Leads voor trance?

Re: Leads voor trance?

topicstarter vraagt:

Origineel geplaatst door djmathew
Mijn vraag is dan ook, welke sounds gebruiken jullie voor een sterke trance lead?

Ik gebruik er in ieder geval mijn zelfgemaakte presets voor :D
 
Re: Re: Leads voor trance?

Re: Re: Leads voor trance?

Origineel geplaatst door Roel
topicstarter vraagt:



Ik gebruik er in ieder geval mijn zelfgemaakte presets voor :D

Niet de "Red Bull" preset uit de virus?
 
Re: Re: Re: Leads voor trance?

Re: Re: Re: Leads voor trance?

Origineel geplaatst door Catalunya
Niet de "Red Bull" preset uit de virus?

mijn virus heb ik al 2 jaar niet meer ;{
 
ben inderdaad eens met de stelling dat uit iedere synth wel een soort van trancelead te halen valt.
Een virus/jp maakt het je wel makkelijker door bepaalde hippe modulaties vast liggen. Tevens zijn er tonnen de patches waar al iets mee gemaakt kan worden.

Wees creatief en origineel, luister veel naar andere tracks en laat je vooral niet de les lezen door zgn. bet-weters.

succes
 
Ik kocht mijn Novation Supernova vol met de meest gebruikte trance sounds. Bijna al die geluiden die je in trance platen hoort zijn gewoon standaard presets of komen uit sound banks die je (gratis)kunt downloaden...
 
Als je een vette trance lead wilt dan helpt het een hoop als je akkoorden gebruikt, ik krijg het niet eens voor elkaar zonder. Als je geen verstand heb van akkoorden dan plak je bij elke toon gewoon domweg een 3e/4e (mineur/majeur) en een 7e erbij.

Ik heb tot nu toe de vetste trens sound uit mijn virus c gehaald en ik heb ook een jp8080 gehad maar de virus is in mijn optiek breder.

In ieder geval chorus en reverb toepassen. De afmaker is dan voor mij een exiter eroverheen, niet over de hele mix maar alleen over je lead, smullen maar.:dj:
 
vraagje

vraagje

Hoe maken jullie de echte psy geluiden?

Ik ben onlangs ff aan het experimenteren geweest en heb eigenlijk het beste resultaat uit mn moog modular plugin gekregen.....maar ik heb geen extra plugin waardoor ik er nog een extra gate eroverheen kan leggen........tenzij ik het exporteer en knip!?.......................iig heeft er iemand nog goede tips voor een lekkere psy vibe?

welke plugins gebruiken jullie!?

ben benieuwd:)
 
ik zit helemaal niet in de psy maar vraag me wel vaak af hoe ze die snappy bliepjes krijgen, ik ben daarom ook wel benieuwd hoe deze geluiden tot stand komen. @seismic22 : waarom wil je een gate erover, wat brengt dat?
 
Origineel geplaatst door dennisb
ik zit helemaal niet in de psy maar vraag me wel vaak af hoe ze die snappy bliepjes krijgen, ik ben daarom ook wel benieuwd hoe deze geluiden tot stand komen. @seismic22 : waarom wil je een gate erover, wat brengt dat?

nou...........ik heb het nog nooit kunnen proberen dus ik weet het niet, maar ik weet wel dat die kerels veel meer controle hebben over het geluid
 
Re: vraagje

Re: vraagje

Origineel geplaatst door seismic22
Hoe maken jullie de echte psy geluiden?

Blokjes, blokjes en nog eens blokjes. Gebruik ook extreem veel filters en absurde lfo routing
zoals hypersnelle resonance veranderingen.
Een mmmwwwOOOOOAAAAAAP attack doet ook wonderen. Verder komen honden, babies
en vallende borden goed van pas.
 
Origineel geplaatst door fjoesz
ik hoor wel in al die trancetracks steeeds t zelfde truukje, je wordt nooit eens verrast. kennis over muziekstijl is allemaal leuk en aardig, maar ik heb wel oren op mn kop

Ok, dan luister je er toch lekker niet naar..... Hoef je nog niet iedereen binnen het genre af te vlammen!



kontverhaal. een goede plaat is een goede plaat. een plaat die vijf jaar geleden precies aan alle dingetjes voldeed en de sound van toen had was toen ook al niet te best imo. een plaat moet uniek zijn. ik draai zat platen van 5 tot 35 jaar terug[/B]


Kom jij vaak op feestjes?? Je kan als DJ niet alleen maar klappers draaien in je set. Anders staat iedereen na drie kwartier uitgeput aan de bar...... Daarnaast willen mensen ook nieuwe platen horen met de sound van nu. En dat betekent natuurlijk niet dat je geen oude platen mag draaien. Je moet niet mijn woorden verdaaien!



krijg je dit gelul weer
kap nou eens met die consessies. leg je ziel in de muziek en laat je niet beinvloeden door de markt.. die moet achter jou aan hobbelen ipv andersom
je gaat toch niet 2378467283746 keer t zelfde nummer maken?
als je zo in mekaar zit is muziek misschien iets wat je beter aan een ander kan over laten
als je je eigen ding niet doet, what's the use dan
dan doe je t alleen nog maar om tegen je vriendjes en toekomstige vriendinnetjes te kunnen roepen dat je prodjoesert bent. als je zo muziek maakt verschilt je baan niet veel met een baan achter de kassa bij de ah. [/B]


NOGMAALS!!!!!!!!

Er zit heeeeeeeel veel ruimte tussen vage, orginele, experimentele muziek en pak'm'beet "Toppertje". :eureka:

Luister voor de grap eens naar het album Breakaway van Kelly Clarkson, Folklore van Nelly Furtado, Greatest Hits van Brittney Spears, enz.

Als dit soort albums/nummers volgens jou is geschreven, opgenomen en geproduceerd door sukkels, dan weet je echt niet waar je over praat........ Blijf dan vooral op je eilandje zitten schreeuwen dat de rest van de wereld het niet begrijpt..... :stupid

Ik maak geen muziek omdat ik cool over wil komen bij mijn vriendjes en vriendinnetjes. Ik maak muziek omdat ik er van hou en passie voor heb, en volgens mensen uit de muziekindustrie die ik hoog heb zitten talent voor heb, en redelijk goed begin te worden. Niks meer, niks minder. Ik pretendeer dus niks!

En, is het dan zo, dat omdat ik van popmuziek hou en dat ook maak. Ik een talentloze "prodjoesert" ben??? Ik maak het namelijk omdat DAAR mijn ziel ligt :eureka: DAT is "mijn ding" !!!!! Sommige mensen schijnen te vergeten dat anderen wellicht andere muziek leuk vinden, passie voor hebben enz. Ik vind namelijk elke hardstyle plaat het zelfde klinken. "je gaat toch niet 2378467283746 keer t zelfde nummer maken?" Als een ander het echter te gek vindt, wie ben ik dan om daar over te oordelen of, nog erger, laatdunkend over te doen????

Maar goed, Max Martin had inderdaad beter bij de zweedse albert heijn aan de kassa kunnen gaan zitten............. :dubbel:

Ach, het is al laat....... :)

gr,
Marc
 
Laatst gewijzigd:
die Vanguard heeft hele 'typische' tranceklanken. mits wat tweaking kan je daar wel wat uithalen. en zelfs zonder tweaken ook.

over je track: meer afwisseling zou goed zijn, het klinkt wat te gelayerd. meer onverwachte geluidseffecten met een pingpong delay e.d. wat meer percussie om het wat te spicen. en dat hoge geluidje (met overdrive ?) moet wat meer varieren, vind ik. als je een demo maakt moet je de A&R mensen onmiddellijk bij hun kl***n grijpen, je moet eruit springen, tussen die andere 100 demo's.
luister ook goed naar je idolen, naar de opbouw van hun tracks. niks mis met 'goed kopieren', toch in het begin, gaandeweg zoek je je eigen weg.
 
Er bestaan wel synths die al snel het predicaat trance bak krijgen, maar of je daar dan automatisch betere tracks mee maakt betwijfel ik.

Volgens is het wel van belang wat voor soort trance de topic starter wil maken.
Ik denk dan ook niet dat het allleen de geluiden keus is, maar wat er met die geluiden gebeurd.
Manier van inspelen heeft daar ook een hoop mee te maken.

Dat A&R's vinden dat je je sound moet veranderen kan met een paar dingen te maken hebben:
Of je stuurt het naar de verkeerde labels, of ze missen een duidelijk thema, of iets vernieuwends.
Maar belangrijker vind ik dat je zelf je track vet moet vinden!

Ik zou gewoon doorgaan met wat jijzelf leuk vind. :)
 
persoonlijk haal ik trance sounds uit minimonsta, sytrus, rapture, powercore virus, virus ti, JP8080, legacycell, synth1, en zelfs uit de motif es rack (laatste mits wat prutsen).

als ik een top moet maken van deze (zonder andere dingen af te kraken):

1 Virus Powercore (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
2 Rapture
3 Virus TI (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
4 legacycell (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
5 JP8080 (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
6 minimonsta (wegens extreme CPU gebruik)
7 motif es rack (wegens moeilijkere prog voor deftige trance sounds)
8 synth1 (wel gratis en cewl maar clipt snel hevig en doet soms vreemde zaken)
9 sytrus (betalend en toch ook weer niet je dat qua cpu verbruik)

andere die ik al gehoord heb en bijzondere hoop in stel voor mensen die het willen: nordleads, moog minis, andromedas, novation, een pak andere zaken waar ik niet direct op kom

Qua drums heb ik maar drie opties die ik benut:
stylus rmx met te vette klanken en grooves
samples, niet my personal choice, maar nu wel eenmaal cpu besparender
inmixen van mijn circuit bent tr505 geluiden

een extra mogelijkheid is het gebruik van een externe sequencer of groovesynth/box die je laat sync lopen. gebruik deze aub niet om ook lekkere synthgeluiden uit te halen. Wat sommigen doen is met een sampler werken of met drumpads of zelfs echte elektronische drums.

qua voicings heb ik twee mics: een croonertype ribbon en een studio large diaphragma. Mijn pre is een Mindprint envoice.
Met behringer pres heb ik slechte ervaringen, zowel als met mixers, patchbays en micros.

wat je nog nodig hebt: midi pedalen en fx pedalen, een inspeelklavier of twee, een mixer (liefst geen behringer-> mackie of zo), mastering soft en/of hardware, effect plugs een leuke mic en een leuke mic pre, een channel strip, een harmonizer, een voicecorrection software en/of hardware, een geluidskaart van klasse motu, rme of beter (apogee of nog beter), een of meerdere dsp, monitors met een goede vlakke frequentie range response, een systeem om feedback weg te werken of een stille kamer, geluidsisolatiemateriaal, levenszin, een enorme dosis cynisme, sarcasme en zelfkritiek, een heleboel tijd, geduld, zin en leerhonger, enorm doorzettingsvermogen, een flinke dosis goed gehoor, zin voor harmonie, minstens middelmatige kennis van notenleer, akkoorden, een leuk gevoel voor ritme en tenslotte een creatieve geest. Iets dat helpt maar niet onontbeerlijk is is zen, een geloof om je aan vast te houden, een doel om naar uit te kijken in de muziekwereld, een in de videowereld en een levensdoel of twee drie daarbuiten. Een coole website of een deel ervan is dan weer wel ondenkbaar dat je die niet zou hebben, al was het maar om stukjes aan anderen via bijv deze website te laten horen.

Ow ja, en als eindelijk alles in orde is kan je wel niet zonder deftige contacten maar die kweken is niet makkelijk.


Als je nog niet in slaap gevallen bent: Succes
 
Origineel geplaatst door trancemo6
persoonlijk haal ik trance sounds uit minimonsta, sytrus, rapture, powercore virus, virus ti, JP8080, legacycell, synth1, en zelfs uit de motif es rack (laatste mits wat prutsen).

als ik een top moet maken van deze (zonder andere dingen af te kraken):

1 Virus Powercore (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
2 Rapture
3 Virus TI (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
4 legacycell (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
5 JP8080 (met Manuel Schleiss uitbreidingen)
6 minimonsta (wegens extreme CPU gebruik)
7 motif es rack (wegens moeilijkere prog voor deftige trance sounds)
8 synth1 (wel gratis en cewl maar clipt snel hevig en doet soms vreemde zaken)
9 sytrus (betalend en toch ook weer niet je dat qua cpu verbruik)

andere die ik al gehoord heb en bijzondere hoop in stel voor mensen die het willen: nordleads, moog minis, andromedas, novation, een pak andere zaken waar ik niet direct op kom

Qua drums heb ik maar drie opties die ik benut:
stylus rmx met te vette klanken en grooves
samples, niet my personal choice, maar nu wel eenmaal cpu besparender
inmixen van mijn circuit bent tr505 geluiden

een extra mogelijkheid is het gebruik van een externe sequencer of groovesynth/box die je laat sync lopen. gebruik deze aub niet om ook lekkere synthgeluiden uit te halen. Wat sommigen doen is met een sampler werken of met drumpads of zelfs echte elektronische drums.

qua voicings heb ik twee mics: een croonertype ribbon en een studio large diaphragma. Mijn pre is een Mindprint envoice.
Met behringer pres heb ik slechte ervaringen, zowel als met mixers, patchbays en micros.

wat je nog nodig hebt: midi pedalen en fx pedalen, een inspeelklavier of twee, een mixer (liefst geen behringer-> mackie of zo), mastering soft en/of hardware, effect plugs een leuke mic en een leuke mic pre, een channel strip, een harmonizer, een voicecorrection software en/of hardware, een geluidskaart van klasse motu, rme of beter (apogee of nog beter), een of meerdere dsp, monitors met een goede vlakke frequentie range response, een systeem om feedback weg te werken of een stille kamer, geluidsisolatiemateriaal, levenszin, een enorme dosis cynisme, sarcasme en zelfkritiek, een heleboel tijd, geduld, zin en leerhonger, enorm doorzettingsvermogen, een flinke dosis goed gehoor, zin voor harmonie, minstens middelmatige kennis van notenleer, akkoorden, een leuk gevoel voor ritme en tenslotte een creatieve geest. Iets dat helpt maar niet onontbeerlijk is is zen, een geloof om je aan vast te houden, een doel om naar uit te kijken in de muziekwereld, een in de videowereld en een levensdoel of twee drie daarbuiten. Een coole website of een deel ervan is dan weer wel ondenkbaar dat je die niet zou hebben, al was het maar om stukjes aan anderen via bijv deze website te laten horen.

Ow ja, en als eindelijk alles in orde is kan je wel niet zonder deftige contacten maar die kweken is niet makkelijk.


Als je nog niet in slaap gevallen bent: Succes
Aan dit verhaal te zien heb je geen inspiratie nodig om trance te maken, :duivels:.
Dit is het bewijs. :engel:
 
Back
Top