Opvolger Formant Classic 1977-1979 ??

jras

Stamgast
Lid sinds
16 Maart 2009
Berichten
218
Locatie
In Noord Brabant
Hallo,

De oude van hier weten het misschien nog wat de naam was van die opvolger. (Ik zelf denk Kompakte Synthesizer ??) Heb er een foto als attachment erbij gedaan. (Deze is had ik ook die tijd gebouwd 1981). Deze was ook als bouwpakket bij Elektor (Toen nog Elektuur) te bestellen en ook de PCB's en frontpanelen.
Het was een simpele uitvoering van de Formant Classic met moderne IC's en componenten. Helaas kan ik op Internet geen foto's of andere info meer vinden. Ben zelf de documentatie van kwijt.

Wie weet de naam van deze bouwpakket en weet waar er documentatie te verkrijgen is ??

Zelf had ik ook de Formant Classic gebouwd en daar heb ik nog alle documentatie van. Jammer genoeg ben ik niet meer in bezit van beide Synthesizers.

Alvast bedankt JvR

http://soundcloud.com/jvr-4
http://www.josvanras.com/synthesizer/
 

Attachments

  • X-30b.jpg
    X-30b.jpg
    456,7 KB · Bekeken: 153
Ik heb hier nog heel veel oude elektuurs liggen. Begin jaren 80 is er nog wel de chorosynth geweest. Ik heb er nog nooit een gezien, maar dat is bij mijn weten de enige synth die na de formant nog in de elektuur heeft gestaan.
Van de formant is ook een boek verschenen met aanpassingen op het originele design. Daarbij worden wat makkelijker verkrijgbare onderdelen gebruikt, maar dit gaatg wel ten koste van de klank.
 
ik moet even zoeken.
ik had al eens een en ander gepost hier.
was ook onderdeel van de elektuur poly synth.

wordt vervolgd.

:koffie:

Ben eruit nu dat je de juiste naam weet van het Elektor 2e Synthesizer (Na de Formant Classic) De juiste naaam is inderdaad Elektor Poly Synth gebasseerd op de CEM30.. serie.
Hier is een link waar alle Elektor (Elektuur 1982) documentatie kan downloaden maar alleen in het Frans. http://yusynth.net/archives/elektor-synth.html

Nog bedankt j.baars voor de juiste benaming. Zelf zat ik al jaren met de naam "Kompakte Synthesizer" in mij hoofd. Hier dan nogmaals een foto van de Elektor Poly Synt. (1982) en door mezelf in elkaar gezet. (Ga er de komende weer tijd aan besteden om hem te gaan bouwen want de klank was geweldig)

JvR
http://soundcloud.com/jvr-4
http://www.josvanras.com/synthesizer/

25pk4m8.jpg
Elektor Poly Synt. (1982)
 
Je hebt ook nog Formant SS2000 ofzo gehad enkele jaren na de originele Formant, die gebruiken ook meer IC's dan de originele Formant en zijn niet van Elektor zelf als ik het goed heb.
 
http://www.analog-monster.de/tagebuch.html
Formant Pro MSS 2000

die robot bass wil ik ook

http://electro-music.com/forum/post-366194.html
een Noor met het boek, zegt erover:
As for the "Formant-Pro" book: are you really sure you want that? It is really, really bad. I have built many of those modules, but had to do a lot of changes to make them work properly. The book is full of errors. I have noted many of the errors in the book, so the book is not in excellent shape anymore
 
Hier ook geen fan van Formant Pro MSS 2000. Geef mij maar de originele Formant. En als je maar gek genoeg bent, is polyfonie en multitimbraliteit geen enkel probleem.



Er was trouwens nog een polyfoon (nuja, parafoon) Elektorproject in de jaren stillekes: de Elektor piano. Een divide down analoog polykeyboard. Er zat een shaper bij om er verschillende klanken uit te krijgen, met enkele traploze parameters. Ik heb er nog enkele originele PCB's van liggen, voor de liefhebber die het ding alsnog wil afbouwen.
 
Back
Top