X

info workstation synthesizer

Collapse
 
 • Filter
 • Tijd
 • Tonen
Clear All
nieuwe berichten

  info workstation synthesizer

  Hallo

  Ik ben Robbie en ben een beginneling op het gebied van synhesizers en workstations.

  Na wat research op het internet had ik interesse om een tweedehands workstation aan te schaffen om mee te starten. Ik zoek voornamelijk piano klanken, gitaar en strings en orgels enz...
  Ik heb op YouTube wat video's bekeken en de handleiding al wat doorgenomen en ik wil graag een Yamaha Motif synthesizer. Het betreft de Motif 6.

  Nu weet ik dat deze synthesizer al een bepaalde leeftijd heeft. Maar mijn vraag was of het nog een toestel is waar je in 2020 mee verder kan.

  Zijn de klanken nog bruikbaar of kan ik beter mijn budget geven aan een ander toestel.

  Het budget wat ik er aan wil besteden zit tussen de 500 en 1000 euro ongeveer.

  Ik zoek voornamelijk een workstation voor een beginneling met toch goede akoestische en synth sounds.


  Alvast Bedankt.

  #2
  Beste DJ Robbie,

  Als je budget tussen de €500 en €1000 is en je wilt graag een Motif 6 (ook nu wel Classic genoemd), dan zou ik je adviseren om te gaan kijken voor de Yamaha Motif (6)XS. Die heb je zeker dan binnen je budget en daar kun je nog heel lang mee voort. Ik heb zelf de overstap gemaakt van de Yamaha CS6x naar de Motif 6XS en heb daar geen moment spijt van. De Motif Classic is de eerste in de Motif reeks en klinkt zeker niet slecht, maar de XS is echt wel veel beter. Na de Classic kwam de ES en toen de XS en er zijn nu (uit mijn hoofd) ook alweer twee modellen verder en is de Motif reeks gestopt en vervangen naar de Montage.

  De XS was de eerste Motif welke tot maximaal 8 elementen gebruikt om een patch (geluid) te maken. De Motif Classic en ES kan er maximaal 4 gebruiken.

  Ik gebruik de Motif 6XS ook voor piano's, strings, blazers etc. en daar vindt ik hem het erg goed doen, maar ik gebruik hem ook voor trance/EDM geluiden. Dan maak ik vaak gebruik van de (gratis) soundset van JayB. Overigens werkt deze ook op de Motif ES, maar niet op de 6 Classic. Hier voorbeeld van die soundset:  Enige ding is dat Yamaha vanaf de Motif XS geen mogelijkheid meer heeft om er een plugin board in te stoppen (b.v. de PLG-150AN of PLG-150DX).
  VasC TI - Total Inspiration

  Comment


   #3
   Ik zou je gewoon adviseren om info op te zoeken over de gekende workstations:
   Yamaha motor XS/XF serie of een moxf 6/8
   Korg Triton, M3 of een Kronos 1ste generatie
   Roland Fantom X of G
   Kurzweil PC3/K

   Bedenk wel dat al deze toestellen allemaal heel veel functies hebben en dat daardoor de leercurve nogal stijl kan zijn, zeker als je nog niet zo erg in de materie thuis bent.

   Maar ze hebb n allemaal hun eigen sterke en zwakkere punten. Probeer zoveel mogelijk filmpjes en info over die modellen te verzamelen en als je een mogelijkheid zou hebben, er op spelen.

   Succes met je zoektocht


   Danny
   Alles wat ik nodig heb

   Uitgebreide info op https://www.guy-lian-photo.be

   Comment


    #4
    Alvast bedankt voor de leuke reacties. Ik ga die Motif XS zeker ook eens checken en meer informatie er over te zoeken en naar andere workstations te kijken.

    Comment


     #5
     Vergeet de Roland Fantom G of X niet. Enorme hoeveelheid goede patches, zeer goede sampler en de ultieme sequencer/audio recorder. En vooral een workstation die, ondanks de vele mogelijkheden ontzettend intu´tief is qua bediening.

     Comment


      #6
      Yamaha MODX?

      Comment


       #7
       OkÚ die ga ik ook zeker eens checken de Roland Fantom G of X en de Yamaha MODX

       Thanks voor de reacties

       Comment

       Working...
       X