5th Tehran International Electronic Music Festival (TIEMF)- Iran

Lid sinds
14 oktober 2008
Berichten
3.876
Locatie
-
Mijn RNA LAB Quartet en lecture op TIEMF!


5th Tehran International Electronic Music Festival (TIEMF)-
Iran


2022.02.19 - 2022.02.26


Iran International Electronic Music Festival


werd in 2017 opgericht door Yarava Music Group, slechts een jaar na de eerste ronde van de Electroacoustic Music Composition Competition "Reza Korourian Awards". Dit met als doel, een basis te creëren voor technische en esthetische onderwerpen zoals het componeren en uitvoeren van elektronische muziek in het internationale veld. Om dit doel te bereiken begon het eerste jaar van de competitie door samenwerking met de Hanover University of Music, Drama and Media. Vanaf het tweede jaar van de competitie en met de oprichting van het festival, namen de "Aristoteles Universiteit van Thessaloniki" en het "Luigi Cherubini Conservatorium" deel aan het festival. Ook de "Universiteit van Teheran" toen zich aan voor deze samenwerking tot en met heden.


In de afgelopen vier jaar heeft het festival meer dan 250 stukken elektronische muziek (fixed media en live-elektronica), videokunst, performance en installatie van over de hele wereld uitgevoerd. Het heeft ook tal van wetenschappelijke activiteiten georganiseerd, zoals workshops, masterclasses, seminars, lezingen, evaluatiesessies, enz. Het 5e Teheran International Electronic Music Festival wordt dit jaar georganiseerd door de Yarava Music Group in samenwerking met de Universiteit van Teheran, de Art University van Teheran, de Hanover University of Music, Drama and Media, de Aristotle University of Thessaloniki, het Luigi Cherubini Conservatory en de State University of Music and the Performing Arts Stuttgart.

TIEMF%205.jpg


Over de Yarava Music Group:

"Yarava Music Group" werd in 2001 opgericht door Mehdi Jalali, Ebrahim Allahyari en Hamed Zand Karimkhani met als doel een alternatieve stijl van traditionele muziek te introduceren en de instrumentale muziek of een niet-vocaal muziekgenre te promoten. Sinds 2003 en na de vorming van "Yarava Modern Orchestra" op voorstel van Alireza Mashayekhi, is deze groep zijn artistieke activiteiten begonnen met als doel concerten te geven. Hierbij werken van moderne (hedendaagse) muziekcomponisten uit Iran en
andere delen van de wereld mogelijk te maken en te introduceren.
In de afgelopen jaren waren enkele van de belangrijkste activiteiten van de groep:

het organiniseren van de Electroacoustic Music Composition Competition “Reza Korourian Awards”, het Contemporary Music Festival “Sound.Tehran. Music”, “Tehran International Electronic Music Festival” en de muzikale projecten “Sound Fabric”, “Tehran – Berlin Travellers”, “Tehran Contemporary Music Days”. Dit soort activiteiten hebben geleid tot een samenwerking en alliantie tussen Yarava Music Group, Teheran University, Hanover University of Music, Drama and Media, Department of Music Studies, Aristotle University of Thessaloniki, Digital Media Center, Multimedia Production Lab van Luigi Cherubini Conservatory, Freiburg University of Music, New York University en de State University of Music and the Performing Arts Stuttgart.

Website binnenkort up:
 
Lid sinds
14 oktober 2008
Berichten
3.876
Locatie
-
Hi @ishi a.s. Donderdag.

Een van de curatoren van dit festival, Dimitri Papageoriou heeft mij op a.s. donderdag gezet.

Hierna nog 1 week te bekijken/luisteren
 

Attachments

  • TIEMF 2022.pdf
    142,6 KB · Bekeken: 80

ishi

Administrator
Staff member
Lid sinds
16 december 2017
Berichten
2.378
Locatie
Utrecht
@roland kuit Is je lecture "The Well" ook te beluisteren? Je muzikaal werk ken ik inmiddels al behoorlijk, maar ik ben ook een theoreticus. Erg benieuwd naar jouw ideeën..
 
Top