AI generated music: Udio

Tukker

SyntherKloas
Lid sinds
21 juli 2007
Berichten
1.011
AI music generator.
A simple prompt, some simple lyrics and two minutes later I got this.
Everything is AI generated. There are no real instruments; there's no real singer. This will only get easier; with a simpler user interface, more tweakable and remixable...live, even.
And how will this be incorporated in future instruments? Keyboards with singer options on board? Whole choirs?
I have heard this program produce entire pieces of baroque classical music. It will probably out-Bach Bach at some point.
Of course it can reproduce Bach but not bé a Bach, but isn't that a matter of time now? You'll tell it to make a symphony in the style of Bach and Stockhausen and it will do it...and become something totally original eventually, surely.
The whole world will marvel at this. It all reminds me of the Matrix.
Morpheus: "...Welcome.. to the desert.. of the real. We have only bits and pieces of information but what we know for certain is that at some point in the early twenty-first century all of mankind was united in celebration. We marveled at our own magnificence as we gave birth to AI."
Jurassic Park's Malcolm echoes in my mind as well:
"Your scientists were so preoccupied with whether they could, they didn't stop to think if they should."
I have even heard people produce songs with an incredibly convincing sound of singers like Freddy Mercury or Johnny Cash. Songs by totally different artists, but the renders are stunning.
Has anyone of you ever watched the movie "S1mone"? This is that. It is going that way. Recordings of talents of the past (more than the present, at least for now) will become hot commodities. You get add-ons and plugins for video and audio programs. You'll be able to buy a "Jarre style companion plugin". A "John Williams orchestra plugin". "John Lennon plugin"..."Marilyn Monroe" plugin. A "Yoko Ono plugin". No wait...that will probably (hopefully!) never happen.... And don't think it will stop here. What about 3D printing technology? You can tell the AI to make a clasp in the style of artist X in material Y and it will give you options to print out. Action figures, toys. Lego models. Tools. Companies will be able to make digital models you can purchase. Tweak. How about clothing? Real painted art? Anything!
This cannot be stopped, so we'd better get used to it. We woke up in tomorrow and it seems less human than ever. Udio | Dust of Truth by WpOdd
 
(Sorry voor de Englisj, piepol. Ik had het geschreven voor elders waar Engels de voertaal is. Vertalen was ik iets te moe voor nu)
 
Haha, een thread beginnen over AI maar dan geen AI gebruiken voor je vertaling :D

AI muziekgenerator.
Een eenvoudige opdracht, wat eenvoudige tekst en twee minuten later kreeg ik dit.
Alles is door AI gegenereerd. Er zijn geen echte instrumenten; er is geen echte zanger. Dit zal alleen maar makkelijker worden; met een eenvoudigere gebruikersinterface, meer aanpasbaar en remixbaar...zelfs live.
En hoe zal dit worden opgenomen in toekomstige instrumenten? Keyboards met zangopties aan boord? Complete koren?Ik heb dit programma hele stukken barokke klassieke muziek horen produceren. Op een gegeven moment zal het waarschijnlijk zelfs Bach overtreffen.Natuurlijk kan het Bach reproduceren, maar niet zijn. Maar is dat nu slechts een kwestie van tijd? Je vertelt het om een symfonie te maken in de stijl van Bach en Stockhausen en het zal het doen... en uiteindelijk iets volledig origineels worden, toch?De hele wereld zal hiervan onder de indruk zijn. Het doet me allemaal denken aan de Matrix.Morpheus: "...Welkom... in de woestijn... van het echte. We hebben slechts flarden van informatie maar wat we zeker weten is dat op een gegeven moment in het begin van de eenentwintigste eeuw de hele mensheid verenigd was in viering. We bewonderden onze eigen pracht toen we AI voortbrachten."Ook de woorden van Malcolm uit Jurassic Park echoën in mijn hoofd:"Jullie wetenschappers waren zo bezig met de vraag of ze het konden doen, dat ze niet stilstonden bij de vraag of ze het zouden moeten doen."Ik heb zelfs mensen liedjes horen produceren met een ongelooflijk overtuigend geluid van zangers als Freddy Mercury of Johnny Cash. Nummers van totaal verschillende artiesten, maar de resultaten zijn verbluffend.Heeft een van jullie ooit de film "S1mone" gezien? Dit is dat. Het gaat die kant op. Opnames van talenten uit het verleden (meer dan het heden, tenminste voor nu) zullen zeer gewilde goederen worden. Je krijgt add-ons en plugins voor video- en audioprogramma's. Je kunt een "Jarre-stijl metgezel-plugin" kopen. Een "John Williams-orkest-plugin". "John Lennon-plugin"..."Marilyn Monroe-plugin". Een "Yoko Ono-plugin". Wacht...dat zal waarschijnlijk (hopelijk!) nooit gebeuren.... En denk niet dat het hier zal stoppen. Wat dacht je van 3D-printtechnologie? Je kunt de AI vertellen om een sluiting te maken in de stijl van kunstenaar X in materiaal Y en het zal je opties geven om af te drukken. Actiefiguren, speelgoed. Lego-modellen. Gereedschap. Bedrijven zullen digitale modellen kunnen maken die je kunt kopen. Aanpassen. Wat dacht je van kleding? Echt geschilderde kunst? Alles!Dit kan niet worden gestopt, dus we kunnen er maar beter aan wennen. We zijn wakker geworden in de toekomst en het lijkt minder menselijk dan ooit. Udio | Dust of Truth door WpOdd

(Met dank aan ChatGPT)
 
Ik had deze kunnen posten in tracks en dan zeggen dat ik een nieuwe chill ambiënt track heb gemaakt maar dat ga ik niet doen. ;)
Ik was wel nieuwsgierig wat Udio zoal doet en dacht eerst maar 'ns iets abstracts zonder strakke structuur en geen vocals dus een track laten genereren met de prompt electronic, Future Sound Of London, Lifeforms.
Een sectie van 0.33 sec aangemaakt, er worden twee versies gegenereerd en dan kan je met beide verder of met eentje, ik liet daarna een sectie erachter aanmaken, daaarna een intro, nog een sectie erachter en daarna een outro en hier het resultaat.
Ik denk wel dat het een leuke ideëen generator kan zijn, zo van je laat een paar stukjes genereren en als er iets leuks bij zit dan kan dat iets zijn om verder mee aan de gang te gaan.

Het valt me mee, wat vinden jullie?
 

Attachments

  • Synaptic Voyage.mp3
    2 MB
Laatst gewijzigd:
Okay, vandaag iemand die op een ander muzikanten (!) forum een liedje post. Ik was oprecht verbaasd door het hoge niveau en had al enthousiast gereageerd dat ie veel talent heeft. Zelfs nog gevraagd hoe hij de gitaar en strijkers zo mooi had gekregen. Iemand anders maakt suggesties voor de opbouw van de song. Gaf ie daarna pas toe dat het AI generated was en wat we daar van vinden.

Nee gast, je maakt geen muziek. Je bent een consument die op een knopje drukt en daarmee support je big tech companies in plaats van artiesten en studio's die echt iets kunnen, van wie hun livelihood en creativiteit nu massaal wordt gejat.

Matrix indeed. Ik zit er hard aan te denken om dit voortaan bij m’n liedjes te zetten:
This music is created by a real human being.

Grmbl.
 
Matrix indeed. Ik zit er hard aan te denken om dit voortaan bij m’n liedjes te zetten:
This music is created by a real human being.
Je moet er gewoon eerlijk over zijn vind ik en erbij zetten als je iets hebt laten genereren.
Ook als je er bij zet dat je geïnspireerd bent door een stukje van zo'n generator en daar mee aan de gang gaat.
Da's voor mij hetzelfde als iemand anders die geÏnspireerd is door een track van een artiest en dat als inspiratie gebruikt om iets te maken in de geest van die track.
Als dat je uitgangspunt is en je bent er zelf verder mee aan de slag gegaan dan is dat okay vind ik, zelfde als hiphoppers die een sample van een ander gebruiken, da's net zoiets, beter goed gejat dan slecht bedacht vind ik.
 
Het is eigenlijk gewoon de volgende stap na overdubs, eindeloze takes, pitch correction, sampling, begeleidingskeyboards, synthesisers en romplers en sample libraries. Je hoeft steeds minder zelf te kunnen. Grappig genoeg slaan velen van ons hier pas aan bij AI, maar onze speeltjes worden ook al sinds hun uitvinding verfoeid door veel "echte" muzikanten.
 
maar onze speeltjes worden ook al sinds hun uitvinding verfoeid door veel "echte" muzikanten.
Daar heb je tot op zekere hoogte een punt mee, want bij synths kun je in ieder geval nog zeggen dat het tools zijn in de handen van muzikale of creatieve geesten. Je kan er composities mee bouwen, noten spelen en sfeer creeëren, om nog maar te zwijgen van het creatieve mix proces. AI is letterlijk een aap die weet hoe ie op een knop moet drukken, en dan gaan er iedere keer andere belletjes rinkelen :D Applaus! Niks creatiefs of muzikaals meer aan.

My two copper.
 
Nee, maar ik zie naast het genereren van rechtenvrije muziekjes voor bedrijfsvideo's etc. nog wel creatieve toepassingen door AI iets te laten generen en dat te samplen en verhaspelen. Dan heb je de creativiteit van samplen zonder dat je achteraf gelazer krijgt met clearen enzo. Zoals met iedere tool hangt het er maar net vanaf wat je ermee doet.
 
creatieve toepassingen door AI iets te laten generen en dat te samplen en verhaspelen. Dan heb je de creativiteit van samplen zonder dat je achteraf gelazer krijgt met clearen enzo. Zoals met iedere tool hangt het er maar net vanaf wat je ermee doet.
Dat kan uiteraard.

Je zet me wel aan het denken. Ik gebruik o.a. XLN AD2. Ik voer zelf midi nootjes in, maar het is geen "echte" drummer die daarvoor uren heeft gestudeerd, terwijl het daar wel voor moet doorgaan. Zelfde geldt voor m'n virtuele violen. Tot nu toe 'verkocht' ik dat altijd alsof ik een studio muzikant inhuur voor m'n eigen composities (en als ik een miljoen zou hebben zou zo'n drummer ook ingehuurd worden), maar eigenlijk zit het me in de kern ook niet helemaal lekker. (Zegt Dorian onderwijl in de spiegel kijkend :erm: )
Maar ja, dat deed de Linndrum ook toen die uitkwam (zelfde principe: een echte drummer zo realistisch mogelijk en met zo weinig mogelijk effort vervangen).

Ik troost me maar met het feit dat ik flink wat uren heb besteed aan composities leren bouwen, tutorials lezen en toetsen/snaren leren spelen e.d. Is er toch nog iets "echt". En ik zing, da's tenminste 100% human made.
 
Laatst gewijzigd:
Daar heb je tot op zekere hoogte een punt mee, want bij synths kun je in ieder geval nog zeggen dat het tools zijn in de handen van muzikale of creatieve geesten.
Ho ho.. wacht eff.. dat kan met veel Ai dingen ook. Je kan prima ipv een apple loop uit logic iets in Output Co-producer laten maken met een prompt en iets hebben daarmee wat niemand heeft en dat gebruiken in een compositie die ja altijd nog zelf geschreven, gearrangeerd en gemixed hebt etc.

Tenminste.. dat is voor mij persoonlijk bevredigend om op zo'n manier creatief te zijn (en is vergelijkbaar voor mij als een collaboration met een ander maar in dit geval Ai). Als anderen, om wat voor reden dan ook liever een heel nummer in elkaar laten flansen om wat voor reden dan ook (wel handig als je snel eff wat muziek voor je YouTube video wilt zonde dat je druk hoeft te maken om copyright strikes) dan zal mij dat een worst wezen.
 
Back
Top