in 1x alle audio exporteren in SX3

Wat bedoel je precies met "een mapje" ? Je kunt volgens mij alle bestanden in de audio pool in een map plaatsen. Je kunt natuurlijk ook gewoon alle bestanden vanuit het mapje waar ze in staan opgeslagen naar een nieuw mapje kopiƫren (gewoon in de windows verkenner), als dat is wat je bedoelt.

Als je de Mix wilt "exporteren" doe je dat via "file -> export-> audio mixdown"

@yoonchi: Bounce hoeft toch niet via de mixer? Daar is de export functie toch voor.
 
@yoonchi: Bounce hoeft toch niet via de mixer? Daar is de export functie toch voor.

Als je Export kiest uit het File menu dan exporteert ie de audio via de masterbus naar een bestandstype naar keuze naar een lokatie naar keuze.

De audiobestanden in de mappen Audio en Edits zijn de audiofiles die in je project zijn gebruikt.

Je moet de audio wel spoor voor spoor exporteren, dat kan nog steeds niet in 1 keer in Cubase en Nuendo. (Er van uitgaande dat je alle audiosporen in 1 keer per spoor naar een map exporteren bedoelt) Zelfs in de nieuwe Nuendo 4 ontbreekt deze functie helaas nog steeds.

Ze willen natuurlijk het liefst dat je de eindmix in of via "hun" programma doet. hetzij "in de box" of via een externe mixer en dan terug de box in.

Er bestaan echter wel plugins die je op al je tracks kan inserten om zo de audio van al je tracks (op elke track in de laatste insert slot de plugin plaatsen) op te nemen als aparte wav files in een bestandstype naar keuze.

Zoals Tape-it 2.3

Let wel op de 2.3 versie deze heeft een sync functie die er voor zorgt dat de audio files allemaal precies tegelijk worden opgenomen. Dit kan een hoop gedoe schelen, gezien de kleinste vertraging van enkele ms van de opname van 1 of meerdere files in de tijd al voor veel zoekwerk en ergernis kan zorgen.

Tape-it 2 kan je zelfs in tegenstelling tot wat ik hierboven schreef voor EN na je dynamics, eq,s en andere effecten zetten, zodat je tegelijk "dry" en "wet" kan opnemen (exporteren), wat erg handig is.

Als ze dit (zoals SOS ook al zei) intergreerden in Cubase Nuendo PT en de rest zouden we een stuk fijner met elkaar bestanden uit kunnen wisselen.
(vandaar dat we nu nog geen contests hebben van wie de beste mix maakt van een track :frons:)

BRON: SOS artikel over exporteren en routing in Cubase

(Let ook even op de link in het artikel naar de 3rd party tool voor het geautomatiseerd exporteren.)
 
Back
Top