• Het stemmen voor de Synthforum Contest 2020 is begonnen.

  • Welkom terug op het vernieuwde Synthforum!
    Lukt het inloggen niet meer en krijg je ook geen email als je je wachtwoord probeert te resetten?
    Neem dan even contact met ons op.

NorthernlightX - Elysium

ohtar

Well-known member
Lid sinds
13 Maart 2003
Berichten
240
Totaal niet mijn muziek, maar wel erg goed gedaan! Goede productie.
 

bombario

Well-known member
Lid sinds
9 januari 2004
Berichten
2.111
Locatie
Zwolle
De tik in de kick vind ik niet mooi. Sferische geluiden zijn super. Opbouw en geluiden ook, maar de mix vind ik té. Het is allemaal heel erg gecompressed en het ademt niet. Ik heb het ook even vergeleken met A State Of Trance Yearmix en dat is echt allemaal organischer. Mijn ervaring is dat je ook helemaal niet zoveel hoeft te compressen, zeker niet met samples. Die zijn vaak al gecompressed. In zijn genre verder een prima track :okdan:

P.S. Dit bedoel ik, luister even hoe hij hier valt en in jouw track:

Bericht door een moderator:
Link verwijderd ivm spelregels.


De kick heeft meer punch en staat staat niet zo hard. Het zijn echt de drivende bas en de leads die het dansbaar maken.
 

vink

atropos-krans-os
Lid sinds
7 juni 2013
Berichten
2.093
Locatie
in de meest diepteloze stad van dit kale land
heel lekker nummer. de vocals zijn echt erg goed.
de tik van de kick, lekker. maar de kick (of je hebt m gelayerd, de decay, een soort van sinus?) is wel snoeihard. geluisterd op 2 systemen, 3 luidsprekersets.
toch komt het hoog nog goed door, sidechaining gebruikt? zal wel, denk ik. het pompt net té hard. maar wellicht op een PA installatie werkt dat goed. op mijn referentieset, waaiden mijn haren... en mijn oren werden wel onder druk gezet. toch lekker...
 

NorthernLightX

Well-known member
Lid sinds
18 april 2002
Berichten
725
Locatie
Velserbroek
Het commentaar over de kick snap ik, maar ik vind het juist lekker dat hij van hoog tot laag hard doorkomt. De kick is een sample zonder layers o.i.d., maar wel extreem ge-EQ-d op 5500 Hz voor de tik en op 60Hz met de Pultec "trick" voor het laag. De decay is een sub-bass die off beat meeloopt. Als de nieuwe monitoren er zijn ga ik de mix nog eens beoordelen, en ook een nieuw thema voor de track schrijven om hem als eigen werk uit te kunnen brengen.

Wat betreft de comressie, "overgeproduceerd" etc. dat hoort wel bij het genre eigenlijk. De opbouw van de track is ook een "Extended" versie met aan het begin 32 maten zodat de DJ hem in kan mixen en aan het einde 32 maten om het volgende nummer in te mixen, is ook weer gende specifiek (en functioneel).
 
Top