kleinste audio interface met de hoogste kwaliteit

Ik wilde er zelf één aanschaffen, maar in de winkel zei men dat een USB of een firewire-interface een betere kwaliteit heeft, omdat de aansluiting digitaal is. PCI en PCMCIA gaan gepaard met meer ruis, al is dat naar mijn idee te verwaarlozen.


Echt 100% BULLSHIT dit. Als ze dit echt in de winkel vertellen tegen jou, dan hoop ik dat die winkel vandaag nog failliet mag gaan.
 
PCI(x) en PCMCIA is ook gewoon digitaal dus dat is inderdaad onzin.

Ik heb wel eens van mensen gelezen dat mensen bij interne geluidskaarten last hadden van storing van andere componenten (o.a. harde schijf) op de geluidskaart. Probleem lag dan vooral in het analoge signaalpad voor de AD-conversie (als ik het me goed herinner). Bij het gebruiken van een PCI(x) / PCMCIA kaart waarbij de in en outputs en AD conversie in een breakout box ondergebracht zijn, waren deze problemen opgelost.

Overigens was dit geloof ik van toepassing op een specifiek type geluidskaart, dus over het algemeen zal je hier ook totaal geen last van hebben.
 
Ik heb wel eens van mensen gelezen dat mensen bij interne geluidskaarten last hadden van storing van andere componenten (o.a. harde schijf) op de geluidskaart. Probleem lag dan vooral in het analoge signaalpad voor de AD-conversie (als ik het me goed herinner).
Dit verhaal bedoelde ik dus.

Tja, ik weet dat er wel meer broodje aap verhalen in de winkel worden verteld. Het gaat hun voornamelijk om de verkoop van hun produkten. Maar dat is overal zo.

Ik denk dat je voordat je wat koopt eerst goed moet bedenken wat je wil. Ga alle details langs. Het is bijvoorbeeld ook belangrijk of de behuizing stevig is, of de knoppen makkelijk te bedienen zijn, etc.

Maar ga 's informeren bij bands of muzikanten wat voor apparaten zij gebruiken. Of ga langs bij een tent waar veel life-performances worden gegeven.
 
Ik ben zelf ook op zoek naar zo iets en kwam dit tegen, is dit iets?

M-Audio Transit

transit.jpg
 
Ik wilde er zelf één aanschaffen, maar in de winkel zei men dat een USB of een firewire-interface een betere kwaliteit heeft, omdat de aansluiting digitaal is. PCI en PCMCIA gaan gepaard met meer ruis, al is dat naar mijn idee te verwaarlozen.

Met de juiste PowerKord heb je hier nooit last van.

:bekdicht:
 
ik heb een Numark Omni Control gekocht, mede voor dj doeleinden. Er zit al een geluidskaart ingebouwd dus die heb ik niet meer nodig. Geluidskwaliteit is prima.

omnicontrol_angle_medium.jpg


dank voor de reacties.

Al met al een interessante thread geworden.
 
Ik ben zelf ook op zoek naar zo iets en kwam dit tegen, is dit iets?

M-Audio Transit

transit.jpg
Ik zou 'm zelf niet kopen. Als ik die afbeelding zie, kan je volgens mij alleen mini-jacks inpluggen. En die kunststof behuizing lijkt me ook niet degelijk. M-Audio is wel een goed merk.

Tja, wat wil je met de interface? Hoeveel geld wil je uitgeven? Er bestaat niet iets als de beste interface, want iedereen heeft zijn eigen wensen. Er zijn muzikanten die met hele goedkope spullen hele goede muziek maken.
 
Anders zou ik naar die Echo firewire kaartjes kijken, compact en zeer goed qua geluid. En niet duur. M-audio vind ik klinken als een mp3 door een skimuts, na een fikse sloot gluhwein. Het is vast gezellig, maar de volgende dag gegarandeerd een kater...
 
Ik ben zelf ook op zoek naar zo iets en kwam dit tegen, is dit iets?
M-Audio Transit
Ik heb 'm, de transit,
en 't is de goedkoopste manier om ProTools te draaien denk 'k...
En verder sluit ik 'm alleen digitaal aan...(dus met de Toshlink)
 
ik zoek een zo klein mogelijke audio interface met zo'n hoog mogelijke audio kwaliteit voor notebook
..maak me gek
Ik heb me vorige week ook een 2de Creative Audigy Notebook aangschaft...
da's een pcmcia card, wel slechts één ingang tegelijk, 7.1 uitgang, THX certified
Gescoord voor € 50,25 op marktplaats...
Maar geen idee of ie goed werkt voor daw recording....
 
bij hoge kwaliteit denk ik eigenlijk nooit aan Creative
Tja, okey... Ik gebruik 'm ook alleen aangesloten via toshlink,
en de Surround uitgangen voor m'n PC box'kes...
En geen idee of de analoge ingang wel zo is
zoals apogee spull, Al is ie oojk 24/96 ....
Maar voor mij is dat goed genoeg,
en beter dan een usb interface, die pcmcia cardbus
 
ik ken er 2 die voet bij stuk zweren bij de geluidskwaliteit van creative.

iemand met de juiste kennis hierover?
 
Creative maakt kaarten voor gamers. Dan weet je in principe al genoeg.
 
Ne goeie driver is't belangrijkste !!!

maw. dingen van Win98 die je op ebay? 2de hands vind...???
of geen vista drivers als je op vista draait!??

Of dienen 'apogee firewire',
als de nieuwste macbook geen firewire mee hebben!!??
 
Ben ik niet met je eens. Zeker, stabiele drivers zijn enorm belangrijk, maar daarnaast zit er zeker ook verschil tussen geluidskaarten (en dat is niet alleen afhankelijk van de manier waarop deze aangesloten wordt. In dat opzicht is bv. PCMCIA dus zeker niet per definitie beter dan een interface die via firewire wordt aangesloten). Dat sommige mac's of pc's geen firewire hebben doet dan verder aan de kwaliteit van een interface ook niets af.

Verder zou ik zelf geen Creative-kaart kopen als je primaire doel is om met muziek-software te gaan werken, gewoon omdat het niet het primaire doel van de kaart is (wat fuse ook al aangaf). Echter als je nu toch al een Creative-kaart hebt, is dat opzich geen slechte basis om mee te beginnen. De latency was bij mijn kaart opzich werkbaar en de geluidskwaliteit viel me ook zeker niet tegen.
Wanneer je echter een geluidskaart gaat uitzoeken, speciaal voor het werken met muziek-software, denk ik dat je voor hetzelfde geld een geluidskaart kan kopen die bv. een net iets lagere latency heeft en waarschijnlijk ook net wat strakkere opnamen maakt.
 
bv. een net iets lagere latency heeft en waarschijnlijk ook net wat strakkere opnamen maakt.
Yja, okey,

IK kan met minimum 20ms werken met al de software...
In't begin was er ook geen goeie ASIO driver voor m"n Audigy notebook, maar dat is nu toch verholpen...

't is 'm voornamel'k ook te doen - dat 't maar om één Stereo input gaat !!! Maar verder is het systeem toch minder belast met een PCMCIA CArdbus card denk 'k...
En voor die €50 die voor zo'n audigy notebook nu wordt gevraagd!!?? tov. '€500' voor een Proff card...
 
dat hele latency verhaal is inmiddels toch allang ingehaald door de techniek lijkt me?
Knap als je nu nog een nieuwe interface kan halen met kut latency.

Heb dit jaar mijn terratec dmx kaartje )vergelijkbaar met creative') ingeruild voor de rme ff400 en de geluidskwaliteit is echt stukken beter. Met name synths klinken stukken beter. Wat hier iemand in een andere thread al schreef "alsof je een bril opzet" en zo ervaar ik het ook. klusterakkoorden in het laag (= met de vuistjes spelen :) ) met de cutoff vol open zijn wat dat betreft een goede scherprechter, echt een werleld van verschil.

Als je alleen de geluidskwaliteit van 1 creative kaart gewend bent, dan heb je natuurlijk ook geen referentie kader.
 
Back
Top