Krautrock thread (daar gaan we dan !)

Ah ja technisch geen krautrock maar wel Liebezeit/Czukay van Can, het fantastische:

(Vorig [?] jaar nog live te bewonderen oa in Leuven)
 

Btw, live? nâh.
 
Ook neig, maar maak je geen verschil tussen "krautrock" (meer rithmisch/hypnotisch/experimenteel/geimproviseerd) en Duitse progrock (Eloy, Triumvirat - en weliswaar zwitsers - Magma, meer gecomponeerd/melodisch/complex)

 
Eloy was na hun eerste album zéker kraut zoals jij het omschrijft, later zijn ze idd. meer naar prog. rock gaan klinken. Maar deze band zal altijd het krautrock stempel houden. Wat in mijn opinie geen straf hoeft te zijn. :D

Nog een nummertje met een briljant (lang) synth intro.:halleluja
 
Nee hoor, wat maakt het uit - goed is goed ... Ik merk idd dat het stuk hierboven (Eloy - Horizons) meer "kraut" is dan het stuk uit 77 (wat ik wel prog zou noemen).
 
Ik luister de laatste tijd veel naar beiden Amon Düüls en Can. Ik vind Archangel Thunderbird wel niet zo'n ontzettend vet rockend nummer, de hele LP Yeti is zwaar goed.



Ook zijn de eerste drie LP's van Kraftwerk erg goed qua Krautrock sound. Ik houd erg van oude Pink Floyd, ben daar mee opgegroeid, met de Meddle / Umma Gumma sound en ik herken dat heel erg in deze muziek terug.
 


mijn tijd.....................
En sommige albums trok ik ook echt niet, maar ik vind het wel leuk om te horen dat de makers [zoals klaus en edgar] dat ook niet deden. :D minuut 7:11
 
Back
Top