Eminent 310U Algemeen

Maar hoe groot en hoe zwaar is zo'n apparaat?
 
De output van de small stone terugvoeren naar de speakers zal lastig zijn. Zelfs al heb je een synth ingang op je orgel, dan nog maak je een keiharde feedbackloop, wat ik NIET aan zou raden voor je orgel!!

Als ik het goed heb is de 310 een stage organ, in die zin dat het iets tussen 50 en 100 kg weegt (eerder richting 50) en dus met 2 mensen verplaatsbaar is. Het is ook niet al te groot.

Grote broer 2000 GT is een theaterorgel. Het is ietsje groter in afmetingen, maar vooral veel zwaarder (meer frames met prints voor alle functies). Het weegt zo'n 150 kg heb ik me laten wijsmaken, maar met 2 was het NET verplaatsbaar.

De 2500 is dezelfde als de 2000, maar dan met 5 octaven per klavier. Als je daarop ook nog een volledig voetklavier hebt, dan heb je een kraan nodig ;D.
 
Wat is de makkelijkste manier om bij de contacten van het voetklavier van de 2000 te geraken (1 octaaf)?

Gewoon langs achter de 2 frames laten kantelen en dan met een lange arm er aan (zonder het evenwicht te verliezen en doorheen de frames te vallen :D) ?

Mijn contacten hebben namelijk te weinig vrijheid: de buitenste pedaal blijft zowat hangen en als je eentje induwt klinken de pedalen links en rechts ervan mee :).

Dit lijkt me eenvoudig op te lossen door wat aan de contacten te wringen, maar heeft iemand daar ervaring mee?
 
Laat ik het zo stellen: is het mogelijk om een 310 te vervoeren in een Renault Kangoo.
en..nooit zomaar wringen aan contacten, heb ik slechter ervaringen mee (**krak*** --> oeps...) }:| 8o)
 
theatre of unique? unique moet zeker lukken, die heb ik - het ging echt maar nét! - in een Focus hatchback gekregen...
 
Thanks, jgeers01. Weet je ook nog hoe zwaar zo'n ding is?

Heb je radiostukje trouwens ook nog gehoord. Respect! Wanneer kunnen we Equinoxe IX tot XVI van je verwachten...
of iig eigen werk... :D
 
Ik moet nog eens aan een kabel van een 5tal meter geraken, dan kan ik mijn orgel opnemen, weliswaar vanaf de andere kant van de kamer :). Ik speel maar een heel klein beetje Jarre. Ik heb ook geen ritmebegeleiding en geen small stone. En aan de pedalen moet ik werken voor ik kan opnemen. Ik heb wel wat eigen werk op het orgel, maar of jullie dat nu willen horen is maar de vraag :D. Goed ben ik niet.

Is de 2000GT stereo of mono?
Zelfde vraag geldt eigenlijk voor de Roland EM-15 BNL :). Ik zie wel lange kabels, maar dat zijn dan gitaarkabels en die zijn mono. Lange stereokabels (hoofdtelefoonplug) vond ik enkel duur tot nu toe.


btw wij hebben ooit een Hammond in een Seat Toledo (4deurs) gekregen. Dan zaten we voorin nog met 2, en achterin lag nog een deerne achter het orgel. Grootste ruimte die ik ooit in een "normale 4 deurs" heb gezien!!! :halleluja :halleluja Fornuisje erin vervoeren? Er kon er nog eentje bij! :okdan:
 
Ik heb m'n Eminent 310 via de koptelefoon-aansluiting aangesloten.
Omdat het apparaat tegenwoordig ook niet dichtbij m'n recording setup staat, gebruik ik zo'n 5 meter koptelefoon-verlengsnoer. Kost iets van 5 euro, dus daar hoef je je niet druk om te maken. (Over extra ruis ook niet, want de Eminent zelf ruist toch overal overheen...) Vervolgens gebruik je dan een koptelefoon naar stereo jack kabeltje (gewoon makkelijk verkrijgbaar en ook al niet duur) en plug je het zwikkie in je mengtafel / soundcard.
Aangezien m'n Eminent 310 stereo is (vooral bij de Solina strings merk je dat), lijkt het me dat jouw Eminent dat ook wel zal zijn. Desnoods gebruik je alleen maar de linker- of rechter-kant, bijv. als je een Smallstone gaat gebruiken.
(Of je bent een bikkel en je neemt 2 Smallstones... :D)
 
Ah een smallstone is een mono apparaat. Wat deed iemand als Jarre dan met zijn string ensemble in combi met de small stone?

Ik heb trouwens nog niet te veel stero effecten in het string ensemble gehoord, tenzij natuurlijk gewoon je tremolo aanstaat ofzo :).

Ik zal "bij gelegenheid" eens kijken voor een mooie kabel. Meer dan 5€ wil ik er even niet aan uitgeven. En hoewel het voor het spelen wel handig is met mijn keyboard in de synth in van de 2000GT, zal ik bij rechtstreekse keyboard opnames toch maar niet via de 2000GT opnemen vanwege de ruis :).

Pffff ik ga me eens aan dat voetenpedaal moeten zetten. Hopelijk lukt het me makkelijk om die dingen handiger te wringen, zodat ze enkel reageren als je een pedaal indrukt en niet meer niet minder:).
 
Orgel is van mijn grootmoeder geweest dus is al aardig oud.
Ik gok zo'n 60 tot 70 jaar oud 8o)
Hier zit de beroemde Maurice Jarre string in :D
 
Back
Top