Print aan forntplaat bevestigen

renepela

Ouwe rot
Lid sinds
27 januari 2005
Berichten
2.014
Locatie
Barendrecht
De laatste tijd heb ik weer wat modules gebouwd voor mijn modular.
Bij oakley kun je de print meestal eenvoudig aan de frontplaat bevestigen d.m.v. pot brackets. De pots zelf zitten dan aan de rand van de print en de print wordt dus via de pots en de pot brackets aan de frontplaat bevestigd.

Nou heb ik ook wat andere printjes gemaakt die niet van oakley zijn. Die printjes hebben geen pots aan de pcb zelf zitten. die pots zitten in de frontplaat en met draadjes aan de pcb vast. Ik heb nu dus een kleine uitdaging om de pcb aan de frontplaat te bevestigen.
Zijn daar handigheidjes voor? Of is er wellicht een of ander vernuftig iets voor te koop?
 
Bracket voor de hele print. Een L-vormig stuk aluminium met aan de korte kant gaten voor (een deel van) de pots en aan de lange kant gaten voor de print. De pots gaan dan door de bracket en het frontje, zodat de bracket goed vast zit en de print gaat met kunststof afstandsbusjes op de bracket.

Dat is de constructie die Bridechamber bijvoorbeeld gebruikt voor de frontplaten die daar verkocht worden:
http://www.dompselaar.org/tubevcas.jpg
 
Bij mijn eigen modular zitten ze inderdaad ook door het panel heen. Ik gebruik echter gelamineerde frontjes en plak die pas op het panel als de schroeven (verzonken, uiteraard) er al in zitten. Zie je er niks meer van...
 
Ik gebruik overal schaeffer panelen en zie liever geen schroeven door het frontpaneel. Maar zal eens kijken wat ik met die aluminium brackets kan van bridechamber.
Ik ben alleen bang dat ze die niet zonder panelen verkopen.

Edit: verkopen ze dus wel los in allerlei maten. Heb er een paar besteld.
 
Laatst gewijzigd:
Ik denk dat ze ze wel los verkopen, maar dan moet nog maar net de afstand tussen de pots hetzelfde zijn. Het was ook meer bedoelt als voorbeeld: een stukje aluminium haal je natuurlijk gewoon bij de bouwmarkt.
 
Die pot afstand blijkt exact te kloppen dus heb ik een keer gekozen voor de "luie" oplossing.
 
Krijg je wel gaten in je frontje

Als je de afstandsbussen lijmt aan de frontplaat heb je dit probleem niet. Goed ontvetten, goed schuren en tweecomponentenlijm voor metaal gebruiken. Laat nooit meer los.
Afstandsbussen aan de print bevestigen en dan het geheel aan de frontplaat lijmen. Zitten ze perfect uitgelijnd.
 
Ik heb ooit met schaeffer panelen prints blindgemonteerd. Hiervoor moet het paneel dik genoeg zijn zodat aan de achterkant van het paneel een schroefdraad kan worden getapt (door schaeffer). Hieraan kan je dan bevestigen wat je wilt. Echter wel oppassen dat je het niet te strak aandraaid anders wordt de schroef aan de buitenzijde alsnog zichtbaar 8~

Buiten dat is het ook wat kostbaarder vanwege deze extra handeling bij schaeffer.
 
ik maak bijna altijd brackets van 1mm aluminium.
een ding is zaak om op te letten;

de dikte van de frontplaat+ bracket.

sommigen potmeters hebeen een nogal korte schacht zodat of de moert helemaal niet meer past, of alleen op het meestal afgeronde voorste stukje schroefdraad, waardoor je de pot niet kan vastdraaien.
:koffie:
 
Back
Top