suggesties voor veelzijdige midi capabele pad controller?

taifun

Stamgast
Lid sinds
24 november 2009
Berichten
153
Dag iedereen, de laatste tijd merk ik steeds weer dat er iets in mijn arsenaal ontbreekt. Namelijk een degelijke manier om x/y parameters (en eventueel meer parameters tegelijk) te kunnen controleren in mijn DAW (Cubase). Wat ik het liefst wil is (algemeen gezegd) een drukgevoelige pad, bijv. de iPad met Lemur software. Dit lijkt me een zeer veelzijdige oplossing. Maar ik vraag me af of het wel nodig is een iPad te kopen als ik die enkel als controller zou gebruiken. Ik vraag me trouwens af of er een verschil is tussen de laatste en voorlaatste generatie van de iPad op vlak van latency wanneer je hem als midi controller gebruikt.

http://liine.net/en/products/lemur/

Een andere optie die ik al een paar keer ben tegengekomen is een Wacom tablet, eigenlijk bedoeld voor grafisch ontwerp maar er bestaat software waarmee je de data naar midi kan omzetten en dit schijnt goed te werken.

http://www.centralpoint.be/nl/grafische-tabletten/wacom/intuos-5-touch-s-art-pth-450-nl-num-958852/

Ik heb ook al aan een Korg Kaospad gedacht, ik vermoed dat je daar ook wel midi data uitkrijgt(?) maar daar zou ik dan weer bijbetalen voor de onboard fx en die hoef ik eigenlijk niet, dus die meerkost is me niet echt gerechtvaardigd. Ik zou het liefst investeren in een systeem dat zeer eenvoudig is om te programmeren en dat tevens 'correct' reageert: geen fouten in de data stroom, geen dropouts en zo weinig mogelijk latency, en een beetje future proof voor zover dat nog bestaat vandaag lol. Ik wou dus eens vragen naar suggesties, ervaringen met dergelijke controllers, hoe zit het met de latency voor bepaalde systemen, etc.

edit: deze was ik ook nog vergeten vermelden als mogelijke optie: http://www.neyrinck.com/v-control-pro - hoe vergelijkt deze met de Lemur app?

Alle hulp welkom!
 
Laatst gewijzigd:
iPad met Lemur software. Dit lijkt me een zeer veelzijdige oplossing. Maar ik vraag me af of het wel nodig is een iPad te kopen als ik die enkel als controller zou gebruiken. Ik heb ook al aan een Korg Kaospad gedacht, maar daar zou ik dan weer bijbetalen voor de onboard fx en die hoef ik eigenlijk niet, dus die meerkost is me niet echt gerechtvaardigd.

Alle hulp welkom!

Volgens mij is een ipad duurder dan een kaospad!

andere opties:

http://www.thomann.de/nl/korg_nanopad_2_black.htm?gclid=CKzzlPm68LcCFTIQtAodiSUAAw

http://www.digitaldjtips.com/2011/07/vestax-pad-one-review/

http://www.synapticsystems.com/MIG/public_html/stc1000.html
 
Volgens mij is een ipad duurder dan een kaospad!

Ja, maar je kan er natuurlijk veel mee. Ze zijn multi touch, om mee te beginnen. En de Lemur app is blijkbaar razend populair dus veel resources, templates, zekerheid dat het nog een hele poos ondersteund zal worden, etc. Met bepaalde controllers vraag ik me soms af, wat als het product over een jaar afgevoerd wordt en de software ontwikkeling stopt? In dat opzicht vind ik die softwarez voor iPad wel interessanter.
 
haha :) :) maar nee, probeer mij gerust te overtuigen waarom ik voor een andere optie zou gaan :) ik ben gewoon wat verkenning aan het doen en ik denk maar hardop. kwestie van de opties te kennen en de voor en nadelen ervan. zou vooral interessant zijn om mensen te vinden die een bepaald systeem gebruiken om te weten waarvoor ze het zoal gebruiken en of er noemenswaardige problemen mee zijn etc.
 
ik weet niet of je al toetsen hebt maar er zijn natuurlijk ook een redelijk aantal controllers met xy pad.
 
een controller met x/y pads en drukgevoelig/pressure sensitive?

Check de Quneo:
http://www.keithmcmillen.com/QuNeo/tour
http://www.soundonsound.com/sos/dec12/articles/keith-mcmillen-quneo.htm

16 pads die als drumpads, triggerpads en x/y pads kunnen dienen plus ribbon controllers en soort van jog wheels en alles is drukgevoelig. Je kan de pads ook gebruiken om bijvoorbeeld clips te triggeren in Ableton. Mogelijkheden zijn vrij eindeloos. En hij kleurt ook leuk in de studio, zeker in het donker :-)

Even groot als de al genoemde ipad, wat goedkoper en naar het schijnt ook bestand tegen omvallende glazen bier. Prijs rond de 200 euro.
 
een iPad is niet druk gevoelig.

Een PS3 controller en Puredata of Max MSP... anders toch een Chaospad.
 
Gek dat dit eigenlijk de enige thread is die iets zegt over die QuNeo. Ik zag 'm van de week in het wild (zie foto) en kende hem nog niet.
 

Attachments

  • Schermafbeelding 2013-10-17 om 12.45.43.jpg
    Schermafbeelding 2013-10-17 om 12.45.43.jpg
    41,2 KB · Bekeken: 102
Back
Top