Erwinn - Stereochrome

zeer boeiende opening, prima einde. Tussenin een track met een erg goede groove, maar het krijgt meer iets van een begeleidingstrack gevoel bij mij, en dat is ook ok, want hier zal inderdaad iemand, met gelijk welk instrument (van accordeon tot zingende zaag) zich prima kunnen op uitleven. En dat ga ik straks eens fijn doen ook!

Tof! Wel het resultaat vastleggen he!?
 
Het ritme, de flow, de klanken, het doet me af en toe aan de "French Kiss" van Lil Louis denken, soortgelijke structuur, wel lager tempo dit.
Goeie inzending!:okdan:
 
Gelijk vanaf het 1e geluid dat ik hoorde, die rauwe lofi, distort erin, zeer lekkerrrr! En dan verder echt goed geproduceerd, heerlijke vette acid groove en overall mooie sounds, deze gaat zeker op mijn lijstje komen!
 
De beat horend moest ik meteen denken aan hoe New Beat ontstond. 45 rpm afspelen op 33 rpm met 10% pitch up op een Technics SL1200 :).
Wanneer de beat verdwijnt, op het einde, mocht dit zo voor mij halfweg ook gebeuren om dan opnieuw de biet erin te gooien.
Nette klanken en geen overdreven gebruik van effecten. Nice!

Cheers,
Exo. :mega:
 
Erg fijn geluid: niet te droog maar het verzuipt ook niet in de galm.
Het klinkt qua klank allemaal erg goed bij elkaar, prettig om naar te luisteren.

Maar ik zal wel te weinig swing in me hebben, want het lijkt alsof het allemaal niet helemaal sync loopt.
Enerzijds wel geinig, anderszijds lijkt het daardoor soms een beetje rommelig.

Het heeft idd iets van French Kiss :)
 
Mooi! Hypnotisch motiefje die bas, blijf je lekker in hangen. En de ruimte in de track vind ik juist fijn, hoeft helemaal geen gitaar bij wat mij betreft.
 
Cool. Hypnotiserend... Het 303 geluid mag hier en daar wel een beetje ontsporen van mij; gedraai aan de knoppen hoort wel een beetje bij dat geluid...
De accenten d.m.v. de synthesizer-akkoordjes zijn gaaf.
 
Lekker ritme, meeslepend. Klinkt wel allemaal een beetje ‘plat’.
 
Erg tof, die intro lekker obscuur. Had wellicht wel gaaf geweest als je dat soundscape geluid ergens had geherintroduceerd. Maar verder grooved hij wel en vind ik het een fijne track.
 
Erg lekker groovy, het meeste is al gezegd, vet, rauw, kromme swing, open arrangement, echt te gek. Wel eens dat je na minuut of 3 denkt dat het een begeleidingstrack is, en er nu een solist zal komen. Maar overall: top!
 
Erg tof, die intro lekker obscuur. Had wellicht wel gaaf geweest als je dat soundscape geluid ergens had geherintroduceerd. Maar verder grooved hij wel en vind ik het een fijne track.

in een eerdere versie zat dat introgedeelte ook meer in de track verwerkt. Maar die haalde de groove er te veel uit. Maar ik had 'm misschien subtiel wel terug kunnen laten komen.

Sowieso dank voor alle commentaar!
 
Heerlijk. Niet zo geijkt qua ritme(zit een lekkere swing in) en dan die lekkere Luke Vibert stijl 303 lijn erover.
 
Normaal ben ik niet zo van te repetitieve muziek maar de funk maakt alles hier goed!! :okdan: mooie combi ook met die acidlijn! Dik hoor!! :)
 
Back
Top