Leads voor trance?

djmathew

Here scoop
Lid sinds
28 augustus 2006
Berichten
8
Locatie
Groningen
Hallo Allemaal,

Ik ben druk bezig met trance produceren, wat ik vaak hoor van verschillende labels is dat de geluiden die ik gebruik niet echt geschikt zijn voor trance.

Mijn vraag is dan ook, welke sounds gebruiken jullie voor een sterke trance lead?

Thanx
Mathew
 
luister bijvoorbeeld eens goed naar nummers waarvan jij de lead erg mooi vindt. probeer die sound dan na te maken op je synth, daar heb je die draaiknoppen en schuiven voor :)

en... als je die geluiden toch niets vind en andere geluiden gebruikt, betekent niet dat het geen goede muziek is, maar dat je je eigen draai er aan geeft. IMO veel beter juist.
op die manier krijg je verschillende soorten (nieuwe) muziek in plaats van de zoveelste standaard trance track :)

maak gen muiek omdat het in een bepaald hokje moet passen, maar omdat je iets moois wilt maken :)
 
Ik heb naar wat fragmenten van je liederen geluisterd.
Ik denk niet dat het zozeer de geluiden zijn. Let wel, ik ben geen trance specialist, maar ik denk dat je producties minder vol en met minder galm en compressie gedaan zijn. Als ik een productie van Ferry Corsen neem, Fire, en dat ermee vergelijk, dan hoor ik dat je minder effecten gebruikt, of in ieder geval niet zo extreem.

Probeer wat extremer te werk te gaan met je mix. Doe meer met geluiden experimenteren, but don't overdo it.

:doei:
Yoonchi
 
als ik een paar dingetjes luister heb ik maar 1 tip:

vergeet die trensleads en ga lekker je eigen ding doen :D

totdat de trenslead er in komt klinkt t allemaal een stuk overtuigender. alsof je er van jezelf nog een trenslead in moet stoppen zonder dat je t echt wil
 
Ik ben geen software kenner maar er zijn 2 pakken die ik hier veel voorbij zie komen voor trance leads, namelijk de Vanguard en een jp8000 clone (naam weet ik niet).

Daarin zitten presets waar je op verder kan bouwen, en mocht je zelf vanaf 0 willen beginnen zoek ff op het forum naar super saw. Wat je dan voornamelijk zult tegen komen zijn zaagtannden en chorus tips en daar zijn de meest trance leads op gebasseerd (bijna allemaal)
 
Probeer toch deze freeware Roland JP-8000 emulatie eens:

Superwave P8 - zie http://home.btconnect.com/christopherg/main.htm

Prima geluid (en niet alleen voor de supersaw liefhebbers) & nmm absoluut een van de beste gratis VSTi's...
 
Ik heb persoonlijk de trance aan het begin van het millennium gedag gezegd. Ik vond de progressive trance/house stroming toch wat interessanter, dus ik weet niet precies waar de trance op dit moment precies staat. Toch zal ik proberen wat tips te geven.

Ik denk dat de A&R's met "geluiden" je "totale sound" bedoelen. Ik heb wat nummers van je beluisterd op myspace, en het klinkt in mijn ogen vooral gedateert. De melodieen ed. zijn zeker niet slecht maar het totaal beeld klinkt niet echt nu.

Als je Armin van Buuren heet kom je ermee weg om gedateerd te klinken(zijn releases zijn al jaren lang werkelijk exacte kopieen van elkaar, nog steeds!!!). Helaas geldt dat voor ons, simpele zielen, niet. 8o)

Waar ik aan zou werken als ik jouw was:

- Percussie kan dikker. Het komt mij ietwat iel en ruimtelijk over. Het moet wat directer, laten kletteren die handel! let daarbij vooral op de kick, claps en cymbels (een 909 sample op deze manier werkt niet meer in dit soort muziek. te cliché)
- Mix verhoudingen zijn vaak wat scheef. Je hoog is wat schel, maar ik mis warmte en vooral druk in het laag (ik bedoel daarmee natuurlijk niet dat je kick harder moet) . Je kicks en baslijnen moeten ook wat meer samenwerken. Nu staan ze vaak compleet los van elkaar. (sidechain)compressie, en eq zijn je vrienden :)
- Je leads klinken erg "vanguard". iets te schel, en ze missen een beetje kloten. Probeer eens te layeren met andere, warmere sounds/synths.

Ik probeer niet je mixen af te kraken, het klinkt helemaal niet zo slecht. Ik denk alleen dat deze tips je mixen ten goede gaan komen.

Probeer daarnaast niet tevel naar de oren van A&R's toe te mixen. Doe je eigen ding. Als je echt talent hebt hapt er vanzelf één toe.

gr,
Marc
 
Origineel geplaatst door THM
Probeer toch deze freeware Roland JP-8000 emulatie eens:

Superwave P8 - zie http://home.btconnect.com/christopherg/main.htm

Prima geluid (en niet alleen voor de supersaw liefhebbers) & nmm absoluut een van de beste gratis VSTi's...


Dat vind ik nu ook! Kan je lang mee bezig blijven en is echt wel te gebruiken in Trance nummers
 
Origineel geplaatst door mavn
Je kicks en baslijnen moeten ook wat meer samenwerken. Nu staan ze vaak compleet los van elkaar. (sidechain)compressie, en eq zijn je vrienden :)

gr,
Marc


Hey Marc,

Heel leuke uitleg vond ik!

Maar kan je dit niet even verder toelichten? Ik denk dat dit voor alle genres van toepassing kan zijn, toch?

En ik vind dat ik dat probleem ook wel heb *D

Misschien eens 2 mp3's maken? Eén met en één zonder de vrienden
 
Re: Leads voor trance?

Origineel geplaatst door djmathew
Hallo Allemaal,

Ik ben druk bezig met trance produceren, wat ik vaak hoor van verschillende labels is dat de geluiden die ik gebruik niet echt geschikt zijn voor trance.

Mijn vraag is dan ook, welke sounds gebruiken jullie voor een sterke trance lead?

Thanx
Mathew

Elk begin is moeilijk! En je zegt verschillende labels, vertel eens welke. Het azijnzeiken van die mannen daar, is niet onbekend. Dan is het weer zus of zo. Hoe dan ook luister naar andere producties en ga vooral niet proberen een sound te vinden die daarop lijkt want daar hebben we er al genoeg van ;).

Laat je iig neit ontmoedigen door dit. Die sounds zijn wel trancie genoeg voor bijvoorbeeld massive drive, alleen kan het geheel wel flink opgepompt worden, het mist de kracht. Probeer overigens een soort van radio edit te maken, wil ook nog wel eens helpen. Ik betrapte me er ook op dat ik al snel ging zappen ;) wat de A&R managers ook vaak doen.

Het wordt allemaal snel 10 in een dozijn, maar ja dat is trance.

Hoe dan ook weet niet wat je aan synths en effecten gebruikt, maar probeer daar meer mee te doen.

Blijf proberen er zitten genoeg knoppen op zo'n synth ;)

Overigens je vraag, welke sond gebruiken jullie voor en sterke trance lead, kan je beter anders stellen, welke synth gebruiken jullie? In de meeste soft en hard synths zitten tegenwoordig genoeg trance leads die een naam hebben waar je al snel een trance link kan leggen ;)
 
Ik zou eens door 3eta bladeren. In mijn ogen één van de beste VSTi's die verkrijgbaar zijn. Genoeg patches en editing-mogelijheden om je perfecte lead te vinden.
 
Origineel geplaatst door divinio
Hey Marc,

Heel leuke uitleg vond ik!

Maar kan je dit niet even verder toelichten? Ik denk dat dit voor alle genres van toepassing kan zijn, toch?

En ik vind dat ik dat probleem ook wel heb *D

Misschien eens 2 mp3's maken? Eén met en één zonder de vrienden

Ik hoef geen kok te zijn om te weten wat lekker eten is natuurlijk :D


Ik heb het vrij druk met studie (mijn solvege is nu, na de vakantie, weer flink weggezakt,en ik moet woensdag een track af hebben), mijn DAW vertoont kuren en ik voel een griepje opkomen.....:(
Maar ik zal proberen dit weekend of anders begin komende week een voorbeeldje te bouwen....

gr.
Marc
 
Als je een echte dikke trance lead wil, moet je de powercore met virus plugin kopen of gewoon de echte jp8080. Die vsti superwave p8 , klinkt ook voor geen meter. Als je wat wil moet je investeren
 
Zonder een zware discussie te willen aangaan wil ik toch even melden dat die Superwave P8 wel degelijk heel vet kan klinken. Ik ben van nature heel hardware-minded, maar dat is nmm nu eens echt een VSTi-aanrader.
:biertje:
 
Ik vind hem veelste onnatuurlijk klinken op een of andere manier, te veel effect ofzo :s. Ik heb gelukkig die powercore met virus plug, dat klinkt spatzuiver
 
Trance geluiden haal je echt uit iedere synth. Het is vooral het gebruik van reverb, delay en chorus wat het laat klinken als trance. Maar idd de JP-8000 en de virus hebben een redelijk aantal presets die je zo kan gebruiken, soms wel iets te herkenbaar.
 
Back
Top