koptelefoon als studio monitor?

Appleman

Stamgast
Lid sinds
25 november 2009
Berichten
167
Locatie
Amsterdam
hoi iedereen,
kan ik mijn koptelefoon (Stanton DJ Pro 2000) gebruiken om te produceren (tranc e muziek)
 
Als je zoveel geld hebt uitgegeven aan software kan er een AKG 701 en setje Dynaudio BM5A ook nog wel vanaf toch?


Geld kan maar 1 keer rollen swa. ;)

Edit: OT als je gewoon een beetje zit te kutte op je zolderkamer zijn die phones voor nu voorlopig wel best denk ik. Als je serieus iets moet afmixen zou ik dat niet zo snel op phones doen zelf.
 
Dj koptelefoon zou ik nix op af mixen. Je mist echt hele stukken audio die je toch echt wel wil horen. En bovendien gaan die dingen na 3 uur pijn doen aan je kop! Draagcomfort is er niet echt. Jammer dat je 'n koptelefoon niet illegaal kan downloaden ey.....
 
met heel veel fantasie kan het, maar een paar nearfield boxen ( 2de hands al vanaf 75euro/paar bv spirits absolute2 ) maakt het stukken prettiger en makkelijker.
 
avatar13363_2.gif


Zou het? Nee...;)
 
Kan persoonlijk zijn maar ik vind mijn koptelefoon (een AKG 530) veel vermoeider luisteren dan mijn monitoren (Tannoy Reveal 8D).

Ben het derhalve eens met een ieder die je aanraadt monitoren aan te schaffen. Even goed opletten en/of her en der informeren en je vindt ongetwijfeld monitoren waar je tevreden mee bent.
 
Laidback Luke doet het ook op zo'n Stanton DJ Hp, ongelofelijk.....Als je op een HP wil produceren zou ik voor een goede AKG of Beyerdynamic gaan....
 
Alles kan natuurlijk, er zijn prima koptelefoons te koop en ze zijn ook als aanvulling op monitors erg nuttig.
Als je ook 's avonds laat muziek wilt maken en geen ruzie met de buren wilt en alleen geld hebt voor OF monitors OF een goede koptelefoon dan zou ik persoonlijk toch eerst voor een goede koptelefoon gaan.

Dat is goedkoper dan redelijke nearfields en uiteindelijk nuttiger. Daarna is het om prettig te werken uiteraard nog wel aan te raden een leuk setje monitors te kopen.
 
Arlon, eh Appleman, alle regels met betrekking tot muziekproductie kun je nalezen in het 'Wetboek der Armin van Buuren clonerij'.

Ok en ga nu maar weer buitenspelen.
 
Als je zoveel geld hebt uitgegeven aan software kan er een AKG 701 en setje Dynaudio BM5A ook nog wel vanaf toch?


Jammer dat je 'n koptelefoon niet illegaal kan downloaden ey.....

++++1111

Snap echt niet waar dit nou voor nodig is?


Arlon, eh Appleman, alle regels met betrekking tot muziekproductie kun je nalezen in het 'Wetboek der Armin van Buuren clonerij'.

Ok en ga nu maar weer buitenspelen.

Hoezo, zit je alleen in de zandbak?


@TS, ik zal niet op een hoofdtelefoon afmixen of muziek maken. Is slecht voor je oren. Gewoon een lekker setje monitors kopen.


Grtzzz Bruce
 
Bruce kijkt vanavond na het tandenpoetsen in de spiegel en denkt: "Ik heb goed gedaan vandaag, de wereld ziet er weer een stuk beter uit". Waren er maar meer mensen als Bruce...
 
bruce willis lid van dit forum, ?
wist geeneens dat ie bezig was met muziek, laat staan synths
 
Back
Top