probleem met cubase

luxxer

Ingeburgerd
Lid sinds
2 augustus 2009
Berichten
91
ineens kan ik de record functie niet meer gebruiken binnen cubase, als ik iets record van midi naar audio zegmaar dan krijg ik in het audio spoor alleen maar een flatline:? ik zet beide sporen in solo en ik zorg dat het audio spoor op record enable staat maar toch krijg ik geen geluid/waveform in het audiospoor...
 
sorry mijn fout, dat kwam denk ik omdat er in de andere topics ook vragen worden gesteld. maar misschien kan iemand toch even een tip of trick op dit probleem toepassen? zeker iemand die cubase cursussen aanbied... verplaats desnoods het topic, ik wil er namelijk graag snel achter komen wat het probleem is...

bij voorbaat dank!!!
 
Audio bron (synth) wel aangesloten? in/uitgangen gechecked bij de preferences?
 
ja alles gecheckt, geluidskaart gereset. en ik gebruik geen synth's enkel plugins. het gebeurde ook ineens ineens kon ik niks meer recorden :S heel vreemd allemaal...
 
t blijft cubase. Een programma wat van de ene op de andere dag een heel eigen wil heeft, of zomaar terug kan springen naar fabrieks instellingen. En bij Steinberg gaan ze dat echt niet veranderen, dus wen er maar aan.

Waarschijnlijk moet je even op F4 drukken, en zijn je audio input presets verdwenen (jaja, dat kan zomaar bij cubase!!), selecteer daar even de juiste input aan het juiste kanaal, en selecteer op je kanaal waarop je op wilt nemen dan de juiste input. Dan zou t moeten werken.

en anders: Logic ofzo!! hahaha
 
Welke Cubase hebben we het over? Het je het goede kanaal/juiste bus als input van je audio track geselecteerd?

Overigens gebruik ik al een jaar of 8 Cubase, maar ik heb nog niet echt een eigen wil (AI?) kunnen ontdekken. Maar het heeft zo zijn eigenaardigheden ja, af en toe.
 
cubase essential 4 8o) ik ga het allemaal eens even proberen iniedergeval hartelijk bedankt!

edit: het werkt nog steeds niet...
 
Laatst gewijzigd:
Welke apparatuur heb je allemaal en hoe heb je het aangesloten (wat voor kabel van welke out naar welke in etc.)?
Heb je bij het audiospoor de juiste input geselecteerd, en weet je zeker dat je daarop ook signaal binnenkrijgt?

Met je antwoord op bovenstaande vragen kan ik je wellicht verderhelpen, maar met alleen het statement dat je een vlakke lijn krijgt, kan ik niets.
Meer uitleg van jouw kant=meer hulp van de mijne

@pimpampeter
En nee, Cubase heeft geen eigen wil.
En nee, Logic zal ook niet helpen. :stupid
Als de tank van je auto leeg is, koop je toch ook geen andere..........en dan maar diesel, want dat de tank leeg is lag vast aan het feit dat het benzine was, met diesel gebeurt dat vast niet...........:D
Ook wel lastig trouwens als je niet weet hoe je de tankdop open moet krijgen...........;) Nadat iemand je verteld heeft dat je toch echt moet tanken.
 
Staat je output bij het exporteren wel op MASTER? Of staat ie geroute naar een lose output...en krijg je dus een wav met niks erin?!
 
Staat je output bij het exporteren wel op MASTER? Of staat ie geroute naar een lose output...en krijg je dus een wav met niks erin?!

Voor zover ik het lees, zet hij de MIDI in play en de audio op record, en maakt hij dus geen gebruik van de export functie. In principe zou zijn benaderingswijze wel moeten werken als alles goed aangesloten en ingesteld is. Maar zonder meer uitleg van zijn zijde, lukt dat dus niet....!?

luxxer: zoals boven reeds eerder gevraagd.............uitleg? screenshots? whatever?
 
Back
Top