Geluidsisolatie: helpt dit?

Marsman

Ouwe rot
Lid sinds
18 augustus 2006
Berichten
1.030
Locatie
Hilversum
Ik zag deze foto op een ander forum en vroeg me af of dit goed werkt. Er zijn in een hoek van een kamer 2 platen geluidsisolatieplaten (of hoe dat ook heet :P) geplaatst. Heeft het veel invloed op de opnames?

hoekfn4.jpg


Als dit goed werkt, dan ga ik op mijn kamer een soortgelijke opstelling maken, alleen dan niet alleen de hoek, maar ook een plaat ernaast, zodat ik een soort hokje krijg;

92920613nx5.jpg
 
deze opstelling is bedoeld om kamerreflecties te minimaliseren bij gebruik van een microfoon. het helpt wel enigzins, het ligt ook heel erg aan het gebruikte materiaal, opstelling en de vorm van de kamer.

als je je kamer wilt isoleren kan je beter iets anders zoeken.
 
Mijn kamer hoef ik niet te isoleren, het gaat mij inderdaad om de vermindering van de kamerreflecties in de opnames bij het gebruik van een microfoon.

En over de opstelling van mijn kamer.. ik kan nou niet zeggen dat het een ruimtelijke kamer is. Redelijk vol enzo. :P
 
OK.. een aanvaardbaar antwoord, maar waar is het op gebaseerd?

Op mijn ervaring 8)

Het noppenschuim dat je ziet op de foto dempt in een klein gebied. Je kunt beter breedbandig dempen in het midlaag- en midgebied, en nog veel belangrijker als je een ruimte aanpakt; dempen in het laag. In het midlaag- en midgebied met panelen die zijn gevuld met glaswol van minimaal 7cm dikte. Je kunt die panelen maken van 2/3tjes en dan overspannen met geïmpregneerd textiel. Dat textiel kun je bijvoorbeeld halen bij bedrijven die stands bouwen. Om in het laag te dempen moet je met name de hoeken van de ruimte opvullen. Google eens op superchunks of ga naar een oude thread: https://www.synthforum.nl/forums/printthread.php?threadid=51192&perpage=20&pagenumber=4
 
Ik waardeer je uitgebreide antwoord erg, maar wat jij verteld is geluidsisolatie toegepast in een gehele ruimte? Dat is niet mijn bedoeling, ik wil gewoon dat mijn microfoonopnames minder omgevingsgeluid zullen bevatten. Ik denk toch wel dat dat te behalen is met de opstelling wat ik in gedachten had..?
 
ik heb laatst een zwevende ruimte laten bouwen, met dubbele deur waarvan 1 uit lood. Sjezamm! ik kan s'nachts de boel zo hard opendraaien als ik wil, mijn vrouwtje blijft lekker slapen. Aight! echte aanrader!!
 
Ook handig als de Iraniërs hun nukes op ons af gaan schieten, zo'n loden deur!
 
SE Reflectionfilter:

RF_Pop_Up2.jpg


Dat doet wat jij zoekt! 8)
 
IK heb eigenlijk wel een dringende vraag over dit onderwerp.

Ben van plan op de open zolder van mijn nieuwe woning een voorzolder te maken t.b.v. geluidsdemping richting de buren (is een hoekwoning dus maar 1 kant op nodig) en ik ben tot 2 opties gekomen, beiden op basis van een gipswand.

De eerste optie bestaat uit een oplossing met 75mm metalstud met daartegen aan de binnenzijde 2 x 12.5mm gipsplaat, binnenin 75mm Isover Sonepanel en aan de andere kant enkel 12.5mm gips.

Zoals dit dus:


| = 12.5 mm gips
# = 75mm isolatie

||#| (totale dikte 11cm)

De 2e optie bestaat uit 2 2 45mm metalstud dat volledig los van elkaar staat d.m.v. een kleine spouw van 1 cm. In beide metalstudopstellingen zou 45mm ISover Sonepanel komen met aan beiden zijden van de muur 2 x 12.5mm gips.

Zoals dit:


| = 12.5 mm gips
# = 45mm isolatie
&= 1 cm luchtspouw

||#&#|| (totale dikte 15cm)

De tweede optie is volgens elke specificatie aanzienlijk beter kwa denping van geluid t.o.v. de eerste optie maar natuurlijk ook duurder wat betreft materiaal en meer werk om te realiseren.

Het dak bestaat uit Unidek Tempex platen met harde buitenplaat met een dikte van 16cm en de vloer is een spanbeton vloer.

Mijn vraag is dus hoeveel zin het heeft om voor de 2e optie te kiezen i.v.m. het lekker van geluid via de vloer en het plafond.

Is de duurdere en beter isolerende muur de moeite waard.

P.S. De deur zal ook goed geisoleerd worden.
 
gewoon aan 1 kant een volle dikke draperie tegen de wand van de ikea:

(1of 2 pakken van 2 of meer voor mooi golfeffect, het is de bedoeling dat hij niet strak hangt maar golvend, desnoods 3x2st over een lange lengte)

(aan een roede tegen de plafond, mooi effect en natuurlijke demping!!)

ik heb 5 beugels/ 1 roede (de langste)/ 2 pakken van dat 2pak hieronder

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...22&categoryId=15845&chosenPartNumber=80063833

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...22&categoryId=15846&chosenPartNumber=30079351

http://www.ikea.com/webapp/wcs/stor...22&categoryId=15846&chosenPartNumber=90079348
 
Back
Top