Nieuwe uitgave van "Electronic music: Systems, Techniques and Controls" van Allen Strange

Na tientallen jaren komt er eindelijk een nieuwe versie van het boek "Electronic music: Systems, Techniques and Controls" van Allen Strange. Jason Nolan is al een paar jaar bezig ( sinds juli 2018 ) om het boek opnieuw beschikbaar te maken voor het publiek. Originele versies (zeker van de populairdere 2e editie) zijn ontzettend duur, dus erg gaaf dat hij dit doet. Het project zit in de afrondende fase, als het goed is gaat er rond 15 juli een Kickstarter voor gemaakt worden. Je kunt je hier inschrijven als je een notificatie daarvoor wil hebben:


Walker Farell van Make Noise gaat daarvoor een video maken. Het boek wordt uitgebracht met goedkeuring van de familie van de inmiddels overleden Allen Strange.
Dit is een non-profitproject en het resterende geld zal worden gebruikt om gemeenschapsprojecten op het gebied van elektronische muziek en aangepaste aanpassingen van muziekapparaten voor gehandicapten te ondersteunen.
Er komt een hardcover, softcover met ringband en doorzoekbare PDF. Bijna alle foto's zijn vervangen, een deel van de afbeeldingen is opnieuw gemaakt. Met een nieuwe introductie, getuigenissen en een nieuwe omslag gemaakt door zijn dochter.

1656942691393.png1656942730324.png


Hardcover testprint:

1656943196513.png


1656943208536.png
 
Ik moest betalen omdat ze anders niet zouden afleveren. Netjes gedaan en als dank hebben het pakket in de plantenbak naast de voordeur gepleurd. Shit op joe karma UPS
 
Ja, met belasting erbij is het 8,38 EUR.

Even aan een AI gevraagd:
De uitbetalingskosten voor een pakketje uit het buitenland kunnen verschillende aspecten omvatten, afhankelijk van verschillende factoren. Hier zijn enkele mogelijke kosten die u kunt tegenkomen:

  1. Douanerechten: Als het pakketje afkomstig is uit een land buiten de Europese Unie (EU) en de waarde boven een bepaalde drempel ligt, kunnen douanerechten van toepassing zijn. Douanerechten zijn heffingen die worden opgelegd door het ontvangende land op geïmporteerde goederen.
  2. Invoerbelasting: In sommige landen kunnen invoerbelastingen of btw (belasting over de toegevoegde waarde) van toepassing zijn op goederen die uit het buitenland worden geïmporteerd. De hoogte van de invoerbelasting kan variëren, afhankelijk van het land en het type goederen.
  3. Administratiekosten: Koeriers- of postbedrijven kunnen administratiekosten in rekening brengen voor het afhandelen van de douaneformaliteiten en het innen van eventuele douanerechten of invoerbelastingen namens u.
  4. Vervoerskosten: Afhankelijk van het gewicht, de grootte en de afstand van het pakketje kunnen er vervoerskosten in rekening worden gebracht door het koeriers- of postbedrijf dat het pakketje bezorgt.
 
Met dank aan @NorthernLightX heb ik ook een exemplaar.
Moet nog wel bezorgt worden.
Via Track&Trace zie ik dat er op 18 mei een bezorgpoging is geweest. Ik had eigenlijk verwacht dat je het pakket al lang binnen had.
 
Ik heb blijkbaar geluk gehad. Het duurde weliswaar wat langer dan bij andere forumleden, maar het ging verder soepel.

Overigens is het wel een steeds groter wordende irritatie. De bezorgdiensten zijn de zwakke schakels bij de Kickstarters die ik steun.
Dit keer ging het goed met UPS, maar nu heb ik gedoe met FedEx.
Aangegeven dat ik het pakker maandag wilde ontvangen.
Ontvanger niet thuis....wel dus.
Geen briefje in de bus zoals de tracking suggereert, bezorging verschoven naar vandaag.
Ontvanger niet thuis....wel dus.
Geen briefje in de bus zoals de tracking suggereert, bezorging verschoven naar morgen.

Toch maar contact met FedEx...
"Excuus, en de chauffeu wordt er op aangesproken, is nu onderweg en binnen een halfuurtje bij u.
En dat is dan nu ruim 3 uur geleden.
 
Ik heb ook een hoop gezeik met FedEx momenteel, 2 zendingen ergens verdwenen in de tracking en dossiers voor geopend. Zit verder niets spannends in (kabels), maar geen idee wat ze lopen te kloten daar momenteel.
 
Ik heb door een verkeerde bezorging 2 softcover versies over. Als iemand interesse heeft in een exemplaar, PB me gerust.
 
Nog 1 softcover over, wie maakt me los?

[edit]
....aaaaand it's gone.
 
Laatst gewijzigd:
Een nieuwetje voor de mensen die deze Kickstarter hebben gemist...

Next steps are interesting. We're planning on running ANOTHER kickstarter for the book. No, I'm not crazy. I've been training someone to do the work, and we've worked out almost all the workflow bugs. It will be much smaller, but as of today we have just under 1500 orders from 928 folks who missed the kickstarter or who want more copies. We'll probably put a stricter limit on the total numbers, so we don't get overwhelmed, probably about 2000 units. And the book format will be slightly smaller, to ease shipping damage problems we suffered with this round. If you want to be notified of this next kickstarter, which will probably start in August, for shipment in September (won't be as long this time), you can go to Allen Strange | The Responsive Ecologies Lab and add your info there and we'll let you know when it starts.
 
Back
Top