Mix met heel veel inputs, welke?

moet alles eq hebben?

anders zou een custom made oplossing voor jou net wel eens wat kunnen zijn.
kan ook met eq natuurlijk, maar da´s weer wat duurder.

:mega:
 
Ik heb juist helemaal geen behoefte aan EQ. Volgens mij ben ik geholpen met een hele zooi pots, switches, en een paar opamps. Is dat betaalbaar, custom made?
 
als je zelf een beetje leert solderen (of het al kan), zou ik een kanaal als voorbeeld laten maken door iemand die dat goed kan, en de rest zelf doen. de mastersectie kan je dan ook weer door die persoon laten doen.
 
Ik heb juist helemaal geen behoefte aan EQ. Volgens mij ben ik geholpen met een hele zooi pots, switches, en een paar opamps. Is dat betaalbaar, custom made?

pm maar even, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.
:koffie:
 
Die mackie is wel een optie (ik tel in de gouwigheid 42 bronnen). Maar daar kan ik wel wat in submixen.
 
ai ai ai. Als ik dit zo weer zie dan voel ik mijn schuldgevoel weer wegebben en voel ik een Minimoog aankoop nog dichterbij komen. Een NordStage heb ik al dus..
 
Zou een tweedehands Yamaha 02R met input expansies wat zijn?

Absoluut mooie studio. (na een ogenblik van heimwee ben ik toch blij dat ik naar een kompakte set-up ben gegaan. (van 20m² naar 2m²)
De O2R heeft me daar prima bij geholpen. In jouw geval heb je 2 stuks nodig als je alle inputs kwijt wil. (ik vond vond het ook makkelijk om elke out rechtsreeks in de tafel te laten lopen ipv uitgebreide patch)

De O2R biedt toch wel een aantal aardige features (alles is midi recordable) en laat ons wel wezen, de klank is goed aanvaardbaar. (al is het ook niet de waanzin)
Ik zie de O2R soms aan zeer aantrekkelijke prijzen voorbijkomen, zeker als je beseft dat het ding met wat uitbredingen destijds nieuw al snel 12.000€ kostte.
Een meterbrug is erg handig.
Ik gebruik de O2R met RME9652 en Logic en dit loopt prima.
 
Ik zou een aantal VA synths uit je studio snijden zodat je minder inputs nodig hebt en je maakt dan ruimte voor een mooie analoge studio mixer met vette EQ etc. (Tascam M3500 oid...) Dan heb je mijn inziens een nog veel leukere studio dan je nu al hebt. Beter in balans...
 
Juistem, koop iig een goed mengpaneel. Op deze manier verniel je de synths, zonde! Koop iig ook een goede geluidskaart mocht je alles door je computer gooien, maakt zoveel verschil!

Ik zou zeggen, verkoop je budget synths en zorg dat je zwakste schakels verbeteren, goede afluistering, goede (line) mixer of patchbay, goede geluidskaart.. Je zal verbaast zijn over de nieuwe wereld die voor je open gaat.. Een moog op een behringer aansluiten.. auw!
 
Ik heb ook een MX8000 met meer gear dan op de 24 kanalen past (en er gaat in de toekomst vast nog meer gear komen), maar de MIX-B/tape returns zijn prima gelijktijdig bruikbaar hoor. En dan heb je zelfs nog eenvoudige EQ en 2 AUX sends beschikbaar op die kanalen.

Wat ik wel fijn zou vinden als er 's een mixer zou komen met wat meer stereo inputs. Het is natuurlijk zonde dat je voor bijna elke module/keyboard twee kanalen nodig hebt en vaak nog meer. (K2000 -> 4 outputs, Supernova -> 8 outputs, DM5 -> 4 outputs, JD990 -> 6 outputs, 4 instrumenten is dus al genoeg om een flinke mengtafel vol te blaffen...). Ik ben afgestapt van multitimbraal gebruikt van instrumenten. Elke doos krijgt maximaal 2 input op de mengtafel. Dat scheelt al een hoop.
 
Maar kan je met de 24 extra inputs ook gebruik maken van de subgroepen op de MX8000?
 
Back
Top