anders wordt ik gek....
 
Het probleem is wat verkleind. Als ik gewoon een midi file inlaadt, en de output op virus ti zet, dan werkt het wel! Maar als ik op mn keyboard speel komt er nergens geluid meer uit. Cubase ontvangt de noten wel, maar vervolgens doorsturen naar de output ho maar. Iemand een idee?
 
ik heb m'n polar een weekje nu en vind 'em echt super. moet wel nog alles updaten met de nieuwste versie van het OS en de plugin, maar heb toch lekker eerst even wat gespeeld met de presets en heb wat geluiden gemaakt. wat klinkt dit beestje goed. en veel makkelijker te gebruiken dan m'n Virus B, die toch wat te veel 'menu-driven' was. de softknobs van de Ti en de Shift-functie zijn echt een verbetering.

En wat een sexy beest, met die walnoot strip, doet erg retro aan, en dat mag...
kortom, dit is een bericht van een tevreden man...(met een lege portefeuille...;-)
 
ik vind het nu juist zo een typische ervaring bij heel die TI dat je'm moet updaten, 7 jaar geleden was zo'n actief update beleid ondenkbaar maar nu is het aspect gewoon een actief component geworden van met die synth te werken, temeer omdat de software altijd wel beter wordt, en wie weet zit er wel een nieuwe functie in.
 
Ik blijf dat update verhaal triest vinden...
nieuwe features, prima, maar bugs nog vinden na 1,2,3 jaar lang testen?

ik heb zelf de C gekocht(hij was toen net uit), daar zaten bijna geen bugs in geen noemenswaardige iig.
ik wacht met de TI tot dat ik hier hoor dat ie ok is(misschien wacht ik zelfs wel op de opvolger)
 
Heeft iemand zijn TI al open gemaakt en gekeken of het type DSP processoren of DSP platform op de chips leesbaar is? Ik zou het graag willen weten.

8>
 
voor degene die al in het bezit zijn van de virus B ( ikzelf een indigo 1)

wat is de meerwaarde van de TI voor ons ?
Op welke gebieden ga ik erop vooruit ? Waarom zou ik een virus TI kopen en mijn oude virus eventueel van de hand doen ?

Een gegeven; Ik ben wel een echte access liefhebber, qua betreft sound,patches,kwaliteit,kwantitieit en uiterlijke franje....:D
 
Back
Top