Eenvoudige maar goede veelzijdige VST

pip

Ouwe rot
Lid sinds
17 januari 2008
Berichten
1.231
Locatie
Delft
Ik heb wat zitten spelen met verschillende VSTs, en merk dat op het gebied van synths er veel bruikbaars tussen zit. Hetzelfde geldt voor piano's, elektrische piano's en dergelijke.

Maar kan iemand me iets aanraden als ik een eenvoudige VST wil hebben die veel 'echte' instrumenten eenvoudig na kan doen? Ik wil nu bijvoorbeeld een track maken en heb behoefte aan een goede akoestische bas, maar kan niet echt iets vinden tussen de VSTs die ik heb (wel 768 synth bassen...)

Ik zit eigenlijk te denken aan een VST equivalent van ROMplers zoals de Sonic Cell van Roland.
 
heb behoefte aan een goede akoestische bas, maar kan niet echt iets vinden tussen de VSTs die ik heb (wel 768 synth bassen...)

.. dat is nu net het probleem van al die vst's. De overdaad.
Voor 768 bassen te doorlopen heb je al een half uur nodig, om dan gefrusteerd tot de vaststelling te komen dat je je smaak niet kan vinden.
... dus download of koop je nog een arsenaal klanken bij tot je de bomen niet meer in het bos ziet staan.

... het doet me wel vermoeden dat je waarschijnlijk niet al te kwalitatieve vst's hebt. Beter enkele (duurdere) goeie, als 50 slechte.
 
Valt denk ik wel mee, maar heb me vooral toegelegd op wat synthesizer VSTs. Ik heb gewoon geen idee wat er bestaat op andere gebieden. Iets wat op mijn hardware doosjes en stage pianos nooit een probleem is geweest: een acceptabele nabootsing van een verzameling akoestische instrumenten vinden, is nog niet zo gemakkelijk te vinden op VST gebied. Maar misschien zoek ik gewoon niet goed...
 
Op enkele harde waren was dat wel een probleem. Ik heb hier een Roland XP-30 (wellicht beter bekend als JV-1080 met toetsen) staan met meer dan duizend patches. Je hebt meer aan een goede basis waar je een ris effecten achter keilt dan aan tientallen variaties die je alleen werk uitsparen als je toch maar wat reverb, chorus of EQ moet veranderen. Stage piano's snappen dat; daar heb je ook maar een paar geluidjes, de rest mag je zelf doen.

Wat dat betreft ben ik het wel met patrickpincher eens; fatsoenlijke samples trekken van apparatuur kost moeite en geld. Vaak is de spoeling bij zo'n alles-in-een-bakken vrij dun. De Kontakt factory library is wat dat betreft wel weer heel aardig, maar ook daar; een andere piano-preset betekent ook een daadwerkelijk andere set samples, de rest mag je zelf met FX en EQ doen.

Het is juist die specialisatie die interessant is. Iets als Spectrasonics Trilian zou je in een module niet verkocht krijgen.
 
Ah bedankt, Hypersonic ziet er precies uit als wat ik in gedachten had. :)

Ik snap de bedenkingen van de anderen m.b.t. 'alleskunners', maar af en toe gaat gemak en snel kunnen werken toch boven tijd steken in het perfecte geluid.
 
Nope nog niks gekocht... Maar wel even gekeken naar de presets en wat geluisterd :)
 
Back
Top