The Electronic Music Education and Preservation Project

Synthurion

Ouwe rot
Lid sinds
19 november 2004
Berichten
1.329
Mocht je ooit eens naar de VS gaan en je bent in de buurt van Harleysville, Pennsylvania, bezoek dan eens The Electronic Music Education and Preservation Project (EMEAPP).
Hier vind je een enorme collectie van uiterst zeldzame synthesizers, effect units, amps, orgels, gitaren, prototypes vintage audio/video media and analoge studio spullen, w.o. jawel 'de Big Moog van Keith Emerson!'

2021-08-05-e-lee-harleysville-pa-emeapp-synthesizers-elp-modular-1024x683.jpeg


EMEAPP is een muziekopleiding en een behoud-project en werkt eraan om een geïnteresseerd publiek maximaal te laten kennismaken met de technieken, invloeden, hardware en geschiedenis van de elektronische en rockmuziekwereld. Als eigenaren van de collectie, hebben zij de mogelijkheid om educatieve voordelen te oogsten die als stof dienen voor reisgroepen van middelbare scholen, workshops, Artist In Residence-programma's en speciale evenementen.

Daarnaast voert EMEAPP actief onderzoeksstudies uit waarmee ze kunnen kijken naar het hoe en waarom van vroegere synthese. Door samen te werken met de academische wereld op universitair niveau, organiseren en sponsoren ze ook workshops en optredens die inzicht bieden in de wereld van elektronische muziek.

Het EMEAPP INSTITUTE is een afdeling op academisch niveau die onderzoeksstudies uitvoert die diep ingaan op de technologie en geschiedenis achter het creëren van legacy-instrumenten en randapparatuur. Het Instituut maakt in zijn werk gebruik van een grondige analyse van circuits en geluidskenmerken, luistertests, uitgebreide interacties met ontwerpers en gebruikers en historisch onderzoek.

Het EMEAPP neemt weloverwogen beslissingen over de mate van restauratie die nodig is voor elk specifiek item in de collectie die zij onderhouden. EMEAPP heeft een grote selectie elektronische apparatuur met historische betekenis, waarvan vele met de herkomst van een kunstenaar, beperkte productie en zeldzame prototypes. In deze gevallen streven zij ernaar om een item in originele, onaangeroerde staat te behouden voor het nageslacht. Daarom biedt de faciliteit een veilige en klimaatgecontroleerde omgeving. Het EMEAPP houd ook een vintage audio/video- en gedrukte media-archief bij van de muziek, ontwerpen en productiedocumentatie, industrietijdschriften, technische en gebruikershandleidingen, marketingdocumenten, die ons allemaal helpen de geschiedenis en het denken achter vele legendarische elektronische instrumenten te begrijpen.

2021-08-05-e-lee-harleysville-pa-emeapp-synthesizers-exterior-1024x683.jpg


EMEAPP
Zie ook WHYY artikel
 
Back
Top