Wat foto's van mijn modular

Op dit moment gebruik ik gewoon een willekeurig midi klavier voor de modular en soms de mono/poly die netjes 1V/oktaaf uitstuurt.
Toch zou een dedicated klavier met CV's wel handig zijn. Ik zou echte rniet weten hoe ik zoiets moet bouwen. Het lijkt me vreselijk. Ik ben namelijk erg onhandig met die typisch mechanische dingen zoals toetsen, veertjes etc.
 
psssst ik heb een CV klavier voor je in de aanbieding. Een mooi ook nog, past bij je kasten. Ook licht hout. Met octaaf switch en portamento.

Overigens...goed bezig met je modular!!
 
zolder???? hoe heb je in godsnaam die eminent naar boven gekregen??? :D

haha idd - eminent naar boven sjouwen jzsssss

vraag aan jenu 6,...brz die zijn t filter en osc setje , aardig voorby

harvest man heeft leuke modules niet te duur
clones van bekende merken filters

ziet er aardig compleet en wel build uit ..mooi man
 
Eindelijk, na heel wat jaren werk is het zo ver. Ik heb gisteren de laatste module geplaatst in de tweede kast van mijn modular. Geen lege plekken meer..

:halleluja Respect the skills ;)
Mooi, netjes en een vet system :okdan:

harvest man heeft leuke modules niet te duur
clones van bekende merken filters
5HE stuff is meestal 15v en euro 5v/12v
mogelijk dat bij overspanning de module doorbrandt?!?!?
 
Met een gate delay kun je instellen na welke tijd dat een (gate) input hoog wordt, de output hoog wordt. Bij de meesten gaat de output weer omlaag als de input ook omlaag gaat. Leuk voor het triggeren van een tweede envelope. Vaak zit er ook een 'slew output' op. Ook fijn voor vertraagde vibrato!

Met een gate divider, of puls divider kun je van een snellere puls sequence een langzamere maken.
Stel de input is een 8 Hz square (dus 32sten bij een beat van 120bpm), dan geeft de divider outputs met vaak /1 (=input), /2, /4, /8, /16, /32 en /64, dus: 4 Hz, 2 Hz, 1 Hz, 0.5Hz, 0.25Hz, 0.125Hz. (naar 120 bpm teruggerekend: naast de input ook 16e, 8e, kwarte, halve, hele en dubbele noten!). Complexere gate dividers geven ook /3, /5, /6, /7, /9, etc. voor complexere ritmes.
Ook leuk is om deze te gebruiken in audio range. (kan niet met allemaal, want een aantal zijn zogenaamde 'clock dividers', en die hebben triggers als output ipv gates)
 
Mooie synth hoor Rene.

Als ik jou was zou ik ook maar eens aan de sequencer gaan. Ik heb laatst de CGS sequential switch gebouwd, met een paar mods van Ken en een paar van mezelf. Het is nu een heel erg leuke volledige sequencer met lollige mogelijkheden.

1278_CGSSeqSwitch_1.jpg


Het is de module onderin, die grote, vult gelijk lekker op!

De CGS pulse divider vind ik ook een aanrader. Als je nog modules zoekt die geluid produceren zou ik de Lopass Gate van Thomas White willen aanraden.
 
De frontplaten kun je voor het grootste deel gewoon downloaden bij Oakley .... frontplatten designer van Schaeffer. ... bestellen en een paar weken later komt de postbode ze brengen.
Overigens is Schaeffer wel duur, maar het is topkwaliteit wat ze leveren.

Tja, het gewicht, geen idee eigenlijk. Ik heb het niet gewogen. Die panelen zijn 3mm dik en van metaal. Dus redelijk zwaar. Ook het hout weegt wel wat. Ik schat dat het een kilo of tien weegt per kast of zo. Valt dus wel mee.

De vocoder die er bovenop staat is ook een zelfbouw vodocer,... ...uit de elektuur. Die publiceerden tussen 1978 en 1981 een aantal artikelen om de vocoder te bouwen.



-Bedankt voor de info ivm frontplaten :okdan: Had geen idee dat er zoiets bestond als Schaeffer! Heb ooit eens een versterker gebouwd, in een 19'' module, en die frontplaat was geanodiseerd staal. Dat was zwoegen, man, man, man... :( Sindsdien steeds ontmoedigd gevoeld bij het idee zelf frontjes te moeten maken. Maar nu blijkt daar een oplossing voor te bestaan, :halleluja

-Gewicht valt inderdaad heel goed mee...

-Ach ja, de elektuur vocoder! Ik dacht al dat ie me zo bekend voorkwam...
 
Laatst gewijzigd:
Nee, die van Bridechamber zijn wat goedkoper. Echter vind ik die Schaeffer vele malen mooier dan die van Bridechamber. Bovendien kan ik ze bij Schaeffer zelf maken of aanpassen en dat kan bij bridechamber niet. Bij bridechamber ben ik volledig afhankelijk van wat voor panelen ze in het assortiment hebben zitten. Ik vind het ook jammer dat er bij bridechamber zo'n bobbelig laagje over die panelen zit. Ik heb het liever glad.
Door die bobbeltjes op de bridechamber panelen, vind ik het ook niet fraai ze te combineren met Schaeffer panelen. Vandaar dus mijn keus om alles bij Schaeffer te laten maken. Dan ben ik tenminste vrij in hoe het eruit ziet.
 
Back
Top