Bouwverslag My First Modular

Origineel geplaatst door mono-poly
Doe mij een pcb van die waveX ! :D

de waveX is een dubbele ring modulator (Digi 80) waarvan de 2de als vca kan gebruikt worden en de multiplyer klink IDEM en heeft dezelfde mogelijkheden als de serge middle sectie.
 
pots.jpg


van links naar rechts Bourns,Spectrol,Sfernis,ALPS

de alps die ik gebruik hebben het nummer : 249-9143

De jacks zijn van het merk : Kunming
 
Origineel geplaatst door mono-poly
Kan je evt boards leveren?

nee,indien zo te koop gaan wordt het niet in kit leverbaar denk ik..

we zijn hier wel aant knoeien in Martin zen topic wat eigenlijk niet de bedoeling was...
 
Origineel geplaatst door HEXAGON
... wat betreft de fronts,kan je (vermits het toch witte fronts zijn) wrijfletters gebruiken,heel wat wer maar kan net als pro uitzien,dan moet je er een laag transparant overheen doen,en NEEN geen vernis,er bestaat vloeibare doorzichtige plastic in spuitbus, 2 lagen overeen en je front is krasvrij voor eewig!
Ik heb gevraagd bij een gespecialiseerde verfwinkel maar die had het niet; zou wel transparante spuitverf voor auto's kunnen gebruiken. Ben er maar niet op ingegaan. Bij de electronicboer hebben ze 'Kontakt Chemie Plastik 70', Isolerende lak, kleurloos (zie bijgevoegde PDF). Heb ik gekocht (8,50) maar ga het eerst proberen op een mislukt frontje.

Bij de electronicboer hadden ze ook Bourns potmeters in veel verschillende waarden, lin en log, en ook 100k lin die ik nodig zou hebben maar die zijn 7,50 de stuk. Waar haal jij die Alps vandaan Hexagon?
 

Attachments

  • plastik70.pdf
    228,8 KB · Bekeken: 146
Martin,ik koop zelf niet maar koop ze via men maat,ik denk dat ze van bij RS komen maar ben niet zeker ik betaal ze ongeveer 1,7e stuk of zo..

ja die bourns zijn duur,en gaan er met de tijd niet goedkoper worden,maar als je deze koop ben je voor levenslang gerust kan ik wel zeggen ,en ja dat is de prijs nu,goedkoper ga je ze niet makkelijk vinden.

die plastic spray weet ik niet meer wat het was voor merk ofzo maar het was/is net plastic kwam via een gespecialiseerde doe het zelf zaak 'Clabots' hier in BE
 
Ik heb getest met de 'Kontakt Chemie Plastik 70' op een testfrontje. Maar in mijn geval worden de letters en lijnen, die ik met een 'Stabilo OHPen Permanent' stift erop schrijf, min of meer opgelost en aangevreten door het opgespoten plastic (zie foto). Ik denk als je wrijfletters heb dat het dan wel goed werkt. Opzich ziet het er verder wel goed uit; het glimt wel iets meer maar niet overdreven. Maar in mijn geval geen optie dus. Ik ga ook niet verder op zoek naar andere mogelijkheden; ik vind het wel goed zoals ik het had.
 

Attachments

  • plastik.jpg
    plastik.jpg
    20,9 KB · Bekeken: 105
Vanmiddag de eerste VCO aangepast: printplaat kwartslag gedraaid en omgekeerd zodat de in/outputaansluitingen het dicht bij de in/outputs zitten en de potmeteraansluiting het dichtst bij de potmeters. Op de bijgaande foto zien jullie het verschil. Ik heb alle draadjes kunnen inkorten. Ik heb alle afgeknipte stukjes draad opgemeten en bij elkaar opgeteld: 152cm ...
 

Attachments

  • vcos.jpg
    vcos.jpg
    98,7 KB · Bekeken: 106
ziet er goed uit!:okdan:

vind je nu zelf niet dat het beter is?
 
Afgelopen weekend het hout gekocht voor de kast: 2 planken van 120x30cm en 2 gezaagde zijkanten van 23,8x30cm. Ook de hardhouten latjes gekocht waar de modules tegen aan geschroefd worden.
Verder gegaan met het bestukken en bedraden van de VCF. Hierbij een foto van de achterkant nadat al het aardewerk vezorgd is.
 

Attachments

  • vcf_achter.jpg
    vcf_achter.jpg
    246,3 KB · Bekeken: 102
Origineel geplaatst door RockSteadyBeat®
Maar mag ik vragen welk boek je aan het lezen bent daarzo ? (isdn nummer?)

Dat is het 'Format muziek synthesizer' boek (ISBN 90 70160 145) wat ik nodig had om de VCF te bedraden. Ik heb ook het 'Format muziek synthesizer - uitbreidingen' boek (ISBN 90 70160 226). Deze boeken had ik al in 1980 gekocht. Op het eerste boek zit nog het prijsje van 33,50 gulden.
 
Vanavond is het bedraden van de VCF afgerond. Ik hem maar gelijk afgeschermde kabel voor de audio in- en outputs gebruikt op de VCF; dit ook gelijk bij de VCA gedaan. Aan 1 kant de afscherming aan de aarde gesoldeerd. Misschien levert dit minder storing op in het audiosignaal pad.
Ik kon niet nalaten even de VCF te testen op werking met de 2 VCO's. Moet nog wel afgeregeld worden want als de Q helemaal open staat en je draait de Octave open, dan hoor je op een gegeven moment een plopje en dan hoor je niks meer.
Bijgaand een foto; moet nog wel de knoppen er op zetten.
 

Attachments

  • vcf_1.jpg
    vcf_1.jpg
    64,7 KB · Bekeken: 102
Hierbij ook het geluid bij bovenstaande foto. Begint met schakelaars op Low Pass en 24dB/Octave. Halverwege wordt de LP/HP schakelaar omgezet naar High Pass. De uitgang van de VCF gaat gelijk de mixer in. De stuurspanning voor de 2 VCO's wordt geleverd door een Doepfer MAQ16/3. Ik draai alleen aan de Octave en Q knoppen van de VCF.
 

Attachments

  • vcf_1.mp3
    848,2 KB · Bekeken: 103
dubbele in en outputs + multiple op de module komt erg van pas denk ik. dat mis ik op de mijne.

+ga je ook de meer exotische modules maken uit het formant uitbreidingen boek?
hiervan zou ik graag de wave processor hebben (of eens horen bvb)
eventueel ook nog een formant mixer, phase shifter, vc-lfo, lf-vco.
 
Origineel geplaatst door 2206
+ga je ook de meer exotische modules maken uit het formant uitbreidingen boek?
hiervan zou ik graag de wave processor hebben (of eens horen bvb)
eventueel ook nog een formant mixer, phase shifter, vc-lfo, lf-vco.

Ik ga eerst de modules afmaken die ik in een eerder antwoord aangegeven heb. En dan zit de kast ook gelijk vol. Als de modular klaar is ga ik bepalen wat ik verder ga doen. Ik heb dan in ieder geval een basis om vanuit verder te gaan. Er gaat toch nog wel erg veel tijd en ook geld in zitten dus misschien zijn kant en klaar modules dan ook nog een optie.
 
Origineel geplaatst door Martin Peters
Wat ik afraad om bij Conrad te bestellen zijn de 6,3mm mono jackplug kunststof (732915-06): omhulsel is van zacht plastic dus je draait het zo dol op de plug en de lipjes op de plug zijn van heel dun metaal. Een miskoop dus maar ik had er gelukkig maar 10...

Vanavond die kabels met die pluggen voor het eerst gebruikt. Toen ik de pluggen uit de modules wilde halen trok ik zo het plastic omhulsel ervan af.
Wat een miskoop die jackpluggen bij Conrad :stupid
 
Back
Top