tr-808 probleem

De verkoper heeft me gemaild en zegt dat hij van kenton is. Volgens de kenton manual zou hij via midi in gewoon clock moeten ontvangen, maar dit is niet het geval. Ik heb hem natuurlijk ook al tig keer gereset. (opstarten met rode knop ingedrukt). De verkoper zegt dat hij me een manual gaat mailen, dat zal wel dezelfde zijn als op de site van kenton, dus ik denk niet dat dat me verder gaat helpen.

Wat wel gebeurd is dat als dinsync op UIT staat, maar ik slave hem via de dinsync hij wel start/stop doet via de master( computer, maar heb het ook met andere dingen geprobeert) ik kan zelfs het tempo beinvloeden via de master, alleen loopt dit tempo totaal niet synchroon.

Ook al ruil ik hem met iemand voor een 808 zonder midi, die midi zal toch goed moeten werken.

Het slaven aan de 606 via dinsync lukt ook niet

Bedankt voor de hulp trouwens
 
Heb je hem ook goed aangesloten en die Pre Scale door lopen. Of er even mee geklooid.
 
Ja ik weet zeker dat de dinsync kabel goed is, het staat er zelfs op en werkt bij mijn 303 en 606.

De prescale op stand 3 heb ik ook gedaan.

Het moet wel iets met die midisettings te maken hebben denk ik, omdat hij het wel heeft gedaan.

Is het makkelijk om de hele midiretrofit eruit te halen of komt er solderen aan te pas?
 

Deze instructie gelden wel alleen voor bepaalde Kenton kits.....geproduceerd na July 2004 en met firmware TR882150 en hoger.
Het kan best zijn dat de Kenton in de jouwe een oudere is en dus andere instructies heeft. Je kunt dit checken door je 808 open te maken en op de Kenton Kit te kijken welke firmware erin zit. Dit staat op de pcb van de midikit vermeldt. Want je probleem klinkt echt als een initialiseren van wat commando's. Uiteraard kan de kit eruit maar hier komt wel solderen bij kijken.

Maar ik zag dat er iemand is die zijn 808 zonder midi wou ruilen tegen 1 met midi....maar ja moet die van jou wel werken uiteraard.
 
Ik heb ook een 808 met een rode knop.... Ik heb de midikit nooit gebruikt en aan de binnenkant los gemaakt van de din-sync in-uitgang. Dit was bij mij heel makkelijk door er gewoon een flat-cable stekkertje er uit te trekken... Die van mij is volgens mij trouwens geen Kenton...., tenminste de printplaat leek er echt niet op ... of het moet een oud model zijn geweest...
 
Als het een Kenton is staat dat op de pcb. Zij hebben hun eigen pcb's laten etsen met de bedrijfsnaam erin.8)
 
Beetje domme vraag misschien. Ik heb hem open geschroefd, maar ik kan niet vinden welke firmware het is. Wat is de PCB ?
 
Ik zal morgen even foto's maken van de 808 die hier staat...maar pcb staat voor printed circuit board of te wel de midi kaart in dit geval. Eigenlijk al die groene kaarten in synth met onderdeeltjes erop zijn pcb's. Als het goed is is hij bij jou ook aan de rechterkant geplaatst. Als je de draadjes van de midiaansluitingen volgt kom je automatisch op de pcb uit.Maar misschien kan jij ook foto's schieten van de jouwe? Als ik in Den Haag had gewoond was ik wel ff langs gekomen. ;)
 
Bij mij is hij niet groen, maar een soort grijs/wit . Ik zal morgen een foto maken. Bedankt voor de hulp.
 
Bij mij is hij niet groen, maar een soort grijs/wit . Ik zal morgen een foto maken. Bedankt voor de hulp.

Hier is ie ook grijs/wit maar over het algemeen genomen zijn pcb's groen. Je hebt ook blauwe, rode, witte etxc....maakt voor de werking niet uit.;)
 
Dat is het probleem omzeilen en niet oplossen....8) Maar goed dat ie het weer doet via din sync.:okdan:
 
Ik heb ook een 808 met midi ingebouwd, en die heeft ook een rode knop. Maar die is van Groove Electronics, misschien is dat ook wel de kit die jij hebt. In dat geval kun je met de manual erbij checken in welke mode je 'm zet door op de rode knop te drukken.


:halleluja


Thx voor de manual!
denk eindelijk ook te weten welke midi kit er in de 808 zit die hier staat! :D

Zitten wel enkele leuke dingen op! jammer dat ik het eig nooit gebruik! :P

anders nog nieuws?
 
Back
Top