Professionele hardcore kick?

Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
:erm: Oei.. hier zijn de meningen nogal over verdeeld..

Software is over 't algemeen goedkoper en uitgebreider, maar qua geluid is (vind ik) hardware beter..
 
Origineel geplaatst door Leendert
Ja dat had ik al door iid :eureka: ..
Maar zijn hardware synths echt zo veel beter?

om kicks te maken weet ik t niet ..... heb eigenlijk nog nooit kicks gemaakt op softsynths of soft drumsynths ...
de nord zelf is digitaal dus mist ook een beetje de warmte van een analoge kick, vandaar dat ik m layer met 909 samples

wil je echt serieus aan de slag is t iig erg fijn om een echte analoge drumbak te hebben ... en evt daarvan te samplen .... dat klinkt toch altijd beter als een sample van een sample die weer gesampled is .... en ook beter als een software of hardware digitale drumsynth ..
 
Ja, maar welke hardware synths enzo zal ik goed kunnen gebruiken om echt wel sterke hardcore te maken zegmaar. En hoeveel zal dit dan ongeveer kosten? En heb je niet toevallig een paar nordlead kicks die ik zou mogen hebben? :dj:
 
Je kan ook alles met software doen dus je hebt opzich niks nodig... kweet niet hoever je bent kwa produceren??? als je net bent begonnen of het allemaal nog niet zo snapt dan zou ik eerst alles met software doen... bespaart een hoop geld... ik ken jongens die voor een welbekend label produceren en doen alles met software dus het kan wel alleen mijn mening is dat hardware gewoon beter klinkt..pak gewoon een kick uit de junglist(vstplugin) en ga die door distortion halen en allemaal andere effecten... goed verkrachten die handel en blijfen stapelen... daarna een compressor eroverheen en je moet al wat hebben.... je moet wel begrijpen dat je bijvoorbeeld uit een drumpcomputer een kick haalt en de nasleep daarvan maak je met filters....dus niet uit 1 apperaat..:maffia:
 
Ja maar iedereen zegt wel je hebt dat en dat nodig maar ik kan t maar nergens vinden? En ik ben al een tijdje bezig met produceren (1 maandje is niet veel ik weet het) en dan krijg ik al die woorden naar me toe gesleept waar ik vrij weinig vanaf weet. Als ik weet hoe ik een kick moet maken helpt iemand anders mij verder met de synth enzo. Dus vandaar, kleine tutorial ofzo met plaatjes en dan kan ik 't wel uitvogelen. Of is dat teveel werk? :peukie:
 
Origineel geplaatst door Leendert
Voor een volledig gemiddeld hardcore nummer.

je kan bijna uit elke synth wel een kick halen maar wil je de combi hardcore kick + hardcore sounds uit de huidige commerciele hardcore zou je eens kunnen kijken naar de volgende synths:

Synths van novation (supernova 1 en 2, nova, KS etc.)
de access serie (virus a tm c)
de clavia serie (nordlead, en de modular synths)

en zo zijn er nog wel een heleboel synths eigenlijk teveel om ff op te noemen
eigenlijk kun je overal wel hardcore sounds uit halen maar de bovenste zijn sowieso erg populair en gebruikt

ga er over t algemeen vanuit dat

synths die geschikt zijn voor hardcore:

hebben onboard overdrive of distortion funkties (dit hoeft natuurlijk niet persee onboard kan ook extern maar je vroeg om een synth waar je instant hardcore uithaalt)
FM (frequency modulation)
Detune
mogelijkheid semitones te veranderen (heerlijk valse patches maken)
Unison (als de synth niet vet genoeg is zonder)

misschien dat ik nog wat vergeet ..... maar deze dingen gebruik ik zelf vaak bij t maken van hardcore sounds
 
Laatst gewijzigd:
Origineel geplaatst door Outback
ik ken jongens die voor een welbekend label produceren en doen alles met software dus het kan wel

vergeet niet dat releases die met software zijn gemaakt alsnog in een studio door dure apparatuur heen gaan voordat het gereleased wordt ....

....als het goed gebeurd is t na afloop al niet eens meer te horen dat t software was .. behalve voor de kenners die de synths en misschien het karakter van de softsynths herkennen ...

dus iemand met alleen software zonder deze mogelijkheid kan tweaken tot ie een ons weegt maar die sound bereiken gaat niet lukken

wil je instant goed en mooi geluid moet je hardware gebruiken (naar mijn mening)
 
Ik weet zowizo vrij weinig van synths. Maar laat ik nog maar even doorsparen en eerst eens op de pc een fatsoenlijk nummer proberen te crieeren. Terug naar de kick: Heb je er een paar die ik zou mogen hebben zodat ik verder kan uitproberen? :halleluja
 
Jat gewoon kicks van platen.... deden wij ook een paar jaar terug... kun je iniedergeval wel lekker arrangeren en lekker bezig zijn met muziek(heerlijk:) ) kicks maken komt later wel eerst de rest...
 
Sorry, Ik ben een perfectionist en wil het liever zelf doen en als me dat lukt krijg ik hulp van iemand anders en gaan we samen tracks uitbrengen. Dus vandaar deze vraag en ik heb nu al wat goede kicks gehoord op dit forum maar die waren volgen mij met hardware synths gemaakt. Maar als ze zo ook op de pc zouden kunnen zou het wel mooi zijn (als ze er sterk op lijken). Aldus een nordlead kick nodig.
 
Origineel geplaatst door Leendert
Sorry, Ik ben een perfectionist en wil het liever zelf doen en als me dat lukt krijg ik hulp van iemand anders en gaan we samen tracks uitbrengen. Dus vandaar deze vraag en ik heb nu al wat goede kicks gehoord op dit forum maar die waren volgen mij met hardware synths gemaakt. Maar als ze zo ook op de pc zouden kunnen zou het wel mooi zijn (als ze er sterk op lijken). Aldus een nordlead kick nodig.

googlemuthafucka9ox.jpg
 
ga je eigen nu niet helemaal gek branden op die nordlead want zo vet zijn die dus ook niet..... maargoed daar zullen de meningen wel weer over verdeeld zijn.... maar met software kun je wel kicks maken maar zijn naar mijn ervaring lang niet zo vet als hardware maar het kan zeker wel...... wat ik nog niet begrijp is dat verhaal dat je perfectionist bent..????? hoezo mag je dan geen kicks jatten.. je moet niet denken dat als je een maand bezig bent vette tracks kunt neerzetten..daar gaat nog wel een tijdje overheen... eerst wat neerzetten wat klinkt en daarna zelf geluiden(bassen) maken... dat is denk ik een veel beter plan;)
 
Nee, ik houd niet zo van platen.. 8~

Ik wil gewoon beginnen aan nummers waar ik zelf kan uiten wat ik ervan zou maken. Dan hoeft het nog niet zozeer het beste van allemaal te klinken als het maar in de buurt komt. Dan kan ik zelf wel meer mijn eigen style eraan draaien en komt het wel goed. :okdan:
 
de nord was gewoon een synth die ik toen toevallig gebruikt heb... zoals ik al zei kan dit met vele synths

al zijn nords wel aanraders ... aangezien de nord een heel agressief karakter kan hebben ..
er zijn al heel wat kicks uit de nordleads en vooral de micro modulars gehaald ....

misschien zou je eens naar een micro modular kunnen kijken 2e hands .. die kosten weinig
 
Status
Er kan niet meer gereageerd worden.
Back
Top