Yamaha MO6/MO8

Stabby

Ouwe rot
Lid sinds
20 augustus 2008
Berichten
1.126
Locatie
Sint-Niklaas, België
Wie heeft ervaring met dit ding? Ik zoek een degelijk keyboard voor akoestische klanken, vooral in het Jazz genre. Akoestische piano, Rhodes, organs zijn belangrijk. Met de soundset van de MO6 lijkt dit me een goede keus?
 
Yes, zeker goede keuze. De ES engine en dito effects kunnen dat zeer goed aan. Ik weet niet hoe belangrijk de toetsen voor jou zijn, maar ik vond de MO8aardig spelen, maar het synth keyboard van MO6 redelijk waardeloos.
 
Bedankt voor de reacties.

Zo slecht zal dat keyboard wel niet zijn zeker? Toch beter dan pakweg een Juno of Korg X50 denk ik? Ik kan het helaas niet uittesten, het is momenteel niet in voorraad.

Ik ben niet alleen op zoek naar epiano en organs, die vind ik persoonlijk wel goed na veel op Youtube te luisteren. Ik wil ook akoestische en elektrische gitaren, bass en bassgitaar, brass, strings, woodwind,... Voornamelijk akoestisch dus.
 
MO6 keyboard is net zo "goed" als het juno keyboard. Speelbaar, meer redelijk waardeloos. MO8 zit er echt een klap boven, ook qua prijs.
 
ja in dat geval is yamaha wel een goede keus, dat is ook de reden waarom ik hem ook heb gekocht.
qua akoustische sounds vind ik dat de motif serie het grootste aantal aan goede geluiden heeft.
Kurzweil heeft bv weer meer dynamiek, maar de sounds zelf vind ik minder realistisch.
En zo heeft elke synth wel zn eigen specialiteit, maar ik denk dat de yamaha de grootse allrounder is in de akoustische sectie.
de presets zijn helaas soms wat minder (brass section en string ensamble bv.)
maar als je vooral zelf je geluiden gaat maken, kan er zeker erg veel uithalen :)
 
MO6 keyboard is net zo "goed" als het juno keyboard. Speelbaar, meer redelijk waardeloos. MO8 zit er echt een klap boven, ook qua prijs.

je moet ook geen piano op een MO6 gaan spelen :P
daar zijn de toetsen ook niet voor gemaakt, t zijn gewoon synth toetsen.
 
Ik twijfel wat ik nu eigenlijk zou doen. Ik heb een Yamaha P85 digitale piano. Een extra keyboard dat klein en licht van gewicht is zou handig zijn voor erbij, omdat ik deze makkelijk kan verplaatsen. Ik wil binnenkort namelijk in een band spelen. Ik heb echter ook de mogelijkheid om mijn P85 te verkopen voor €500, en laat de MO8 net €500 duurder zijn dan de MO6.
 
Ik zeg CME masterkeys en een PC2R module van Kurzweil. Als je beide tweedehands regelt moet je voor ongeveer 800 tot 1000 euro de boel in huis hebben.
 
Als je die P85 verkoopt en je gaat voor een MO8 dan lever je qua piano geluid heel veel in volgens mij. Kun je dan niet beter voor een gebruikte S90ES gaan (heb ik ook); heb je de soundset van de MO (of Motif zonder sample mogelijkheid) + extra 3 layer pianosamples + erg goed klavier (vind ik tenminste).
Vind zelf dat er voldoende Rhodes mogelijkheden inzitten, misschien hier en daar wel wat tweaken, maar klinkt best lekker. Wurli is misschien niet beste, maar heb ik nog niet aan gesleuteld. Orgeltjes dik in orde, vooral leslie simulatie.
Kurzweil is andere categorie (wat mij betreft niet beter of slechter; zou m er graag bij hebben). Ben alleen niet weg van gebruikersvriendelijkheid. Die vind ik bij S90ES dik in orde (ja daar wordt ook verschillend over gedacht, maar voor mij is t prima).
 
Ik wil wel voor de S90ES gaan, maar ik ben daar al een tijdje naar op zoek en heb er nog geen kunnen vinden. Het moet echt wel in België zijn, naar Nederland gaan is helaas niet zo eenvoudig zonder rijbewijs en niemand wil mij zo ver brengen. Ik ben net geslaagd voor mijn theoretisch rij examen, maar ik moet wel nog 9 maanden wachten voor ik naar het buitenland mag rijden.

Ik heb geen flauw idee wanneer ik een 2dehands S90ES mag verwachten, maar ik wil er ook geen half jaar meer op wachten.

In Nederland zijn ze trouwens ook niet meteen te vinden. De laatste op synthforum dateert van een jaar geleden.
 
Speel eens op een echte ES en dan op een MO6, dan weet je hoe waardeloos voelt. Maar het prijsverschil van een MO6 en (zelfs tweedehands) ES6 moet ergens vandaan komen. Maar goed, probeer het zelf en oordeel *Zelf*. Tis jouw geld en jij moet de keuze maken.

Qua gebruikersvriendelijkheid van de kurzweils: de PC3x die ik heb is volgens mij wel dieper dan de PC2x (meer richting K serie qua mogelijkheden excl sampling) en dat is zeker minder gebruiksvriendelijk dan een S90 ES, maar ook weer veel mogelijkheden (en een OS wat zich blijft ontwikkelen en heel korte communicatie tot de gebruiker, maar da's ook over zodra de opvolger de hoek om komt ;))

Qua sound ga ik ze niet eens proberen te vergelijken want precies zoveel voor de S90 ES spreekt, spreekt er ook weer voor de PC3x. Als ik geen PC3x had gekocht had ik nu een S90 ES gehad.

Ik denk idd dat je met een PC2x ook geweldige sounds hebt. Of pak er een Motif ES rack bij je P85 als je perse de ES sounds wilt. Daar kun je tenminste nog expansionboards inzetten (DX, AN, VL). Tweedehands Motif ES racks zijn net zo duur als MO6-en.
 
Ik heb geen interesse voor de ES rack. Veel minder knoppen wat het lastig maakt om te besturen, geen sequencer(?), geen mod wheel, geen faders,...

Ik ben nu de MO8 aan het overwegen. Maar ik overweeg plots ook de Korg M50-88. Die is gebruiksvriendelijker door het touch screen, maar is blijkbaar niet zo goed op vlak van akoestische sounds?
 
Ik heb geen interesse voor de ES rack. Veel minder knoppen wat het lastig maakt om te besturen, geen sequencer(?), geen mod wheel, geen faders,...

Ik ben nu de MO8 aan het overwegen. Maar ik overweeg plots ook de Korg M50-88. Die is gebruiksvriendelijker door het touch screen, maar is blijkbaar niet zo goed op vlak van akoestische sounds?

NIET ZOVEEL VRAGEN EN GAAN PROBEREN, DAN TERUGKOMEN EN DIEPERE VRAGEN STELLEN...sorry voor de hoofdletter.

Stabby, je woont ook nog eens in een stad waar een HEEEEEEEEEEEELLLLLLLEEEEE grote muziekwinkel zit waar je zelf zonder rijbewijs naar toe kan, misschien zelfs op de fiets.

Doe dat eerst en dan weet je ook waar we het over hebben, en ook waar je het zelf over hebt
 
Ik zou zelf de P85 houden en dan kun je altijd de MO6 nog aansturen met je P85 als master klavier, als je echt vindt dat de MO waardeloos speelt.

Overigens zie je wel bij de MO serie waar Yamaha op bespaart heeft en dat is o.a. degelijkheid, maar de geluiden zijn natuurlijk wel erg goed. EN zo slecht is de behuizing dan natuurlijk ook niet...dan kom je echt bij de MM6 uit.
 
Komt btw ook nog bij dat een MO6 of MO8 NIET klinkt zoals en Motif ES serie. Misschien hebben ze de engine gebruikt maar zeker niet de hard-kant qua output. MO6/8 klinken veeeel matter, platter en karakterloos als je een S90ES of wat dan ook uit de ES serie ernaast hoort! Wederom, ga luisteren
 
Komt btw ook nog bij dat een MO6 of MO8 NIET klinkt zoals een Motif ES serie. Misschien hebben ze de engine gebruikt maar zeker niet de hard-kant qua output. MO6/8 klinken veeeel matter, platter en karakterloos als je een S90ES of wat dan ook uit de ES serie ernaast hoort! Wederom, ga luisteren


Ik heb de S90ES en MO8 intensief naast elkaar vergeleken en deel je mening absoluut niet. Bovendien heeft een MO8 spdif out en de ES niet... Zo heb ik ook al vaak dankzij die spdif op de MO8 de analoge outs vergeleken met andere DA's waaronder Motu, RME, en Lucid. Dan hoor je wel dat die iets beter klinken dan de native MO8 DA maar zeker niks wereldschokkends hoor. ;)

Voor de echte DA-purist zijn de MO en de ES DA gewoon even slecht. ;) Dus dan kan je maar beter een MO hebben, kan je de DA tenminste mee omzeilen itt de ES.
 
Ik gebruik uberhaupt de digitale outs van m'n synths niet....krijg je ze nog cleaner binnen, zonde van het karakter (wat in sommige nog steeds zit), verschrikkelijk...maar goed daar zullen verschillende mensen verschillend over denken.
Maar in dat geval kies ik helemaal voor de ES. En ik heb ze ook allebei thuis gehad en no way dat ze 'telfde klinken, of bij elkaar in de buurt komen. Is een verschil net als tussen een Korg Trinity (goed) of een Korg Triton Classic (niet goed, of minder ballen). Een Roland JV-1080/2080 (zelfs de XV-serie, geen kleur, geen ballen) en de JD-990 (dik dik dik), een Little Phatty of een Voyager (1OSC aan en je hoort het al t.o.v. de LP) en zo zijn er een heleboel voorbeelden vind ik

Een MO8 klinkt als een Motif 'classic' (de eerste versie).
 
Zo, jij bent wel veeleisend zeg. Jij vindt dus geen enkele synth die €2000 of minder kost in de winkel goed klinken?

2dehands Motif ES6 heb ik overwogen, maar vind ik te duur tov een 2dehands MO6.
 
Laatst gewijzigd:
Back
Top