Betaalbare pianomodule?

Emu

Koffieleut
Lid sinds
5 juni 2005
Berichten
57
Ik mis in mijn setup op dit moment eigenlijk nog maar 1 ding: een overtuigende piano sound. De enige synth die ik heb met een piano geluid is een Korg X3 maar die klinkt zo ongelooflijk dun..

Kan iemand mij een betaalbare module (tot +/- 300 euro) aanraden met een overtuigende piano klank?
 
Yamaha P50-m. Is voor zover ik weet alleen nog maar tweedehands te koop en doet zo'n beetje 150 euro. Zowel acoustische als electrische piano' s, uiteraard op samples gebaseerd en klinkt als een klok euhhh...piano dus. Serieus, het is een zeer goedklinkende module voor weinig!
 
Kun je niet beter een piano expasnsion board bestellen ?

Hebbie al een synth met deze mogelijkheid uitbreidingen ?

Ik weet dat die van de nieuwe fantom x heel goed zijn.
Ook de SRX lijn.
 
De enige uitbreidbare synth die ik heb is een Emu Orbit 3. Ik geloof dat alleen de Proteus 2000 rom board (ben ff vergeten hoe die heet) een piano bevat maar die is niet zo heel sterk dacht ik.

Die Yamaha lijkt interessant, nu alleen nog ergens een audio demo vinden.
 
Er is ook een piano expansion ROM voor de Proteus 2000 serie, nl. de Holy Grail Piano. Misschien dat je die ergens kunt vinden, zal wel tweedehands worden, want zijn niet nieuw meer te koop volgens mij.
 
Kurzweil Micro Piano moet ook wel voor onder dat bedrag te scoren zijn.. anders een Micro Ensemble (ME-1), die is nog recenter.

Origineel geplaatst door jaccis
Kun je niet beter een piano expasnsion board bestellen ?
De enige Korgs met mogelijkheid tot expanden zijn de Tritons (EXB-PCM). De Trinity kon alleen maar een MOSS-board, en de rest van de machines moest 't met datakaarten doen (overigens zijn de piano's bij Korg nooit echt geweldig geweest, tot recent).
Ik weet dat die van de nieuwe fantom x heel goed zijn.
Ook de SRX lijn.
Eh, de SRX is -juist- wat er in de Fantoms zit, dus da's een beetje dubbelop. Maar een Fantom is wel prijziger dan 300 euro (al was er een F-S61 bij Feedback voor 999, en da's niet duur maar evengoed teveel).
 
Als je voor pop/rock gaat zou ik de p-50m kiezen als je meer van een klassieke toon houdt: kurzweil micropiano.
 
Kurzweil is denk ik inderdaad de perfecte oplossing, Micropiano klinkt perfect en snijdt geweldig door de mix bij live-gebruik, de opvolger (ME) is een zgn. triple sample (3 velocitys), deze klinkt genuanceerder en dynamischer echter bij live-gebruik in een band komt hij naar mijn idee minder vet door (ik heb beide nl.)
De p50m is idd ook een behoorlijke optie, heb ik vroeger ooit gehad. Volgens mij heeft tools4tones er nog één te koop.
I.v.t. bovenstaande zijn de meeste expansionboards die ik heb gehoord toch minder.
Andere optie is een goede sample, ik hed een Steinway 64MB sample die ook goed klinkt (Cd kost geloof ik 40 euri bij Thomann)

succes met je keuze
 
Micropiano heeft inderdaad prima piano's -heb zelf de SP-76: dezelfde engine-, o.a. in stretched varianten. Ik vind de piano (#1) overigens niet even mooi in alle registers en sommige toetsen komen wat harder door dan andere, maar dat schjint "karakter" te heten :D De variatie onder de piano-patches is ook niet extreem groot. De strings kappen veel te snel af (alsof de strijkers moe worden). Ondanks dit is het een prima bak, overigens, en beslist niet duur: voor 100-125 euro moet je er een kunnen vinden.
 
klopt, bij de SP gebruik ik zelf altijd preset 6, die heeft ietsie meer sustain en verdoezeld het 'karakter' een beetje, ik hoorde het geluid weer op Pinkpop (Beth Hart oid gebruikte de SP met preset 6 zag ik aan het lampje tjidens een close-up) ik blijf het de perfecte live-piano vinden.
Strings en ook de ep-s en de orgels zijn stukken minder op de SP, die zijn wel weer goed bij de PC2.........
 
Dezelfde engine als de SP? Dan gaat het denk ik de Micropiano worden, ik heb wel eens op een SP76 gespeeld en dat beviel me goed (helemaal in vergelijking met dat lullige X3 pianootje) :)

Bedankt voor de tips :okdan:
 
Back
Top