Welk draadloos in ear systeem en is enig sinds betaalbaar?

MvD

Ouwe rot
Lid sinds
28 oktober 2005
Berichten
613
Locatie
's Heerenberg
Beste leden,

Ik wist niet precies waar ik dit topic moest plaatsen dus gok ik erop dat het hier juist is.

Ik gebruik al enige tijd in ears maar omdat men het draadloze circuit op de schop moest gooien heb ik erg veel last van storing (omdat deze in het 832-862 MHz gebied zit). Ik wil nu eigenlijk een nieuw systeem kopen (ik heb ze voorheen altijd tweedehands gekocht maar nu vind je eigenlijk alleen sets in de probleem frequenties).

Mijn budget is tot 250 euro (we hebben er 2 nodig en vind 500 euro wel even genoeg).

Ik heb mijn ogen laten vallen op verschillende systemen maar twijfel erg aan de betrouwbaarheid:

the t.bone IEM 75
http://www.thomann.de/nl/the_tbone_iem_75.htm

LD Systems MEI One
http://www.thomann.de/nl/ld_systems_mei_one_2.htm

the t.bone IEM 100
http://www.thomann.de/nl/the_tbone_iem_100_740_mhz.htm

LD Systems MEI 100 G2
http://www.thomann.de/nl/ld_systems_mei_100_g2.htm

Wat ik belangrijk vind is dat er geen ruis op de oortjes komt als er niets gespeeld wordt. Als bepaalde sets wat EQ nodig hebben om een eerlijker geluid te krijgen vind ik dat geen probleem.

Heeft iemand ervaring met 1 van deze sets? Ik kan op internet helaas erg weinig reviews over vinden.

Veel mensen adviseren de Sennheiser set maar om hiervoor 1000 euro per stuk voor te betalen gaat me echt te ver. Ik wil best investeren in goed spul maar het moet wel leuk blijven ;)
 
Die 4 die je noemt ken ik niet, maar heb zelf wel goeie ervaringen metm'n Shure set. In eerste instantie alleen de receiver gekocht, de P2R, omdat je daar gewoon een jack in kunt steken. Als je niet rond hoeft te lopen kun je dus gewoon bekabelde in ears hebben. Uiteindelijk toch ook de zender erbij gekocht omdat ik ook wat shows deed waar ik wel vrij rond moest kunnen lopen. Werken prima, zijn iets van 240,- per stuk. Met zender er bij uiteraard wat duurder, maar leek mij toch een betere keus. Sennheiser was mij inderdaad ook een stukje te duur.
Een nadeel van die P2R is wel dat hij mono is, weet niet of dat heel belangrijk voor je is. En ruis... tja, als je met microfoons werkt die je ook op je oortjes terug krijgt dan zal het nooit helemaal stil zijn. Ik heb liever dat er wat omgevingsgeluid bij gemixt wordt, anders krijg je minder mee van de sfeer...
 
Thanks voor je tips SmartBits maar helaas moet het wel draadloos zijn en ook stereo.

Ja ik weet dat je ook wat lek krijgt vanuit de mics maar ik bedoel meer dat er geen ruis van de ontvanger en de zender wil hebben.
 
Vraagje (uit nieuwsgierigheid)...waarom per se draadloos? Of moet jij mobiel zijn onstage (dat kan natuurlijk)?
 
Bevindingen:

Ik heb de T.Bone IEM100 besteld en ik zou zeggen, niet doen. Hij valt enorm tegen. Het geluid vervormt zodra het op de ontvanger komt. Als je werkt met gemasterde backing tracks is het echt verschrikkelijk met een live band heb je er denk ik minder last van.

LD Systems MEI 1000 getest: in 1 woord, perfect! Doet precies wat het moet doen, vervormt niet het geluid. Als je hem hard zet hoor je wel heel zacht ruis maar ik vind dat absoluut niet storend.
 
Back
Top