Hoe kun je een Adrenalinn na doen?

pjeut

Ouwe rot
Lid sinds
14 Maart 2003
Berichten
2.109
Locatie
Emmeloord
In al die sites over de Adrenalinn wordt lovend over het apparaat gesproken, maar je komt ook altijd dezelfde grote gemene deler tegen: De Adrenalinn bestaat uit een verzameling aantal goeie maar niet unieke onderdelen, en het is juist de combinatie van die odnerdelen die het totale apparaat zo apart maken.
Dan is mijn vraag; hoe zou je dan met de separate onderdelen iets als zo'n Adrenalinn kunnen creëren? Met name die sequencer die het filter en de modulatie aanstuurt lijkt mij nogal uniek van die Adrenalinn. En ook de mogelijkheid om arpeggio's te creëren kom je niet zomaar op één of andere effrectenbak tegen.

Wie heeft daar ideeën over?


Groeten,
Pjeut.
 
Kunnen de waldorfs Q's zoiets niet ? Anyway via een step seq je filter etc aansturen is natuurlijk erg kicke ! maandag weer eens met me micromodular spelen.
 
modulars, met name de clavia's zoals de genoemde MM, of de G2 of een classic rack of keys. Kun je veel wilder mee gaan dan zo'n adrenalinnetje
 
een micro modulair ,...beter een g2 maar
een audio in gang met een sequenctrack t filter laten sturen
lijkt mij met een micromodular wel kunne

ik ben net mn dsi kwijt maar kan die ook denik

ik geloof bank 3 was reserved voor audio in patches ,..na daar had je diverse functies voor geprogrameerd naar onderdelen die t filter in pad besturen ,...bcr 2000 eraan en hands on control

*D
 
Dus...

Dus...

...feitelijk moet je een synthesizer hebben met een audio ingang om het signaal door de filters te halen waarbij deze filters via een (externe) sequencer aan te sturen is. De effecten moet je dan extern halen waarbij de modulatie hiervan door diezelfde sequencer kan worden aangestuurd.

Is dat ongeveer het beeld?

Het enige is dan natuurlijk dat voor het gitaarsignaal die ingebouwde modelling aardig/interessant is. Dat zul je dan ook weer extern erbij moeten halen.

Resumerend biedt zo'n kastje voor ± € 300,- toch wel heel wat. Maar, wel echt iets voor gitaarspelers.


Bedankt voor de input.

Pjeut.
 
Idd... Nord (Micro)Modular of een DSI Evolver zijn de beste alternatieven voor wat je daar noemt.
 
Om daar dan dus....

Om daar dan dus....

Origineel geplaatst door Hanz
Idd... Nord (Micro)Modular of een DSI Evolver zijn de beste alternatieven voor wat je daar noemt.


...alles mee te doen wat een Adrenalinn ook kan??? Dus drumbox, guitar-modelling, div. effecten, en sequencer-gestuurde filter -envelope en modulatie van de effecten?

Ik vraag het me af. Nou ken ik die Modular niet, maar zo "gitaar-dedicated" als die Adrenalinn lijkt, dat zal volgens mij die Modular niet zijn.
 
en hetzelfde...

en hetzelfde...

... voor die Evolver.

Wél zeer geschikt voor weirde monofone synthlijnen, natuurlijk.
 
Tja, met een Nord Modular kan je het bouwen zoals je wilt, als je het hebt over effecten en drumbox. Zal natuurlijk geen gesamplede drumsounds worden, maar meer analoge drumsoundjes. Wel zelf programmeren, dus niet klik-klak-klaar.

Voor de Evolver geldt hetzelfde, al ben je niet zo flexibel met effecten als met de NordMod.
Je hebt diverse soorten distortion / digitale decimation / delay & modulatie / filter-effecten beschikbaar. Drumsounds geldt hetzelfde voor als met de NordMod: zelf synthen.
De Evolver is qua sequencer wat makkelijker te integreren met MIDI, je hebt bij de NordMod geen ingebouwde seq die MIDI uitstuurt enzo. En met de seq van de evolver kan je àlles in het synthmodel / externe input model processen, erg leuk dus.

Wat heb je niet? Gitaar Modelling (geen idee wat je daarmee bedoelt, maar dat zit er niet in) en digitale drums (samples). En reverb, dat kan je ook wel vergeten.

Maar je vroeg het volgende:

Met name die sequencer die het filter en de modulatie aanstuurt lijkt mij nogal uniek van die Adrenalinn.

En dàt is kaasje voor de Evolver en de NordMod. Waarbij ik de Evolver dan de leukste / meest intuitieve van deze 2 vind (geen wonder dat de Evolver en de AdrenaLinn van ongeveer hetzelfde stel hersens stammen). Maar de NordMod is flexibeler, dat dan weer wel.

En ook de mogelijkheid om arpeggio's te creëren kom je niet zomaar op één of andere effrectenbak tegen

Arpeggio's op audio? Tja, dat is dan eerder een delay-achtig effect, denk ik.
Ik ken de Adrenalinn onvoldoende om hier wat over te roepen.

Aan de andere kant: als je specifiek de features van een AdrenLinn koopt moet je het jezelf niet lastiger maken dan nodig en gewoon daarvoor gaan. Of dat gevalletje van M-Audio, eigenlijk de Adrenalinn met wat dingetjes erbij... even de naam vergeten.
 
Hanz,

Hanz,

Met gitaar-modelling bedoel ik die fx die de sound van bepaalde types gitaarversterkers in combinatie met versterkerboxen kunnen nadoen (je weet wel).
Om kort te gaan; ik snap je. Wat vooral pleit voor zo'n Adrenalinn is dat het dus écht een stompbox is; staat op de grond en doet gewoon z'n werk terwijl jij met een gitaar aan het freaken bent. Maar voor het meer sophisticated gebeuren zal de Adrenalinn ophouden waar de Modular en de Evolver nog doorgaan, of misschien wel beginnen.

HanZ, ik hou met nog wel aanbevolen voor de volledige naam van dat M-Audio ding wat je noemde.

Alvast bedankt en groeten.

Pjeut.
 
Re: Hanz,

Re: Hanz,

Origineel geplaatst door pjeut
Met gitaar-modelling bedoel ik die fx die de sound van bepaalde types gitaarversterkers in combinatie met versterkerboxen kunnen nadoen (je weet wel).

Oh, amp/speaker modelling. Nee, dat hebben ze geen van beide. Da's echt een gitaar ding...

Origineel geplaatst door pjeut
HanZ, ik hou met nog wel aanbevolen voor de volledige naam van dat M-Audio ding wat je noemde.

http://www.m-audio.com/products/en_us/MAudioBlackBox-main.html
 
Back
Top