MPC500 gebruikers thread

druid

Ouwe rot
Lid sinds
28 januari 2003
Berichten
682
Locatie
Groningen
Wie heeft er allemaal een MPC500?

Ben je tevreden met je aankoop?

Hoe gebruik je de MPC500 in je setup?

Heb je tracks online die je met de MPC500 gemaakt hebt?

Druid
 
MPC500 gebruikers zijn altijd onderweg en hebben geen tijd voor hangen op een forum. :D
 
Het lijkt erop dat ik me binnenkort hier kan aanmelden. Ik kon de verleiding niet weerstaan om een bod uit te brengen op een tweedehands MPC500 en dat bod is geaccepteerd, dus... 8~
 
Re: MPC500 gebruikers thread

Origineel geplaatst door druid
Wie heeft er allemaal een MPC500?


Hey druid, wat was voor jou de reden om een mpc-500 te kopen.. dit aangezien je altijd zo enthousiast was over je rm1x en RS-7000...

Ik ben ook een beetje op zoek naar een nieuwe hardware sequencer.. ik zou wel gewoon lineair willen werken, en op bepaalde punten laten loopen..

Die mpc's werken net als de rm1x dmv patterns koppelen he?
 
@ Furious5

Ik ben nog steeds fan van de RM1x en RS7000 sequencer maar ik was erg benieuwd naar de MPC hype en zocht iets wat ik makkelijk mee kon nemen.

Ik vind de MPC sequencer top, het is anders dan bij Yamaha maar heeft ook zo z'n sterke kanten. Je kan bijvoorbeeld veel meer doen zonder de sequencer stil te zetten. Je kan tijdens het afspelen/opnemen tracks wisselen, programs aanpassen, effecten instellen, gaan samplen, de metronoom aan/uit zetten, noten deleten etc.

Het is ook wel leuk om pads te hebben om op te rammen, het valt me tegen hoe hard je er op moet beuken (je kan dit voorkomen door de aanslag gevoeligheid te verminderen in je programs).

De features van de MPC500 zijn al met al niet zo heel bijzonder, maar toch heel geschikt als minimal techno live bakje voor in de rugzak.

Het switchen tussen sequences is wel heel tof, het werkt strakker dan op de Yamaha bakken.

Druid

PS: Ik heb antwoord gegeven in jouw thread op je vraag over het loopen, volgens mij kan dat gewoon met de MPC500.
 
Laatst gewijzigd:
Ik had weer een zee van ruimte te vullen na het verkopen van m'n SP-12, maar hiermee ga ik het niet redden, vrees ik. :D

MPC500a.JPG
 
Origineel geplaatst door Lotuz
Ik had weer een zee van ruimte te vullen na het verkopen van m'n SP-12, maar hiermee ga ik het niet redden, vrees ik. :D

MPC500a.JPG

Ziet r idd een btje lullig uit zo
 
Ziet er niet echt indrukwekkend uit dat dingetje :-)
Maar ja, boeie. Als er maar vette beats uit komen.

Is hij een beetje makkelijk te editten die mpc-500, ik bedoel dan het sequencer gedeelte. Als je bv akoorden wil aanpassen, kan je dan makkelijk 3 noten aanpassen (verschuiven, velocity aanpassen etc). Ik vraag dit omdat hij natuurlijk een vrij klein 2 regelig schermpje heeft.

Ik kan me voorstellen dat de midi data van een hiphop track simpeler is dan die van een dance track met veel filter data, veel inspeelde medodieen etc. Is hij hiervoor ook geschikt?
 
Ik ben er nu een paar uurtjes mee aan het spelen en begin de basisfuncties van het apparaatje een beetje door te krijgen. Ik moet zeggen dat ik het een leuk bakkie vind. :okdan:
 
Dit vult al een stuk beter. 8~

MPC500%20MPC1000.JPG


Ik geef toe, dit is wat overdreven. :o: Het was dan ook absoluut niet gepland, maar sommige buitenkansjes moet je met twee handen grijpen, dus vandaar dat ik er nu een MPC1000 (uitgebreid met 128 MB geheugen en 80 GB hard disk) naast heb staan. Uiteraard zal één van de twee binnenkort weer het veld moeten ruimen, waarschijnlijk de MPC500, en wie weet wel allebei als ik een mooie MPC60II of MPC3000 kan kopen.
 
Hmm... Ik heb in februari de MPC500 gekocht, maar ik vond hem toch niet goed genoeg. Gelukkig is de feedback -in mijn ervaring- nooit zo moeilijk en heb ik hem nog kunnen omruilen :)

De redenen van het terugbrengen waren:

-Inderdaad een wel erg klein display
-Ruissssssssssssssssssssssssssss!!!!
-Interne fx zijn imho waardeloos
-Geen mogelijkheid inputs te monitoren of hier realtime fx overheen zetten (zou volgens de verkoper wel moeten kunnen)
-Output had wel wat harder gemogen
-Knopjes voelen best fragiel
-En nog wel wat andere dingen.

Ik kan me voorstellen dat het een leuk apparaatje is om hiphopbeats mee te maken, ik ben zelf meer van de hardcore etc en daarvoor vond ik hem niet echt bijzonder bruikbaar.

Ik ben overigens daarna wel (de mogelijkheden van) mijn RS7000 wat meer gaan respecteren :dubbel:
 
Owkee
net of hip hop een of andere ondergeschikkte muziek stijl is pff

haters
 
Nee nee, hoewel ik niet van hiphop houd vind ik niet dat het minderwaardig is ofzo, laat dat duidelijk zijn.
Maar probeer maar eens vlot een melodietje in te programmeren met de mpc500.
Zo bedoelde ik het :biertje:
 
Nee, HipHop is gewoon anders (niet meer of minder) en idd is de MPC500 daar zeer geschikt voor. :)
 
@djrazor

De redenen van het terugbrengen waren:

-Inderdaad een wel erg klein display
-Ruissssssssssssssssssssssssssss!!!!
-Interne fx zijn imho waardeloos
-Geen mogelijkheid inputs te monitoren of hier realtime fx overheen zetten (zou volgens de verkoper wel moeten kunnen)
-Output had wel wat harder gemogen
-Knopjes voelen best fragiel
-En nog wel wat andere dingen.



Het keine scherm is inderdaad een beetje jammer, maar het went wel. Schermen vreten ook veel stroom dus het heeft waarschijnlijk wel een goede invloed op de batterijlevensduur. Het is best wel kicken om op de batterijen te werken, veel leuker dan ik dacht.

Ik heb alleen last van ruis als ik op batterijen werk en die bijna op zijn, dan hoor je rare geluiden door de koptelefoon. Als je de adapter aansluit is het weg, samplen op lege batterijen is dus geen goed plan.

De effecten zijn niet fantastisch maar wel bruikbaar met wat geduld, de master EQ en Compressor zijn wel handig. Je kan heel makkelijk resamplen met effecten, waardoor je als je creatief bent heel veel kan met de MPC500.

Audio thru (met effecten) hadden ze inderdaad niet weg hoeven laten, komt waarschijnlijk omdat ze een verschil moeten maken met de MPC1000.

Druid
 
@Lotuz

Hoe ziet de rest van je setup er uit en hoe ga je de MPC1000/500 gebruiken?

Ik ben benieuwd,

Druid
 
De MPC500 is zo goed als verkocht, dus daar zijn de toekomstplannen duidelijk van. Die zijn er niet. ;)

De MPC1000 ben ik nog aan het bestuderen, maar zal waarschijnlijk verkocht worden als ik een mooie MPC60/3000 aangeboden krijg voor een redelijk bedrag.

Wat de functie van een MPC in mijn set-up wordt, is me nu nog niet duidelijk. Ik heb de 500 en 1000 puur uit nieuwsgierigheid gekocht en alleen met het doel om te kijken hoe ze werken. Ik heb er nog niet lang genoeg mee gespeeld om deze goed te kunnen vergelijken met m'n PC set-up. De effecten van de 500 en 1000 zijn bruikbaar, zeker wanneer je geen externe effecten tot je beschikking hebt, maar als je je tracks toch uitmixt in een programma als Cubase, kun je daar beter goede plug-ins voor gebruiken. Vandaar dat ik het ontbreken van effecten bij de MPC60/3000 niet erg zal vinden. Hoewel sommige effecten wel een rol kunnen spelen in het creëren van de basis van een beat, maar ik hoop juist dat een MPC me op een andere manier zal gaan laten werken als dat ik tot nu toe heb gedaan en dus voor wat verfrissing zorgt. Misschien dat ik een MPC wel alleen als "kladblok" zal gebruiken en vervolgens de samples en sequences laad in Cubase om daar de beat verder uit te werken. Maar dat weet ik pas wanneer ik langere tijd met een MPC heb gewerkt en vertrouwd ben met het apparaat. Want op dit moment wint m'n PC set-up het op alle vlakken, simpelweg omdat ik er veel beter bekend mee ben en dat is dus geen eerlijke vergelijking.
 
ik hoop juist dat een MPC me op een andere manier zal gaan laten werken als dat ik tot nu toe heb gedaan en dus voor wat verfrissing zorgt.

Dit is voor mij wel het geval, maar ik gebruik ook nog steeds m'n andere hardware sequencers, Cubase en Renoise.

De MPC's zijn eigenlijk gewoon drumsamplers met een sequencer, als je creatief genoeg bent kun je er hele tracks op maken (zonder andere gear) maar een software sequencer van tegenwoordig biedt daarvoor veel meer mogelijkheden.

Druid
 
Back
Top