Welke synth moet ik kiezen?

Ik beleef aan beide een erg fijn gevoel. Maar als ik er 1 zou mogen kiezen dan zou het toch de Virus worden. Maar als je wat minder wilt uitgeven dan is de Nova ook een super keuze. Voor echt vette Leads vind ik de Virus wel dikker. Wat ook nog een optie is, is een Nova K-Station. Ook erg makkelijk in het gebruik...of een Nord Lead...en zeker een JP8000 (daar beleef je ook super veel lol aan, erg makkelijk!). Je merkt het al, er zijn zo veel keuzes. Het is i.d.d. het beste om ze gewoon eens te proberen. Ik zie dat je in Echt woont dus dat is een beetje ver uit de richting, anders kon je ze bij mij wel proberen. Maar er zijn vast wel mensen in de buurt die je even willen laten pielen.
 
@dacide

Ik denk dat je snel een virus kan vinden, qua speelplezier is deze zeker dik in orde, ik denk dat sowieso alles qua speelplezier wel dik ok is. De ms2000 zou ik misschien als laatste doen maar das echt persoonlijk.
 
@TB1991:

Ik denk dat de goedkoopste '90's scheurbak een Roland Alpha Juno 1 of 2 zal zijn.



Voor sommige typische '90's klanken kan je bij andere goedkope synths terecht, bijvoorbeeld het eurobeat basgeluidje (denk Robin S) komt uit een Korg M1. Maar die doet dan weer niet die scheurende Alpha Juno klanken.
 
Je hebt wel gelijk Nicolas maar het zijn wel allemaal jaren 80 scheurbakken die je opnoemt ;), 2de helft jaren 80'
 
Jup. En laat nu net dié bakken in '90's eurobeat gebruikt worden. (ok, '90's bakken werden ook gebruikt hoor)

edit: ah je bedoelt mijn eerste zin. met '90's doelde ik op de muziek en niet op de leeftijd van de synths.
 
Ik weet het nu nog steeds niet...:?
Ik heb al heel lang zitten twijfelen tussen een Roland JP-8000 en een Korg MS-2000(b). Uiteindelijk dacht ik, vooral vanwege het gebrek aan een hoge polyfonie bij de MS-2000, dat ik maar eens moest gaan kijken voor een JP-8000. Maar toen ontdekte ik de Korg Radias. Een beetje duurder, maar meteen ook veel meer functies van de JP-8000. Maar welke heeft nou de mooiste sound? Vooral de dikke supersaw van de JP-8000 is echt ruig, en ik weet niet of de Radias dat ook kan. Verder wil ik ook wel eens weten welke synth voller klinkt...
 
... Maar toen ontdekte ik de Korg Radias. Een beetje duurder, maar meteen ook veel meer functies van de JP-8000...

Dit is heel herkenbaar. Je begint met 1 idee en eindigt altijd met een duurdere ;)

Als ik jou was zou ik gewoon een JP kopen. Ben je rond de €400 klaar en daar ga je heel veel plezier van beleven. Hij echt Hands-On, direct veel Fun! Ik gebruik hem heel vaak. Gewoon geen computer aan, lekker patches maken. En die supersaw is echt heerlijk. Als je het dan toch nik vind, dan verkoop je hem ook zo weer voor €400, maak je geen verlies.

Maar als je voor een radias gaat kijken kun je ook voor een Virus C kijken, of een NOvation Supernova, of......

Dus gewoon een JP kopen en je zult er echt veel plezier aan beleven! Hij gaat hier in nieder geval 'nooit' meer weg.
 
Die Virus en Novation dingen zijn me echt veel te duur, de Radias is echt het maximum. Maar de JP is dus makkelijker in bediening? Ik dacht toch dat je bij de Radias ook makkelijk patches kon maken... Maar ja, het is nogal een verschil in kosten... Ik ga eens kijken wat mijn ouders bijleggen, wat me een fatsoenlijke dubbele keyboardstandaard gaat kosten, en waar ik in godsnaam het geluid van de synth door ga pompen. Ik heb al een keyboard, met geïntegreerde speakers maar geen line-in. Ik had gedacht om keyboard+synth in een mixertje te steken en die door mijn stereotoren te jagen, maar dat ding geeft nogal weinig detail in het geluid wat eruit komt...
 
Als je niet veel te besteden hebt (maar ook als je meer te besteden hebt!), dan zou ik ook zeker denken aan de Yamaha AN1x (+/- €200, dus de helft van een JP). Dan houd je geld over om een goede geluidskaart te kopen, bv 2e hands emu 1212m. Dan ben je direct goed op weg en wellicht vind je ook nog een setje 2e hands monitoren voor het resterend bedrag. Ik weet niet welke stijl je precies wilt maken, maar jekunt er alle kanten mee op. Hier een trance demo.



Maar hij kan ook heel anders klinken



Ik vinde zelf de JP wel wat makkelijker werken, maar als je de AN1x gewend bent, dan komt dat ook helemaal goed. In ieder geval is de AN1x uitgebreider dan de JP.
 
Daar heb je gelijk in. Heb je nog advies voor een goede keyboardstandaard? Ik zoek een redelijk degelijke, want hij moet twee redelijk zware bakken kunnen dragen... Ik zou ook nog een uitbreiding op mijn huidige stand kunnen zetten, maar die heeft al genoeg moeite met alleen de PSR-S550...
 
Laatst gewijzigd:
Ik ben er nog niet uit!
het gaat tussen een fantom G of een motif XS :p
kunnen jullie allemaal de voor en nadelen van beiden eens zeggen?
 
Daar heb je gelijk in. Heb je nog advies voor een goede keyboardstandaard? Ik zoek een redelijk degelijke, want hij moet twee redelijk zware bakken kunnen dragen... Ik zou ook nog een uitbreiding op mijn huidige stand kunnen zetten, maar die heeft al genoeg moeite met alleen de PSR-S550...

Ik heb zelf de K&M 18950. Besteld bij Thomann.de. Oersterk en handig. Ik gebruik deze bij alle optredens en oefenavonden. Je moet de opzetstukken er wel los bij bestellen (K&M 18952 KEYBOARDSTÄNDER AUFSATZ).
 
Daar heb je gelijk in. Heb je nog advies voor een goede keyboardstandaard? Ik zoek een redelijk degelijke, want hij moet twee redelijk zware bakken kunnen dragen... Ik zou ook nog een uitbreiding op mijn huidige stand kunnen zetten, maar die heeft al genoeg moeite met alleen de PSR-S550...
Hallo, zelf heb ik voor mijn Korg M3-88 een X en een Z stand + de bench van Hercules, zeer snel op te bouwen en zeer sterk!!!
hier de link, ik had het bij Nederland Muziek in almere gekocht:

http://www.herculesstands.com/
 
gedag, ik ben zelf nogal nieuw in het synthgebeuren, en ben benieuwd wat jullie me aanraden.
Kwa type muziek denk een beetje richting portishead. een occasionele bas of leadlijn, en op andere momenten een klank- of noisetapijtje voorzien. Af en toe mag ie ook een ritme voorzien. Geen zuiver electronische muziek, maar vaak dus samen met gitaar en bas en hopelijk ook akoustische drums.
Realistische geluiden hoeven niet echt, ik heb nog een roland piano van een dikke tien jaar oud (kr4700) die dat heus niet slecht doet.
Op termijn wil ik graag live gaan, maar dat hoeft niet perse onmiddellijk, ik zal zowieso wel een hele poos zoet zijn met alles opnemen. Ik geloof dat mijn roland ook als midi-klavier kan gebruikt worden, maar heb dit nooit geprobeerd.

Budget is rekbaar tot laat ons zeggen zo'n 1000 euro, maar liefst toch een stuk goedkoper als dat kan.

bedankt
 
Je hebt op zich een mooi beeld geschetst van wat je wil hebben, maar dan nog blijven de mogelijkheden breed.

Ik kan nu 1 ding noemen, maar daar kan je er zo nog 10 andere bijzetten.

Neem nu een Roland JP8000. Te koop voor zo'n 400€, dus erg aangenaam in je budget. Geen probleem om er basjes en leads uit te krijgen, relatief recent en betrouwbaar, geheugens, MIDI, en met de arpeggiator kan je ook op ritmisch vlak heel wat doen. En nog compact ook om live mee te gaan.

Maar zoals ik zeg, voor deze noem je er 10 andere hoor. Een Virus KB (als je keys moet hebben), iets van Clavia Nord...
 
Ik ben op zoek naar een analoge synth voor freaky geluidseffecten.
Is hier een synth voor die hierin is gespecialiseerd?
 
Back
Top