Effectenprocessor ( ? )

Origineel geplaatst door Tom Thomas
Volgens mij hebben we hier iemand die helemaal geen effectapparaat wil kopen maar er alleen maar over wil praten (en wegdromen).

Zelden iemand gezien die na 7 pagina's antwoorden en vragen het weer voor elkaar krijgt om in één zin opnieuw met drie vragen te komen. (En iedereen hier maar weer antwoorden...:stupid )

Dit geleuter duurt nu al twee maanden en je hebt nog geen beslissing genomen. Als je nog even wacht zit je achter de geraniums.
In die twee maanden tijd had je al heel wat apparatuur kunnen kopen, proberen, verkopen en had je nu waarschijnlijk met muziek maken bezig geweest.
Je kunt niet alles tot in het detail blijven vragen en verwachten dat mensen het je allemaal voorkauwen.
Je moet af en toe risico's durven nemen met het aanschaffen van spullen en voor lief nemen dat je af en toe eens iets verkeerd koopt en met verlies van de hand moet doen. Dat is inherent aan het vinden van jouw weg in het produceren van muziek.


gr. Tom


p.s. (Dit antwoord heeft niets te maken met mijn pb aan jou waar je niet op gereageerd hebt)

Goed gezegd Tom, boeklanoei je draait rond de pot,ik denk dat iedereen inclusief mij genoeg moeite heeft gedaan om je te helpen,je weet alles wat je moet weten over het toestel,je twijfelt enkel omdat het een grote som is,in dit geval koop hem niet dan .aan de lijn

Je kan zo verder blijven twijfelen tot de 'H9999 xPLUS-Z /FW 48 Channel ' uit is...
 
Origineel geplaatst door HEXAGON

Je kan zo verder blijven twijfelen tot de 'H9999 xPLUS-Z /FW 48 Channel ' uit is...

Oooooh, vertel!! Wanneer komt die uit???

:P

Boeklanoei, er is niets mis mee om goed en lang na te denken over een dure aankoop. Daar gaat het ook niet om. Waar het om gaat is dat je de info die je nodig hebt om een beslissing te nemen nu wel aangereikt hebt gekregen. Dus is het 'decision time'.

Duur blijft het toch. De H7600 is bij mijn weten niet te upgraden naar een H8000FW en als dat zo zou zijn denk ik dat dat duurder uit zou vallen dan direct een H8000FW te kopen.
 
Lees net over een hoop presets/algorimtes dat ze automatisch als 5.1/surround weergegeven worden ( H8000 ) mag aannemen dat ik deze ook kan omzetten naar stereo? Kan veranderen relatief simpel? Aangezien ik geen/weinig plannen heb t.a.v. 5.1/surround.
 
Alle 5.1 presets uit de H8000 worden, als je maar 2 kanalen gepatched hebt, over die twee kanalen weergegeven. De FW optie moet je gewoon zien als een externe (en hele goeie) geluidskaart. Dus een geluidskaart met 4x analoog in/uit, adat in/uit, digitaal in uit... enz... kortom: een hele goede uitgebreide geluidskaart.

Wat betreft wat men je zegt over zon lange discussies, daar ben ik t wel een beetje mee eens. Ik weet niet waar je woont, maar bij deze de uitnodiging om een uurtje bij mij in de studio aan een H8000FW te komen draaien. Daarmee weet je dan waarschijnlijk voor eens en altijd of het je keuze kan worden.

Mail me even op info@strictlymusic.nl, dan maken we een afspraak om ff te komen kijken. (ik zit in Eindhoven)


GRTZ
 
Gaan we weer..........

De H8000FW heeft aparte presets voor 5.1 toepassing. Er blijven er genoeg over om te gebruiken voor stereo tracks. Er zitten zo'n 1600 presets in; er blijft vast wel iets goeds over.

Verder is hij helemaal te tweaken naar eigen believen met behulp van een editor. En natuurlijk kun je dan kiezen of je Surround of Stereo werkt. Lijkt me logisch nietwaar.

Dus eigenlijk bevestig je hiermee wat een aantal forumleden nu al een paar keer gezegd hebben. Je stelt vragen die je al eerder in een iets andere vorm hebt gevraagd of je stelt vragen waar geen antwoord op te geven is. Of je gooit open deuren in. Zoals in dit laatste geval. Natuurlijk is dat eenvoudig te doen!! Een apparaat van meer dan $5000 en dan zou je niet kunnen kiezen om een stereo fx-bus aan te maken, maar gebonden zijn aan default 5.1 settings???? Duh....
 
Als de ca$h hebt of beter gezegd... er de ca$h voor over hebt... koop dan gewoon de H8000FW... je zult er NOOIT spijt van krijgen en als je er toch spijt van krijgt... kun je 'm altijd nog voor een hele leuke prijs verkopen zonder veel verlies te hoeven maken. Het is gewoon de vetste effects processor on earth!

Voor technische vragen kun je ook de manual downloaden of een vraag stellen in de Eventide Helps Discussion Group http://groups.yahoo.com/group/eventidehelps , maar dat is wellicht al een keer eerder geschreven in dit draadje.
 
woensdag 6 december was er een mooi sinterklaas cadeau voor me.


Ik was namelijk uitgenodigd bij Peter (aka: pimpampeter)
van STRICTLY MUSIC te EINDHOVEN http://strictlymusic.nl/

Ik moet zeggen deze jongen zit mooi te werken ( mooi een kamer,verdieping in een bedrijfspand) erg netjes afgewerkt,ingedeeld overzichtelijk en een erg mooi arsenaal aan goede kwalitatieve equiment.

Ook had hij een goede werkwijze en goede visie tegenoverstaande hetgeen hij mee bezig was.



Ik kwam er niet voor niks, ik was er (natuurlijk) om zoals afgesproken de H8000FW te bezichtigen,beluisteren.
Ik had gehoopt dat ik wanneer ik weer weg zou gaan ( volgens mij een goed 1,5 uur geweest) dat ik helemaal over de schreef zou zijn gegaan. Dus zeker wetende er een te willen. Of helemaal er geen te willen. Maar eerlijk gezegd weet ik het niet zeker. Maar bekijkende en een vlugge wandeling door de presets met Peter om te kijken en min of meer bevestigd te heben dat het apparaat qua betreft fx heel veel heeft. Toch nog iets meer betrefende vocalen capaciteiten dan aanvankelijk gedacht ( om maar wat te noemen: er is namelijk wel sexe verandering mogelijk: jazz vrouw, tienergirl ea.)
Het geintergeerd en werken in/uit cubase ging ook wat soepeler/beter dan vewacht. Toch twijfel ik een beetje over de klank,kwaliteit tegenoverstaande van andere FX mogelijkheden middels software/hardware. Het gevoel hebbende dat een Eventide H8000FW een elitie en echte klasse apart zijnde multi-FX is, beter gezegd ander FX apparaten ver achter zich latende is gisteren voor mij niet echt direct/volwaardig bevestigd. Wel ben ik er aan uit dat het geen apparataat is wat je binnen een half uurtje bekijkt,aanraakt en dan zegt volmondig'' ja, ik wil'' zegt. Het is echt iets wat je in combi met je setup,visie,werkijze in het geheel moet beoordelen. Mee eens??
Ook denk ik dat je een toch enigszins gerelateerd afluistersysteem moet hebben om de directe kracht,power,capaciteit en zeker kwaliteit vanhet apparaat optimaal moet kunnen beoordelen,luisteren. Dus een setje H824's erbij aanschaffen indien ik uiteindelijk besluit er een te kopen, zou op geen overbodige luxe zijn en mijns inziens enigzins terecht en begrijpelijk.
Wat ik eigelijk wil zeggen is: eigelijk moet je het ding een dik half jaar op proef krijgen en n.a.v. het werken ermee tav. je eigen setup,producties,werkwijze e.a. om te beslissen of het (n)iets voor je is en wellicht dan ervaar je de kwaliteit. De kwaNtiteit is zeker in orde: dik 1800 presets ( excl. update, lever je er een aantal van in? of worden het er meer van?) geven je voldoende mogelijkheden om. Hoe groot vervolgens iedere preset is en tot heel veel meer deze in staat is qua editting ed. betreft. Is me gisteren helaas niet direct duidelijk geworden.

Wat ik eigelijk als enigste nog niet echt weet en voor mezelf duidelijk kan maken is wat de H8000FW voor mij kan gaan doen als GEHELE OVERNAME geluidskaart? Hoeveel synths,modules kan ik aansluiten op de H8000FW bijvoorbeeld?

Beter gezegd het zou te gek zijn als ik iets aan elkaar kan knutselen met mijn oude projectmix DAW systeem en de H8000FW. De h8000FW werkende als alround: geluidskaart ( op de kracht,klank,kwaliteit van de converters ook mixen/afmixen/opnemen) verder als gehele FX bak ( voor alles wat je je maar kunt bedenken) en CPU ontlaster die als aanlsuiting wat heeft in combi met de Projectmix DAW tafel.
Wat is hier in eventueel mogelijk wat routing betreft: dus de Projectmix dient voornamelijk als controler en fader bedien mogelijkheden en geniet de algehele kracht,klank,kwaliteit van de converters van de H8000FW?
Dan zou de kogel zo goed als door de kerk zijn en zou dit meteen een heel goede reden zijn om nog een xtra voor de H8000FW te kiezen.

Tot slot mijn dank aan pimpampeter (peter) van Strictly Music te Eindhoven. Succes verder met je projecten verder. En bedankt voor de uitleg,gastvrijheid. Succes met de muziek. Tot zover mijn kort verslagje van het bezoekje bij Peter voor de H8000FW.

gr,
 
Dit is gewoon een hele ingewikkelde manier om te zeggen dat je nog geen beslissing hebt genomen. Pimpampeter is de aangewezen persoon om je vragen over het gebruik van de H8000FW als geluidskaart te beantwoorden.

Ik wens je veel succes met het vinden van een winkel waar je de H8000FW 6 maanden op proef kan meenemen.
Er is overigens wel een constructie die dit mogelijk maakt. Dat heet 'kopen en eventueel doorverkopen'.

Monitors: Mackie NO, Dynaudio BM15 YES
Alternatieven: Powercore met TC Helicon voice modelling plugins.
 
:D Je gaat in ieder geval niet over 1 nacht ijs. En tof dat je eea. kon beluisteren bij pimpampeter. Maar volgens mij zit je gewoon tegen de prijs aan te hikken, en dat is logisch natuurlijk. Heb ooit zelf een 2e hands Lexicon 300L aangeschaft. Was behoorlijk aan de prijs, maar zag er uit als nieuw. In eerste instantie denk je hup weer zoveel euro's over de balk gesmeten, maar dat gevoel verdwijnt vanzelf wanneer je er mee gaat werken en in de loop der tijd kom je erachter dat goede effectapparatuur (lees: waarschijnlijk dure) zijn geld dubbel en dwars waard is.
 
Origineel geplaatst door bronswerk
In eerste instantie denk je hup weer zoveel euro's over de balk gesmeten, maar dat gevoel verdwijnt vanzelf wanneer je er mee gaat werken en in de loop der tijd kom je erachter dat goede effectapparatuur (lees: waarschijnlijk dure) zijn geld dubbel en dwars waard is.

Je hebt 100% gelijk. En alle gebruikers van de H8000FW geven dit ook aan. Maar je moet inderdaad de stap durven zetten om dat geld eraan uit te geven. En de H8000FW is zo'n uitgebreid apparaat. Het blijft altijd een beetje aanvoelen als een sprong in het diepe. Je kunt onmogelijk alle mogelijkheden vooraf verkend en uitgeprobeerd hebben.

Iemand die er ook een heeft schreef me ooit dat hij moest wennen aan de H8000FW. Hij was gewend om te denken binnen de beperkingen van zijn units. Nu moest hij veel meer gaan nadenken over zijn producties zelf omdat de H8000FW min of meer ongelimiteerd is in zijn mogelijkheden. Hij vond dat daardoor het het creatieve proces enorm ten goede was gekomen.

Kortom gewoon doen. Maandag gaat de definitieve bestelling voor de 2e groupbuy weg. En als het geen groupbuy wordt dan koop ik er gewoon zelf één.
 
Ben nu sinds een aantal weken een blije eigenaar van de H8000FW en ik word met de dag blijer :) Het is gewoon een hele vette bak. Wat OJS al schreef... hij heeft unlimited mogelijkheden. Hij is op praktische elke sound inzetbaar to "pimp your sound" :) en komt creativiteit zeker ten goede! Ik ben gek op soundscapes en die klinken zo lekker in combi met de Eventide. Heb ook heel lang getwijfeld of ik hem zou kopen maar nog geen moment spijt van gehad, zeker niet voor die zeer goede groupbuy prijs.

Binnenkort ga ik de mogelijkheden om hem te gebruiken als geluidskaart verkennen en laat wel weten hoe dat ging.
 
zou dat graag eens weten van je ridder, wat en hoe en met wat je je Eventide gaat inzetten tot geluidskaart.


Beter gezegd het zou te gek zijn als ik iets aan elkaar kan knutselen met mijn oude projectmix DAW systeem en de H8000FW. De h8000FW werkende als alround: geluidskaart ( op de kracht,klank,kwaliteit van de converters ook mixen/afmixen/opnemen) verder als gehele FX bak ( voor alles wat je je maar kunt bedenken) en CPU ontlaster die als aanlsuiting wat heeft in combi met de Projectmix DAW tafel.
Wat is hier in eventueel mogelijk wat routing betreft: dus de Projectmix dient voornamelijk als controler en fader bedien mogelijkheden en geniet de algehele kracht,klank,kwaliteit van de converters van de H8000FW?
Dan zou de kogel zo goed als door de kerk zijn en zou dit meteen een heel goede reden zijn om nog een xtra voor de H8000FW te kiezen.

Ik zou dus zo graag van jullie manieren/combi's zien om de H8000FW en de projectmix aan eklkaar te reigen. Met als main-soundkaart de H8000FW.
 
Ik neem aan dat je het over een M-Audio Projectmix hebt?
Ik denk dat die uitstekend te gebruiken is combinatie met de H8000FW. Je kunt hem gewoon als DAW-controller inzetten.

Ik zou wel kijken naar de beste conversie mogelijkheden. Kun je kiezen tussen de H8000FW of de Projectmix of de Eventide voor je AD-conversie dan zou ik toch voor de laatste kiezen. De Eventide heeft evenwel geen preamps aan boord bij mijn beste weten. Voor zang en mic recording ben je toch aangewezen op een preamp. De projectmix heeft 4 analoge outs dus je kunt de preamps van de projectmix gebruiken, analoog naar de H8000FW en die de AD-conversie laten doen. De H8000FW heeft precies 4 analoge inputs dus dat komt mooi uit!
De adat van de Projectmix zou ik ongebruikt laten tenzij je die kunt gebruiken om een andere digitale fx-bak te inserten. Maar ja, als je een H8000FW hebt waarom dan een andere bak gebruiken....

Ik denk alleen dat je een beetje oneigenlijk gebruikt maakt van de Projectmix door hem alleen maar als DAW-controller te gebruiken. De Projectmix lijkt me eigenlijk bedoeld als geluidskaart met on-board controllers (vergelijkbaar met bv. een Digi 002).
Je zou kunnen proberen om beiden te gebruiken. Twee geluidskaarten dus. Allebei met firewire dus wel even checken of je twee firewire poorten hebt op je PC/MAC. Het lijkt mij niet erg overzichtelijk, maar dan heb je wel een heleboel ins en outs. Letterlijk en figuurlijk overigens.

Verkoop van de Projectmix en hem vervangen door een meer simpele DAW-controller is geen optie voor je?
 
Is inderdaad de M-audio.

projectmix krijgt als functie mijn: synths,modules etc... op de ingangen van m'n project-mix.
project mix krijgt als 2de functie: DAW Controller.
project mix krijgt ook preamp functie ( jammer genoeg heeft zo'n H8000FW dit niet: was niet schandalig geweest voor bijna 5 mill, maar goeds)

Project mix naar de H8000FW.

H8000FW krijgt als functie: main geluidskaart ( de eindmix moet gewoon de kracht,klank,kwaliteit genieten van de H8000FW)
H8000FW krijgt als 2de functie: alround FX bak voor alles wat er maar FX kan gebruiken.
H8000FW krijgt als 3de functie alles wat maar mogelijk is te converten.

Je kan maar een ASIO kiezen in sequencers ( moet ook een hoognodig veranderd worden): zal dus de H8000FW worden wat mij betreft ( geluidskaart van 1000 of van 5000, is de keuze niet echt ingewikkeld)

Beidde gaan gebruiken is geen optie voor me. Ik wil alleen enkel de klank,kwaliteit en kracht van Eventide als we het over de algehele eindmix/sound hebben van een complete track. Mijn setup ( harware) zal dus via de projectmix ( ingangen) op de H8000FW gefietst moeten worden.
 
Opmerkingen tussen de regels

Opmerkingen tussen de regels

Origineel geplaatst door boeklanoei
Is inderdaad de M-audio.

projectmix krijgt als functie mijn: synths,modules etc... op de ingangen van m'n project-mix.

Waar het mogelijk is zou ik altijd rechtstreeks de H8000FW ingaan. Ik zou alleen de projectmix gebruiken voor de preamps en dan alleen als het nodig is. Verder kun je gewoon rechtstreeks de H8000FW in. Ik kan me vergissen maar volgens mij zit er op de demo een gitaar stukje waarbij die maffe Duitser rechtstreeks de H8000FW ingaan, zonder preamp!

project mix krijgt als 2de functie: DAW Controller.

project mix krijgt ook preamp functie ( jammer genoeg heeft zo'n H8000FW dit niet: was niet schandalig geweest voor bijna 5 mill, maar goeds)

Er zijn ook preamps in die prijsklasse. Eventide maakt ze niet.

Project mix naar de H8000FW.

Via adat

H8000FW krijgt als functie: main geluidskaart ( de eindmix moet gewoon de kracht,klank,kwaliteit genieten van de H8000FW)
H8000FW krijgt als 2de functie: alround FX bak voor alles wat er maar FX kan gebruiken.
H8000FW krijgt als 3de functie alles wat maar mogelijk is te converten.

Dan kun je volgens mij de analoge outs van je Projectmix gebruiken en die naar de analoge ins van de H8000FW sturen. Zijn er beide 4 dus komt goed uit.

Je kan maar een ASIO kiezen in sequencers ( moet ook een hoognodig veranderd worden): zal dus de H8000FW worden wat mij betreft ( geluidskaart van 1000 of van 5000, is de keuze niet echt ingewikkeld)

Beidde gaan gebruiken is geen optie voor me. Ik wil alleen enkel de klank,kwaliteit en kracht van Eventide als we het over de algehele eindmix/sound hebben van een complete track. Mijn setup ( harware) zal dus via de projectmix ( ingangen) op de H8000FW gefietst moeten worden.
 
Qua betreft hardware heb ik een: virus TI, Novation,motif,waldorfje,k-station. Wat zou ik hiermee nog kunnen aanvangen wat aansluiting betreft?

De bedoeling is dat ik de H8000FW via FW naar de computer breng. ( H8000FW heeft maar 1 FW, dus er kan in ieder geval al niks via FW van de Projectmix naar de de H8000FW via FW.
 
Ik wil even laten weten dat ik sinds een kleine week de trotse eigenaar ben van een H8000FW mensen. Het aanlsuiten kan een beetje moeten wachten tav. werk,kerst e.a. Ik moet eigelijk mijn gehele setup veranderen. Dit omdat de H8000FW ook als soundkaart gaat werken. Kan zijn dat eventuele hulp gevraagd wordt. Ik hou jullie verder op de hoogte.
 
Ik ga op zeer korte termijn kijken naar de aansluit mogelijkheden. Hoe ik het optimaal wil gaan aansluiten.

Ik wil wel het digitale domein blijven bewaken om optimale kwaliteit te waarborgen en zo min mogelijk kwaliteit te verliezen. Dus zo weinig mogelijk geconverteer. De H8000FW gaat dienen als main-geluidskaart en m'n oudere project mix gaat waarschijnlijk de hardware gear ontvangen via z'n ins. Of kan ik iets optimalers doen?

En wat kan ik hier mee aanvangen eventueel?:

http://eventide.stores.yahoo.net/dbto8aeinand.html







-DB25 to 4 XLR Male and 4 XLR Female. Length: 4 feet.
-Below 192 KHz, AES/EBU carries 2 channels per line, so this snake transmits 8 out and 8 in via the 8 XLR connectors.
-At 192kHz sample rate, the 192 I/O is using dual wire transmission. This means the AES snake transmits 4 out and 4 in at 192 kHz. In this case, the connector labeled "output 1&2" is output 1, "output 3&4" is output 2, and so forth.
-The 4 XLRF wire jackets are yellow; the 4 XLRM jackets are black, all with appropriate labeling.



264272$95.00
 
Back
Top