Je laatste 3 aankopen??

- Dawesome Novum (met dank aan @vink voor de inspiratie en goede prijstip)
- Klevgrand Fosfat
- Logitech MX Anywhere 2S (ik heb nu een muis met weinig dpi, vaak doet ie het net niet lekker, en dacht, waarom investeer ik niet in een betere muis, die gebruik ik toch best veel....)
 
Zou het geen plectra zijn? Durf het niet te zeggen. :?

-us -> -i (pliticus, politici)
-um -> -a (museum, musea, plectrum, plectra)
-um -> -s (album, albums)

Veel uitzonderingen op deze regels trouwens.
 
-us -> -i (pliticus, politici)
-um -> -a (museum, musea, plectrum, plectra)
-um -> -s (album, albums)

Veel uitzonderingen op deze regels trouwens.

Als voorbeeld moest ik aan centrum -> centra denken toen ik het las, dan ook -a. Nu ik ff zoek, hier over album:

"De opmerking over het kwasi-Latijnse meervoud vademeca heeft ons een vraag bezorgd over het meervoud van album. Is er iets op tegen om alba te gebruiken? Nee, strikt Latijns gesproken, is alba het meervoud van album. Hebt u de beschikking over een Latijns woordenboek, dan kunt u het woord opzoeken. Albus is een bijvoeglijk naamwoord, betekent wit en album is een onzijdig zelfstandig naamwoord, meervoud alba, betekent o.a. wit bord voor openbare kennisgevingen, in het bijzonder naamlijst. Tegenover dit, dus correcte, alba staat alleen het nuchtere feit dat deze vorm in ons land nooit gebruikt wordt. Men zegt hier altijd albums en daarmee uit. Het woord schijnt in de negentiende eeuw via het Duits en het Frans hier gekomen te zijn. Mogelijk werd, juist in navolging van die talen, hier de gewone meervoudsvorm genomen. Wie nu alba gebruikt, loopt het gevaar voor een aansteller of een onwetende beschouwd te worden."
 
Ik heb ooit een blauwe maandag Latijn gehad*, en dan was de meervoudsvorm van -um volgens mij -ae. Staat wel deftig ook.

* Dat is inmiddels meer dan 30 jaar geleden dus niet erg veel actieve herinneringen meer aan...
 
Onzijdige zelfstandige naamwoorden hebben in de eerste naamval meervoud een a. Dat geleuter met nederlands neplatijn is inconsequent, je zou voor meewerkend voorwerp meervoud -is moeten gebruiken: museis. Is er na 46 jaar toch nog iets nutteloos blijven plakken.
 
Ik heb ooit een blauwe maandag Latijn gehad*, en dan was de meervoudsvorm van -um volgens mij -ae. Staat wel deftig ook.

* Dat is inmiddels meer dan 30 jaar geleden dus niet erg veel actieve herinneringen meer aan...
Plectrae dus. Ach ja, ook Latijn verandert natuurlijk door de invloed van straattaal.
 
had maar รฉรฉn LFO en zo blits ziet ie er niet uit. Ik wed dat 't een classic wordt... Is gewoon een over het hoofd geziene bak
Iedereen maar kwijlen op de OB6, polybrute en peak, die blauwe wannabe juno en ga zo maar door

De Prologue tuning issues zijn goed verholpen.
Je moet hem wel echt laten opwarmen en af en toe retunen.
Weet niet of dat tuning issues zijn. Want dit moet ik ook op mijn Oberheim Matrix 6 doen.
Iedere synth kan natuurlijk wel toffe sounds maken maar ik heb bewust de Prologue over de Peak gekozen.
Het is een unieke bak met de digitale engine en enorm veelzijdig.
Ik heb de Mini XD nog overwogen maar ben nu wel klaar met synths.


Persoonlijk vond ik de Prologue maar matig en vlak klinken tijdens mijn zoektocht naar mooie analoge poly's, maar ieder zijn ding. Ben sowieso meestal niet zo'n fan van de Korg sound, dus dat zal niet geholpen hebben.
Ik denk dat dit komt omdat veel mensen de osc levels op 100% zetten en dan krijg je een modderig geluid door de distortion en klinkt het vlak.
Ben me goed bewust van referentie maar bv JunkXL heeft het ook bevestigt dat de Prologue met de grote jongens mee kan.


Hier een voorbeeld alles behalve drums uit de P16



 
JunkieXL zou natuurlijk nog maandverband endorsen als het hem gevraagd wordt, maar natuurlijk kan zo'n Prologue best iets. Maar ik vind het bepaald geen "hidden gem" ofzo. Maar zoals gezegd ben ik sowieso niet zo'n Korg fan en smaken verschillen enzo.
 
Is de Korg's, variable-phase-modulation hetzelfde als de Casio's phase-distortion-synthese? of is die compleet anders...
Hmmm... variable, distortion, synthese en modulation:P gooi ze door elkaar en je krijgt een discussie van heb ik jou daar:dubbel::D
 
Of dat endorsement is of niet weet je helemaal niet.
Denk het niet want de Prologue is zoiezo discontinued.

De Prologue kan ook (yamaha) Fm (variable-phase-modulation) want Yamaha doet ook PM :)
 
Mijn studio bestaat al decennia uit een aantal synths en iets om de audio te mengen en op te nemen. Qua MIDI bleef het beperkt tot hooguit 1 synth aan 1 drumbak syncen. Op die manier ben je toch wat beperkt qua wat je kan jammen en opnemen. Dus mijn laatste drie aankopen:

-Kenton MIDI Thru 12
-een berg MIDI kabels
-een Atari 1040STF

Jawel hoor, we gaan gewoon oldskool aan de Cubase. Misschien archaisch, maar het leek voor mij de juiste balans tussen de mogelijkheden van een moderne DAW en de directheid/beperktheid van een hardware sequencer. Het geeft in ieder geval niet zo het gevoel van "op een PC" bezig te zijn, met die zwart/wit interface en een toestel waar je verder niks op kan doen. Ik heb het zo ingesteld dat alles op dezelfde LCD monitor aangesloten is: de Atari, de Roland VS-2480, en de "echte" PC voor wanneer ik op CD wil branden (PC heeft verder geen functie in mijn setup). Met een schakelaartje switch ik zo tussen de Roland en de Atari.

Ik moet nog wat aansluiten en testen, maar de eerste tests leken veelbelovend. Met de Nord als masterkeyboard lijkt de kans op een MIDI loop me ook klein, aangezien de eeuwige klacht over Nord is dat ze geen Thru hebben. :D
 
Upgrade van Spectrasonics Pro 8 naar Pro 9
Eventide Blackhole
Eventide Ultratap
 
  • Duimpje
Duimpjes: Nap
Dat durf ik wel: het is plectra of gewoon plectrums. Tenzij het hier niet over plectrums (of plectra) gaat, dat valt niet uit te sluiten. Zijn er foto's van?
 
AD8F6DB9-10A9-43B9-9497-8EE9D677B478.jpeg


Heb je hier iets aan?
 
Back
Top