Pc specificatie thread + geluidskaarten

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Als je je mobo's op tijd vervangt gaan ze nooit kapot. :W
 
En mijn mobo's gaan nooit kapot.
Zozie je maar weer, het kan verkeren :)
 
Ik heb last van plotselinge plopjes, haperingen en 'heelevenvastloop-momentjes' als ik een mp-3je afspeel of aan het opnemen ben via mn Presonus Firebox.

Hoe komt dit? Hoe is dit op te lossen?
 
Hallo allemaal,
ik ben nieuw hier, dus ik weet niet zeker of ik hier goed zit met deze post, maar het leek me de goeie thread.

Ik wil een begin maken aan het bewerken van audio op mijn PC. Ik ben al in het bezit van een Kawai Mp4 stage piano en een elektrische gitaar, en wil deze graag fatsoenlijk op kunnen nemen met mijn PC, de piano via Midi en analoog, gitaar hoeft alleen analoog. Ik weet nog niet welke software ik daar voor ga gebruiken, maar ik heb ooit Cubase 3 gebruikt, en dat stond me wel aan.

In ieder geval, dit was de setup die ik in gedachten had:

- Gigabyte m55S-s3 AM2-socket moederbord met NVIDIA nForce 550 chipset
- Athlon X2 64 3800+ of 4000+ (of is Intel een beter idee?)
- 2x 1 gig DDR2-800 geheugen
- Maxtor diamondmax21 320gig harde schijf, 7200 rpm
- Een of andere grafische kaart van rond de 100 euro, ben ik nog niet helemaal uit.

Is zo'n setup toereikend voor wat kleinschalige opname- en berwerkbezigheden?

Verder wil ik er uiteraard nog een fatsoenlijke geluidskaart in plaatsen.. Budget is niet al te hoog, maar de eisen ook niet. Ik moet er fatsoenlijk het geluid van een, of misschien twee instrumenten tegelijk mee kunnen opnemen, en VST synths mee kunnen bedienen vanaf mijn Kawai. Wat voor geluidskaart zouden jullie aanraden?
 
ik lees de laatste toch wel vaak en hoor ook vrienden uit de ict buissiness dat een Intel processor en moederbord met Intel chipset (i.p.v. VIA, NVIDIA enz) toch wel aanzienlijk beter presteert en stabieler draait
 
Origineel geplaatst door anoniempje



Dat is toch andersom fuse, processors gaan eigenlijk nooit kapot, moederborden daarin tegen wel. Heb hier eens van een pc een hele week lopen kloten met meedere processors te proberen om er vervolgens achter te komen dat het moederbord de gene was die kapot was. In m,n studio pc heb ik het ook gehad niet zo lang geleden nog, van de een op de andere dag er mee gekapt. Kon gelukkig het zelfde moederbord krijgen ook een ASUS P4C800 Deluxe net als de topic starter. Verder alles overgezet en werkt weer oke.


ik heb dit ook al 2 x gehad (moederbord) kapot. op 2 verschillende computers. asus verhaal. ik vraag me af hoe je dat nu checkt of je mobo kaduuk is. want ik heb al eens lang zitten klooien om de boel goed te laten runnen en kwam er niet uit. (windows blijft -tot mijn grote verbazing- doordraaien) bij de leverancier van de computer (waar ik toevallig een harde schijf erbij wilde laten zetten) kreeg ik te horen dat t mobo kapot was. wel garantie overigens. nieuwe erin en de boel liep weer.

dus: hoe zie je dat je moederbord kapot is?
 
Laptop voor in band met cello

Laptop voor in band met cello

(Ik hoop dat ik hier goed zit voor deze vragen. Als niet, dan sorrie!)

Ik wil een laptop gaan kopen, vooral om games te maken, maar daarnaast ook om te gebruiken voor mijn band. Voor dat laatste vraag ik me af of er nog dingen zijn waar ik speciaal op moet letten bij de aanschaf van een laptop. Ik heb namelijk geen ervaring met live muziek via de computer. Ik wil de volgende dingen kunnen doen:

A. Samples van stemmen uit films en zo afspelen met een druk op een knop.
B. De laptop gebruiken als soft-synth zodat ik op zijn tijd wat synthesizergeluiden kan gebruiken voor de afwisseling en deze kan bespelen via het toetsenbord.
C. De laptop gebruiken als effectpedaal om bijvoorbeeld reverb en delay en zo over mijn cello heen te gooien (ik ben in de eerste plaats cellist en ik heb al uitversterking), of over de vokalen heen.

Ik heb op het moment deze laptop op het oog. Is die voor deze doeleinden bruikbaar? Of heb ik een extra externe USB geluidskaart nodig om dit allemaal te kunnen doen, of simpelweg een andere laptop?

Daarnaast nog een paar losse vraagjes hierover:

1. Welke software kan ik het beste gebruiken hiervoor? Reason?
2. Ik wil dingen aan kunnen sturen via pedalen, inclusief zwelpedaal, zodat ik dingen aan kan sturen terwijl ik cello speel. Zijn er goedkope USB-pedalen of MIDI-pedalen die hiervoor bruikbaar zijn? Of kan ik, als ik niet teveel uit wil geven, beter een toetsenbord omsolderen en een plaat op een trackball zetten als zwelpedaal?
3. Bestaan er externe geluidskaarten of zo waarmee ik twee kanalen los binnen kan krijgen (vocaal en cello) en drie aparte signalen (vocaal, cello, samples/softsynth) los kan outputten? Losse input voor losse effecten en losse output om de mengtafel ruimte te geven.

Alvast bedankt!
 
Re: Laptop voor in band met cello

Re: Laptop voor in band met cello

Origineel geplaatst door Oogst
1. Welke software kan ik het beste gebruiken hiervoor? Reason?
2. Ik wil dingen aan kunnen sturen via pedalen, inclusief zwelpedaal, zodat ik dingen aan kan sturen terwijl ik cello speel. Zijn er goedkope USB-pedalen of MIDI-pedalen die hiervoor bruikbaar zijn? Of kan ik, als ik niet teveel uit wil geven, beter een toetsenbord omsolderen en een plaat op een trackball zetten als zwelpedaal?
3. Bestaan er externe geluidskaarten of zo waarmee ik twee kanalen los binnen kan krijgen (vocaal en cello) en drie aparte signalen (vocaal, cello, samples/softsynth) los kan outputten? Losse input voor losse effecten en losse output om de mengtafel ruimte te geven.

Alvast bedankt!

1. Je zou moeten kiezen voor een host die VST ondersteuning heeft. Reason heeft dit niet.
2. Ja, Behringer heeft wel iets leuks voor weinig, http://www.thomann.de/thoiw7_behringer_fcb_1010_prodinfo.html?sn=87b82e5fc118747ac847dc817a0f8f76 Ook Native instruments levert Guitarrig icm met een controller, zou ook een mooie optie zijn, ook om je cello doorheen te halen (?) ...
3. Ja, je hebt dan uiteraard wel een geluidskaart nodig die ook dat aantal in en outputs heeft die je wil gebruiken. Daar zijn er legio van op de markt. Meestal werken die dan niet met USB, maar met Firewire. Dat is ook beter te doen dan USB doorgaans.
 
Origineel geplaatst door vipal
[


dus: hoe zie je dat je moederbord kapot is? [/B]


als die niks meer doet is waarschijnlijk kapot ,effe cheken wat het nog doet ,als je voeding kapot is doet die ook niks meer.
maar je geheugen niet goed of je vga kaart , cpu , dan start die wel op met meldingen zoals , zoals cpu failure.

heb het ook al gehad met een asus mobo :(
 
Firewire chipsets op recente laptops

Firewire chipsets op recente laptops

Na veel onderzoek (ik wil een nieuwe laptop gaan kopen) blijkt dat er nogal veel topics op het internet voorkomen waarin geklaagd wordt over incompatibiliteit tussen Firewire chipsets op laptops en firewire interfaces.

Wat ik ervan begrepen heb is de chipset van Texas Instruments (of Lucient) degene die je moet hebben, en chipsets van onder andere Ricoh (die Dell gebruikt in zijn huidige laptop range) voor erg veel hoofdpijn kunnen zorgen.

Hier zit ik natuurlijk niet op te wachten, zijn er mensen op synthforum die onlangs een nieuwe notebook hebben aangeschaft en die blij danwel verdrietig zijn geworden?

Ik wil een laptop met iedergeval de volgende specs:

-Intel Core 2 Duo (2.0 Ghz of hoger)
-2 GB Ram
-15inch scherm (14 mag ook)
-7200 Rpm schijf
-Firewire (TI of Lucient dus)
-minimaal 3 x USB 2.0

Wie kan mij aanraden welk model waar te kopen? (in Nederland)
Mijn budget is ongeveer 1300/1400 Euro inclusief BTW.

Is XXODD misschien wat voor mij? Hebben mensen ervaring met dit merk?
 
Waarom maakt het uit wat voor chipset je hebt.
Wat gebeurt er als je de verkeerde chipset heb.

Bij laptops met intel processor zit vaak ook een intel chipset.
Kan het kwaad om ander merk chipset te nemen ?
Ik kan me voor stellen dat als je amd laptop neemt dat daar geen in intel in zit want amd is een concurent van itel.
Welke chipset kan ik het beste nemen voor laptops ?

Sebastian
 
Laatst gewijzigd:
het haalt wel degelijk veel uit welke firewire controller er op je labtop zit ( bij de zelfde chipset b.v. intel 945 kunnen verschillende controlers ziten )

Had een Siemens labtop, deze kreeg ik alleen met een knuppel aan de gang met mn finalscratch amp.

Heb nu toshiba, draaid als een trein. Is wel lastig om bij voorbaat te weten of het bugfree werkt allemaal.

M.i. Macbook en Toshiba altijd goed! ( ook goede verhalen over asus gehoord, zal wel type afhankelijk zijn)
 
Hoe share ik een externe harde schijf?

Hoe share ik een externe harde schijf?

Hoi,..

Is 't mogelijk om 1 externe harde schijf te sharen tussen twee of meer pc's??

Ik wil al mijn geluidenbanken op 1 schijf zetten en ze dan vanaf twee audiosystemen kunnen
aanspreken. Maar ik heb geen zin om iets te verklooien met experimenteren.

Wie weet t?
 
owja
een andere mogelijkheid mits je harddisk USB is
van diverse merken heb je kastjes die je in het netwerk hangt
waar een USB harddisk aan kan en deze geshared word

reken maar op zo`n 100 euro dan
 
deze kompjoeter>externeschijf>eigenschappen>tab4 sharing>vink aan share this folder on the netwerk.........als je kompjoeterts dan in de zelfde werkgroep zitten dan komt ie bij de netwerklocaties erbij te staan.
sucses!
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top