airbase 99 & Rs7000

Status
Please reply by conversation.

Foetus

Ouwe rot
Lid sinds
23 november 2004
Berichten
647
Locatie
9000 Area (B)
Hallo,

ik zoek deze twee machines. In perfecte staat (vanbinnen en vanbuiten)

Airbase met de laatste o.s..
RS7000 heeft niet volledig upgraded te zijn of vol met sounds enzo...

p.o.t.k liefst maar PM maar als je iets weet ofzo...

thx
 
Origineel geplaatst door Foetus
mja... zit er sterk aan te twijfelen maar de aanwezige knoppen zijn ook nog extra pluspunt...

parameter controls bedoel ik dus
 
Origineel geplaatst door nomore
koop er een electribje bij en je hebt een perfecte stepseq :)

Bedoel je dan de combinatie tussen een electribe en een RS7000?
 
mjaja, allemaal leuk enzo maar the thing is dat ik een complete noob ben op het gebied van MIDI, ik ben het nu wel allemaal aan het leren enzo maar mijn eerste piece of gear was een 303 en 808 en vroeger met een pc alleen. Dus midi heb ik in wezen eigenlijk nog niet nodig gehad, tenzij hoogstens midi clock.

Als ik een electribe aan de airbase hang dan betekent dit dat ik meer van midi zal moeten weten dan nu het geval is.
De vraag dan is of ik bijvoorbeeld alle parameters kan besturen via zo'n electribe? Ik heb gewoon graag dat ik per device controle heb over eigen parameters . Of moet ik er nog een MIDI controller aanhangen??

Als er mij anders iemand kan PM'en hoe ik concreet de situatie oplos of wat ik dien te raadplegen want mijn midi cursus telt zo'n 140 bladzijden en ik krijg er voorlopig kop noch staart aan.
OF: wie heeft er een AirBase en wil mij helpen? :halleluja
 
ohja, de MIDI sectie in dit forum heb ik reeds gelezen, heb zowat alles afgedrukt wat eventueel nuttig zou kunnen zijn... maw, ik heb een hele map vol met engelstalige teksten waar ik gisteren serieus op zitten flippen heb, zelfs met woordenboek naast me.
 
ik heb mijn gedachten toch op een XBase09 gezet hoor, ik wil enkel de BD, SD en HH eigenlijk... klinkt stom ma zo is het nu eenmaal, de 808 vult de rest van de percussie wel in. En ik vind het gewoon een echt leuke bak...


bij deze...
 
dedicated knoppen is natuurlijk altijd beter :)

Nog even over die "midi" control. Is echt makkelijk, je hangt de electribe (midi out) aan de airbase (midi in).. klaar. (wat betreft noten aan en uit zetten e.d.) :)

OF je kunt (zoals ik het doe) het doen via een sequencer (cubase). In cubase heb ik dan een devicemap die alle parameters van de airbase bestuurd (ivm ruimtegebrek kon ik mijn bcr ff niet kwijt).
 
hoe dan ook kun je wel de noten aansturen via de electribe, maar de parameters niet, daar moet je dan weer een knoppendoos voor hebben helaas. ik heb rm1x + drehbank om de airbase aan te sturen
 
Status
Please reply by conversation.
Back
Top