hardcore hip hop samples !!!

hahaha,

Erg bedankt voor de tips.

Ik ben nu alweer aan een niewe track aan het maken, die zal ik hier ook even posten.

Als iemand nog tips heb voor het mixen wil ik het graag hooren want die mix van het nummer hardcore is wel heel erg slecht, en ik wil het mixen graag leeren.

En ik denk zelf ook dat we de met de volgende tracks de tekst maar even uit ons hooft moeten leeren en dan recorden, want daarom is de timing kut.

en andere tips zijn altijd welkom.

gr Jake
 
Hardcore hiphop is gewoon rauwe boombap zoals DJ Premier ze altijd gemaakt heeft.
Beats met zware drums erin.
Ik dacht dat hiphop fans wel wisten wat hij bedoelde.

Het is gewoon die zware drums die hij wilt hebben dus geen 808s en 909s maar gewoon drums die klinken als die van DJ Premier, Alchemist...

Zoek eens in je Limewire "Alchemist Kit" of "DJ Premier Kit" in.
Zo heb ik Drum Kits gevonden.
 
Hardcore hiphop is gewoon rauwe boombap zoals DJ Premier ze altijd gemaakt heeft.
Beats met zware drums erin.
Ik dacht dat hiphop fans wel wisten wat hij bedoelde.

Het is gewoon die zware drums die hij wilt hebben dus geen 808s en 909s maar gewoon drums die klinken als die van DJ Premier, Alchemist...

Zoek eens in je Limewire "Alchemist Kit" of "DJ Premier Kit" in.
Zo heb ik Drum Kits gevonden.

rewind.. iedereen heeft z'n eigen definitie en interpretatie van hardcore hiphop, dj premier heeft inderdaad hele toffe shit gedaan en was erg rauw, maar ik vind dingen als tribe called quest ondanks dat het laid back hiphop is ook gewoon hardcore omdat het gewoon zo puur en rauw is..

ohja, en drumkits downloaden onder de noemer alchemist of dj premier is gewoon te goedkoop en lelijk, dat is juist de essentie die ik de hele tijd probeer duidelijk te maken; cratediggen... kennelijk ben jij dus ook helemaal niet zo'n hiphopfan, anders zou je niet zoiets zeggen.. no offence verder.. maar als je zegt dat wij als ''hiphopfan'' iets moeten weten en dat je zelf met zo'n antwoord komt; spreekt elkaar nogal tegen, want kennelijk ken je dan de historie niet.. maarja, doe wat jij vind dat goed voelt, als jij met een beat aankomt kan ik zo horen dat je die drums hebt gejacked, want de originele breaks die premo gebruikt zijn allang bekend..
 
maar hoe komen deze hip hop producers dan aan hun samples ???

Hebben ze hun drum helemaal op een echt drumstel opgenomen, en er dan effecten op
gezet enz ????


Gr Jake
 
Laatst gewijzigd:
Ik vind Tribe Called Quest niet echt hardcore hiphop als je hardcore als "ruig" ziet.
Hardcore kun je ook zien als muziek van de "Die-Hards" zeg maar degenen die trouw zijn aan hun wortels en dan is Tribe Called Quest wel hardcore.

Mij maakt het helemaal niks uit waar drums vandaan komen.
Ik layer ze ook altijd en ze worden toch nooit herkent.
Wat ik wel wack vind is recyclen van al eerder gebruikte samples voor een melodie behalve als die haast onherkenbaar is.

Ik sample zelf sindskort ook drums van o.a. DJ Premier en hoorde een paar losse drums op de eerste plaat van Jeru The Damaja die ik nog moet samplen.
Er zijn gewoon heel veel goede gratis drums te krijgen op het internet die een hoop moeite besparen qua samplen en veel drums lijken ook opelkaar die van oude platen komen.
Het is wel wack als mensen ook echt als Premo proberen te klinken met die producer kits.
 
Maar ik wil nog steeds graag weeten hoe al die producers dan aan hun samples komen, die komen niet uit de lucht vallen.

Gr Jake
 
maar hoe komen deze hip hop producers dan aan hun samples ???

Hebben ze hun drum helemaal op een echt drumstel opgenomen, en er dan effecten op
gezet enz ????


Gr Jake

Ik weet dat Pete Rock zn eigen gesamplede drums uit alle soorten platen heeft maar ook gewoon sample libraries gebruikt voor drums.

Tenminste hij zegt dat in dat bekende MPC 2000XL filmpje op Youtube.
 
Maar ik wil nog steeds graag weeten hoe al die producers dan aan hun samples komen, die komen niet uit de lucht vallen.

Gr Jake

veel producers samplen voornamelijk hun drumbreaks van platen of laten live drums spelen die ze zelf later vervormen voor extra grittyness.. natuurlijk gebruiken veel producers ook sample library's, maar dat wordt allemaal gelayerd... maar drums van hiphop platen zelf pakken is gewoon straight whack en haalt de gehele essentie van cratedigging weg..
 
voor people's die een voorbeeld willen, check bijvoorbeeld de drums van Artifacts - Wrong side of the tracks en dan de drums van Opgezwolle - De volle

snap?
 
Wil je ille drums ?

Begin maar eens bij platen van The Meters dan. Zijn gewoon nieuw te krijgen (reissue). Voor andere samples moet je zelf maar gaan diggen :dj:

En wel layeren he ! Anders klinken ze dalijk net als de mijne ugh (j/k).

Oh en euuh m'n myspace telt nie :P Daar staan alleen een paar ouwe ableton live beats op met plugins, zal van de week eens wat MPC shizzles erop knallen.
 
GDVRDOMME....hiphop maak je door OUDE platen te ZELF te samplen........

Zelfs op anita meijer staan goede, vraag maar aan je ouders of ze platen van vroeger hebben. Sample een drumroll en maak die beat!! dan nog wat verneuken met te veel distortion/compressie/eq/reverb.

Dat andere is popmuziek...met die 808 kits in the mix:kont:
 
maarja, doe wat jij vind dat goed voelt, als jij met een beat aankomt kan ik zo horen dat je die drums hebt gejacked, want de originele breaks die premo gebruikt zijn allang bekend..

En daar heb je het al. Je kunt kreetdiggen en kreetdiggen, maar de mooiste dingen die je vindt zijn heus al eens gebruikt. Iets "nieuws" en "origineels" maken is dus vrijwel onmogelijk als je erop gaat zitten letten of de snaresample nooit eerder gebruikt is. Daarbij hebben de helden ook niet alles bij elkaar ge"kreet-digt" hoor. sluit eens een Planet Phatt aan en met een beetje gepuzzel kun je er een hele Tribe Called Quest plaat mee maken (zul je wel wat Phife Dog en Q-tip klonen moeten vinden EN DIE VIND JE DUS NIET (tenzij je ghostweed hebt)).

Anyhoo, Als je minder de essentie op originaliteit legt en meer op goede nummers maken kom je al een heel eind. Dat cratediggen (vooruit, laat ik er een keer de spot niet mee drijven) is erg principieel en binnen de hiphop schijnen principes erg zwaar te wegen, behalve dan bij de mensen die er ooit iets mee bereikt hebben. Je kunt nou eenmaal niet REAL zijn zonder REAL te zijn.

Daarbij, Een hoop hele goede hiphop nummers hebben helegaar niet zo'n goede muziek, maar wel heeele goede raps. Rap draait om rap.

En o ja, er wordt tegenwoordig HEEL VEEL goede rap gemaakt, maar dat zoeken jullie zelf maar uit.

DUS INDERDAAD:

...doe wat jij vind dat goed voelt...
 
En daar heb je het al. Je kunt kreetdiggen en kreetdiggen, maar de mooiste dingen die je vindt zijn heus al eens gebruikt.

sorry, maar dit klopt niet , ik heb zoveel vette samples gevonden waarvan ik weet dat niemand ze kent, het ligt er maar net aan in wat voor mate je een digger bent en welke kennis je allemaal hebt... en ik ben heus niet de enige.. ik kan genoeg namen noemen die precies hetzelfde doen.. kijk qua drums kan je zelf heel veel filteren/layeren waardoor het gewoon helemaal anders wordt; maar qua instrumentale samples zelf is er nog zoveel wat niemand kent.. en het ligt er maar net aan hoe gek jij een sample benadert en behandelt :)

Rap draait om rap.

nee.. rap is muziek, en muziek draait om muziek, het totaal plaatje dus ! maar dat is gewoon een kwestie van smaak.. ik kan niet luisteren naar hiphop als de beat niet tof is.. zelfde voor de rap, de mix, alles, maar dat heb ik bij alle soorten muziek :)

ps. Franz K. Ik zit op die side van je zus.. rollin' baby
 
maar de mooiste dingen die je vindt zijn heus al eens gebruikt. Iets "nieuws" en "origineels" maken is dus vrijwel onmogelijk

dat komt dat iedereen denkt dat je 70-ies soul funk jazz moet samplen(klinkt het in 1 keer goed, en hetzelfde)

maar denk ook maar eens aan reggae, daar hoor je in het begin van de track vaak een drumfill.

ook nederlandse muziek doet het goed in de sampler......en dan klink je niet als iedereen......
 
Niets moet en alles mag, laat dat duidelijk zijn !

Als je bijvoorbeeld dingen zoekt waar je bijna zeker van kan zijn dat het niet gebruikt is kan je bijvoorbeeld uit Indiase liederen samplen of Japanse platen whatever. Uit elk genre en muzieksoort kan je vette samples halen !
Waarom zou je je beperken tot '70s soul en funk.

Als ik platen ga zoeken pak ik gewoon een stapel met van alles, kijk gewoon naar de hoezen staat ook vaak op welke instrumenten erop bespeeld worden en als je een beetje ervaring hebt kan je vaak aan de hoes al zien of het iets is.
 
Back
Top