Native instruments Maschine Tread

ik snap niet waarom je zo belachelijk doet eigenlijk ?

ik heb het nooit gehad over een VSTi

men zou MPC even goed kunnen integreren met een Gui op PC zoals Maschine...zoals Roland dus ooit deed met de MV8000 en Akai zelf met hun Z-samplers.
Dus zo ver gezocht is het niet. Maar voor jou blijkbaar wel.
 
@Ralphie, volgens mij een beetje een misplaatste opmerking: het is mij redelijk duidelijk wat de Maschine is - en ik moet hem nog kopen, vindt het een mooi apparaat! De verwarring - iig aan mijn zijde - was in eerste instantie juist ontstaan bij het inlezen, in combinatie met de filmpjes van NI. Als ik zie staan Controller, maar vervolgens gaat iemand in een filmpje (en overigens ook in de winkel) vertellen dat ik hem zo kan meenemen en ergens anders kan gebruiken... ook live (zonder te hebben over installatie of software) ja dan ga ik twijfelen/dromen - tot ik de aansluitingen zag.

En het MPC verhaal lijkt mij anders een logische volgende stap voor AKAI als ze de mpc verder willen ontwikkelen!

Maar laten we hier niet te veel over uitweiden. :)
 
Hoe kan dat ding nou stand alone, heeft geeneens audio uit, doet dus geen flikker zonder PC.. toch? dus gewoon de zovvelste kut controller
gewoon voor 1/5 van het bedrag een mpd kopen kan je met GA1 hetzelfde en meer
 
Hoe kan dat ding nou stand alone, heeft geeneens audio uit, doet dus geen flikker zonder PC.. toch?

Bedankt, dat is nou precies de verwarring die ik in eerste instantie had (bij de filmpjes/website/verkoper in winkel)! Had leuk geweest als het wel kon, maar het is nou eenmaal niet zo, klaar. ;)

dus gewoon de zovvelste kut controller
gewoon voor 1/5 van het bedrag een mpd kopen kan je met GA1 hetzelfde en meer

Hier ben ik het dan weer niet mee eens, de Maschine heeft geloof ik een diepere integratie, en meer functionaliteiten dan jouw genoemde combinatie toch? Ik begrijp dat niet iedereen hier behoefte aan heeft, maar dat wil nog niet zeggen dat het hetzelfde doet.
 
NI doet ook z'n uiterste best om dit te verbergen op alle websites video's etc.
enige plek waar je dit kan zien is in de quickstart manual. alleen DAAROM al is het een zwaar overpriced KUT product. en dan kan je nog zo veel zwarte matties coole BeatZ laten bakken in YouTube video's maar er komen alleen maar jankenke pubers van thuis, die wanneer ze hun eerste "hardware" hebben gedaan erachter komen dat ze geen supersized MPC hebben aangeschaft.
 
tja, toen ik -na de nodige online info te verzamelen- Maschine kocht, wist ik wel degelijk wat ik kocht : een controller die perfect geintegreerd is met de bijgeleverde software die je zowel standalone, als in een DAW (als VST dan) kan draaien, niks meer en niks minder.
Staat er ergens iets over zn audio uitgangen ? dacht het niet, dus hoe kan het dan standalone zijn
staat er ergens iets over geheugen waar ie zn samples inlaad (zoals elke sampler dus) ? neen dus


Dat er mensen zijn die zich laten beetnemen door zich niet serieus te informeren is hun eigen domme schuld...trouwens als je iets of wat op de hoogte bent van de prijzen van soft en hardware zou je weten dat voor die 549 euro dat dit alles kost, in hardware vorm ongeveer NIKS te krijgen is wat er ook maar in de verte op trekt.
Of een MPC 500 misschien ? Laat me niet lachen...

Ik zie ook geen enkele Maschine video zonder een laptop erop.

Ik heb een MPC 5000 én een Maschine en het spijt me zeer maar sinds ik Maschine heb gebruik ik nog amper de MPC.

Met Machine ben je énkel gejost als je denkt dat je'm zonder PC kan gebruiken, maar dan ben je gewoon dom.
 
De spec's volgens de NI site, wie kan hierin lezen dat Maschine hardware als standalone unit kan gebruikt worden ?

http://www.native-instruments.com/#/en/products/producer/maschine/?page=277



SPECIFICATIONS

Windows® XP (SP2, 32 Bit) / Vista® (32/64 Bit), Windows 7® (32/64 Bit), Pentium® or Athlon XP 2 GHz, 2 GB RAM

Mac OS® X 10.5 or higher, Intel® Core™ Duo 2 GHz, 2 GB RAM
Native 64-bit support for stand-alone and plug-in versions

USB 2.0 Port, 6 GB free disk space for complete installation


Additional Information
This product runs in demo mode after installation and must be activated before full functionality is available.


Runs as a standalone application, or as a VST®, Audio Units™, or RTAS® (under Pro Tools® 7/8) plug-in.
ASIO™, Core Audio™, DirectSound, WASAPI™
 
Volgens mij is het voor iedereen hier nu duidelijk wat de Maschine is en doet, en heeft niemand hem hier aangeschaft zonder dit te beseffen toch? :D

- Ralphie heeft hem om zijn eigen redenen weggedaan.
- Seiko is volgens mij nog steeds tevreden.
- Ik vond het concept / de site in eerste instantie verwarrend, maar vond snel antwoord op mn vraag/verwarring. Daarnaast wil ik nog steeds een Maschine aanschaffen.
 
Dat heb je allemaal goed samengevat !

Om het nog nét iets ingewikkelder te maken : je kan de Maschine controller ook echt als controller gebruiken voor andere software (maw, je hoeft zelfs Maschine niet te draaien om van de controller gebruik te maken, je kan er bvb prima a la APC 40 Ableton mee besturen bvb, of Traktor, of ...)

Wat ik er super aan vind is om loopjes in Maschine te maken (als VST in Ableton) en deze dan als audio naar Ableton arrangement te slepen met 1 druk op de knop (alles sample accurate en perfect geloopt,of je kan ook de MIDI slepen, )...ik vind Ableton toch makkelijker om songs in te maken , Maschine is dan weer ideaal om loops van x maten in te kloppen...en zo heb ik best of both worlds.
Eens je dan de loops uit Maschine gesleept hebt, zou je Maschine in controller mode kunnen zetten en dan verder gebruiken als controller voor Ableton.
Maar er zijn x manieren om Maschine te gebruiken...ik vind het in combi met Ableton echt perfect.

Als je het 'audio loops' slepen vergelijkt met vanuit mn MPC loops opnemen in Ableton en deze dan nog perfect krijgen, dan grijp je echt binen de kortste keren naar Maschine ipv MPC, hoe graag ik ook zou willen roepen dat mn bijna 2000 euro kostende MPC zoveel beter is dan Maschine....
 
Ik heb hem nooit gehad, ga hem ook nooit kopen, heb een AKAI mpd, werkt veel beter met Groove Agent 1
 
Ik heb hem nooit gehad, ga hem ook nooit kopen, heb een AKAI mpd, werkt veel beter met Groove Agent 1


lijkt me dus absoluut niet de juiste persoon om een mening over Maschine over te vragen


Ikzelf heb in heel deze thread enkel mijn mening gegeven vanuit het feit dat ik een Maschine bezit, en ook een MPC en deze dus kan vergelijken vanuit ervaring.
Ik zou het handig vinden mochten -als er raad wordt gevraagd over bepaalde hard/software- er vooral mensen antwoorden die er ook daadwerkelijk ervaring mee hebben, of gehad hebben en er een valabel alternatief naast kunnen zetten waar ze pro's kunnen uitleggen tov (in dit geval) Maschine.

zo van die Raphie's :stupid
 
Dat IS een alternatief, MPD is ook een MPC like controller (net als Maschine) GA1 kan ook met MPC samples overweg (en meer). Misschien moet JIJ je beter informeren?

Beiden zijn dus een controller die een PC nodig hebben om er iets mee te kunnen
Alleen voor Machine betaal je 575,00 voor VEEL MINDER heb je dus een Cubase producers bundle MET soundcard en een losse MPD erbij..... heb je VEEL meer functionaliteit voor VEEL minder.
 
volgens mij kan je pas twee dingen vergelijken en dus zeggen welk beter is, als je met allebei ervaring hebt

jij geeft een alternatief, so far so good, maar je stelt dat het veel beter is, terwijl je Maschine nooit in je bezit hebt gehad?? Hoe kan je nu iets vergelijken met iets dat je niet kent ?
Mijn Virus is beter en klinkt beter dan jouw Prophet. 'k heb wel nooit een prophet gehad. Ga jij daar intrappen ?

Cubase heb ik niet nodig en een geluidskaart nog minder, dus ik ben wat blij dat ik je raad niet moest opvolgen. Wat ik wel nodig had was een controller die perfect afgestemd is op zn software : Maschine dus.

Allebei blij op onze manier dus...

Kijk misschien effe in mn signature man, k ben echt geen broekie die niet weet waarover hij praat en enkel wat met goeiekope rommelhardware of gekraakte soft wat 'speelt'...de weinige keren dat ik reageer op een discussie is't enkel als ik erover kan meespreken uit eigen ervaring.
 
ik had het ook niet over jou persoonlijk, maar in het algemeen, als jij er blij mee bent is het goed toch? daar gaat het om.
 
Dat IS een alternatief, MPD is ook een MPC like controller (net als Maschine) GA1 kan ook met MPC samples overweg (en meer). Misschien moet JIJ je beter informeren?

Beiden zijn dus een controller die een PC nodig hebben om er iets mee te kunnen
Alleen voor Machine betaal je 575,00 voor VEEL MINDER heb je dus een Cubase producers bundle MET soundcard en een losse MPD erbij..... heb je VEEL meer functionaliteit voor VEEL minder.

Sorry, maar dat is het belachelijkste wat ik op deze site hebt gelezen. Je kan na het starten van de software letterlijk het scherm van je computer uitzetten en nog steeds alle functies bedienen... De vergelijking die jij maakt is lachwekkend.

Maar blijf vooral stug volhouden. Succes met GA1 en je mpd :doei:
 
mavn;1299984Je kan na het starten van de software letterlijk [U schreef:
het scherm[/U] van je computer uitzetten en nog steeds alle functies bedienen...

Over lachwekkend gesproken :D (dit kan trouwens met een AKAI MPD ook als je de controllers mapped)
 
ik begrijp best wel wat mavn bedoelt : zelfs als je je laptop dichtklapt, zie je op je controller in de displays alles wat je moet zien en kan je dus perfect werken alsof je bvb een MPC voor je neus hebt staan.

ik vermoed dat als wij in jouw geval je laptop dichtklappen, er met je MPD niet veel te beleven zal zijn want er wordt niks getoond van jouw software op je controller.
 
de pads werken nog steeds en de knopjes ook. maar goed op de Machine heb je dan nog een display. dat dan weer wel.
 
de pads werken nog steeds en de knopjes ook. maar goed op de Machine heb je dan nog een display. dat dan weer wel.

Ok, Dus je kan dan met de MPD ALLE parameters van de software bedienen? FX, Scenes, Patterns, etc, etc. Nog los van de visuele feedback? Als je de soft/hardware integratie van Maschine bekijkt is er geen product wat ook maar in de buurt komt. Als je ook maar 1 keer met Maschine in een winkel zou hebben gespeeld had je deze onzin nooit verkondigt.

Als ik Maschine in mijn DAW gebruik open ik de plugin gui zo goed als nooit. Ik kan letterlijk alles met de controller doen. Samples browsen. Samples editen, FX toewijzen en bedienen op 3 verschillende niveaus, ALLES!. En zowel de stabiliteit als kwaliteit is top.

Na de eerste gewenningsperiode voelt het als standalone hardware aan. Dat de processing verder op m'n Mac plaatsvindt ipv letterlijk in het kastje heb je amper door en kan me weinig schelen. Of eigenlijk wel... 16 kanalen directe outputs in mijn DAW is iets wat ik bij een MPC toch behoorlijk zou missen...
 
..MPC is super, maar editen vanop een computerscherm is 1000x makkelijker dan in MPC zelf


Is idt niet een beetje een vreemde uistspraak? De kracht van de MPC's naast betrouwbaarheid is toch het bedieningsgemak en snelle workflow? Je wil dan toch juist geen computerscherm? De MPC's zijn standalone bakken.. Mensen die liever op een PC scherm editten moeten dan juist geen MPC kopen..

Ik heb juist geen MPC omdat dat voor mij niet werkt.. ik wil een scherm hebben waarbij ik mn sequences visueel zie.. Met noot informatie kloten op mn rm1x of RS7000 vond ik al onoverzichtelijk namelijk..
 
Back
Top