Mlan vs. Firewire

OJS

..............
Lid sinds
1 januari 2003
Berichten
2.957
Locatie
Drenthe
Wat is in de praktijk het verschil tussen Mlan en Firewire.
Is Mlan eigenlijk nog wel actueel?

Heel concreet: kan ik mijn Presonus Firestation met Mlan gewoon gebruiken als externe, firewire-based geluidskaart?

Niet te technisch worden a.u.b.
Ik ben blond.
 
praktijkervaring heb ik niet maar je leest altijd dat je maar beter zover mogelijk van Mlan vandaan kan blijven als mogelijk!
heb er nog nooit wat goeds over gelezen eigenlijk
 
Er zijn geen domme vragen, alleen domme mensen.
 
Er zijn geen domme vragen, alleen domme mensen.


Ik weet niet precies wat ik met deze opmerking aanmoet, fuse

Kun je wellicht iets preciezer zijn?

En als je dan toch lekker bezig bent kun je me misschien antwoord geven op mijn vraag. Want dom of niet, ik weet er vrijwel niets van af en ik ben toch wel benieuwd.
Ik heb die Firestation en ik kan hem ook standalone gebruiken maar voordat ik me daarbij neerleg wil ik graag weten hoe dat Mlan in elkaar steekt.
 
Mlan

Mlan

>>>>Wat is in de praktijk het verschil tussen Mlan en Firewire.
>>>>Is Mlan eigenlijk nog wel actueel

MLan is het protocol dat gebruikt wordt (een combinatie van multichannel-audio, midi en wordclock), en Firewire is het medium dat gebruikt wordt om deze data te verzenden.

Alhoewel MLan in het verleden altijd controversieel is geweest had dat toch voornamelijk te maken met de onhandige configuratie van de hard-en software (ik snap die Grpahic Patchbay nog steeds niet), maar het protocol is eigenlijk te gek.

Yamaha's N8/12 werken er feilloos mee en ook de MLan boards voor de XS zijn erg handig en behoorlijk "idiot-proof".

Hoe dat met jouw Presonus zit, ja dat weet ik dan weer nie.
 
Wat ik er van weet. Is dat het feitelijk gezien helemaal nog niet zo'n gek protocol is. Jammer alleen dat dit hele verhaal niet beter is opgezet en een algemeen gerenomeerd protocol is geworden waar allerlei merken aan mee doen. Dat laaste is ook waar het hele gebeuren op geflopt is. Dit had opzich een hele hoop kabel besparend goedje kunnen zijn.
Vraag alleen dan is; hoe goed zou de kwaliteit onderling dan zijn als alles (midi,audio,wordclock, klopt dit wel?) in aansluit/data protocol zou zitten.
Hopelijk komt er een wel algemeen ge-acppteerd protocol ( in soort gelijke formule dan). Protocollen als: MADI,AES,ADAT enz zijn dan weer wel (redelijk) succesvol, ergens een beetje vreemd en zelfs jammer te noemen.
 
Back
Top