Nieuwe uitgave van "Electronic music: Systems, Techniques and Controls" van Allen Strange

Na tientallen jaren komt er eindelijk een nieuwe versie van het boek "Electronic music: Systems, Techniques and Controls" van Allen Strange. Jason Nolan is al een paar jaar bezig ( sinds juli 2018 ) om het boek opnieuw beschikbaar te maken voor het publiek. Originele versies (zeker van de populairdere 2e editie) zijn ontzettend duur, dus erg gaaf dat hij dit doet. Het project zit in de afrondende fase, als het goed is gaat er rond 15 juli een Kickstarter voor gemaakt worden. Je kunt je hier inschrijven als je een notificatie daarvoor wil hebben:


Walker Farell van Make Noise gaat daarvoor een video maken. Het boek wordt uitgebracht met goedkeuring van de familie van de inmiddels overleden Allen Strange.
Dit is een non-profitproject en het resterende geld zal worden gebruikt om gemeenschapsprojecten op het gebied van elektronische muziek en aangepaste aanpassingen van muziekapparaten voor gehandicapten te ondersteunen.
Er komt een hardcover, softcover met ringband en doorzoekbare PDF. Bijna alle foto's zijn vervangen, een deel van de afbeeldingen is opnieuw gemaakt. Met een nieuwe introductie, getuigenissen en een nieuwe omslag gemaakt door zijn dochter.

1656942691393.png1656942730324.png


Hardcover testprint:

1656943196513.png


1656943208536.png
 
Ik heb dinsdag mijn hardcover editie ontvangen. Het is een fraai boek en lijkt me ook zeer leerzaam.
 
Voorlopig zijn de mijne vertraagd door 'werknemersacties'.
 
Ja de mijne ook. Ik ben straks met vakantie, hopelijk gaat 'ie dan niet terug naar Canada als UPS het niet ergens kwijt kan.
 

Bedenk wel dat een eerste druk een eerste druk blijft, wat er later ook verschijnt. Maar ik verwacht wel dat de tweedehandsprijs gaat dalen, want lang niet iedereen wil per se een eerste druk hebben.
 
Bedenk wel dat een eerste druk een eerste druk blijft, wat er later ook verschijnt.
Dat is vanaf nu alleen nog maar voor verzamelaars/handelaars relevant. Gezien de duizenden backers van de nieuwe versie willen veel mensen geen verzamelobject, maar gewoon een nuttig en leerzaam boek. De originelen zullen vast wel een keer in prijs gaan dalen (overigens zijn veel exemplaren in je link de 1e, minder uitgebreide en dus minder populaire, editie), maar buiten verzamelwaarde is er weinig reden om voor een veel te dure originele versie te gaan. De nieuwe versie is ook een hardcover wat een verbetering is ten opzichte van het origineel. En de ringband versie vind ik ook handig, om tijdens het patchen te gebruiken en notities te maken.
 
@ SmartBits

Mee eens, hoewel ik zelf ook een boekengek ben hoeft een eerste druk voor mij persoonlijk ook niet zo nodig. Een eerste druk is leuk vanwege de "historische sensatie", maar is mij geen honderden euro's extra waard. Dat is inderdaad meer iets voor verzamelaars, bibliofielen, e.d.
 
Het kan raar gaan met boekenprijzen, ik kocht daags na de dood van fotograaf Michael Wolf een overzichtsboek van zijn werk nieuw voor €45 bij Bol.com. Dat was 4 jaar geleden. Datzelfde boek wordt nu her en der aangeboden voor prijzen tussen de €500-€750. Bizar.
 
Ik vind mezelf wel een verzamelaar, maar dan wel op inhoud.
De druk interesseert me weinig, maar wil ik bepaalde series wel compleet hebben.

Hoewel, dat is ook niet helemaal waar.
In latere drukken staat niet zelden vernieuwde en/of extra informatie en hebben dus mijn voorkeur.
Van sommige boeken koop ik er later een nieuwer exemplaar bij om deze reden.

Dit boek wil ik heel graag hebben, maar het is me de prijs echt niet waard.
Bovendien prefereer ik een nieuw boven een beduimeld exemplaar.
 
Hmm, wel, wel, wel ... ik heb dezelfde hier ook liggen... nog steeds in zeer goede staat.
Strange ...
Ik denk dat je je rijk rekent als je denkt 'm voor die prijs te kunnen verkopen. Er staan er niet voor niets zoveel voor een hoge prijs te koop: die verkopen niet. En zeker nu niet meer, nu er een beter en goedkoper alternatief is.
 
Ik betwijfel of een eerste druk hiervan een echt collectors item is, bij bijvoorbeeld kunst boeken , edities daarvan of originele drukken uit lang vervlogen tijden van beroemde boeken. Of atlassen botanische boeken met handgeschilderde bloemen spreekt het een veel breder publiek aan. Dit is toch voor een selectieve groep mensen en dan moet je ook nog maar net diegene vinden die toevallig ook boeken verzameld en graag eerste drukken heeft.

Geen erg grote markt denk ik, zeker gezien het een leerboek is, en niet een kunstzinnig boek uit de begintijd van elektronische muziek. Maar wie weet zit ik er naast. ;)
 
Dit boek heeft ook een historische betekenis, en dan spreken eerste drukken een (weliswaar zeer klein) select publiek aan ongeacht of er mooie plaatjes in staan.
 
Het kan raar gaan met boekenprijzen, ik kocht daags na de dood van fotograaf Michael Wolf een overzichtsboek van zijn werk nieuw voor €45 bij Bol.com. Dat was 4 jaar geleden. Datzelfde boek wordt nu her en der aangeboden voor prijzen tussen de €500-€750. Bizar.

Cruciaal is of je dezelfde inhoud als in een zeker boek A ook in meer recente boeken nog kunt terugvinden. Is dat laatste niet het geval dan moet de liefhebber of geïnteresseerde dat boek A wel kopen, omdat er geen alternatieven meer zijn om aan dezelfde info, afbeeldingen, etc. te komen. En dan krijg je zulke waanzinnige prijzen. Je ziet dat vooral bij monografieën over specifieke kunstenaars, artiesten, e.d. en bij monografieën over zeer specialistische onderwerpen. Overigens zijn vraagprijzen nog geen verkoopprijzen, en het loont altijd de moeite nog wat verder te zoeken.
 
Ik heb geen idee waarom uitgerekend dat boek zo omhoog geschoten is, ik kwam er bij toeval achter. Het enige dat ik heb kunnen achterhalen is dat het een catalogus is van een of andere über overzichtstentoonstelling en ik neem aan dat dat een eenmalige run is geweest ofzo.
 
Het enige dat ik heb kunnen achterhalen is dat het een catalogus is van een of andere über overzichtstentoonstelling

Dat soort dingen kunnen inderdaad nogal oplopen.
De gids die ik op de Bosch tentoonstelling in het Noordbrabants museum kocht, kun je nu echter voor een tientje minder aanschaffen. ;)
 
Back
Top