tr-808 probleem

reynier

de heer
Lid sinds
3 oktober 2005
Berichten
60
Locatie
Den Haag
hoi, ik heb vorige week een tr-808 gekocht. Blijkt er midi ingebouwd te zitten, volgens mij van Kenton. (aan de zijkant zit een rode knop plus een midi in- en uitgang). Ik zit echter niet op die midi te wachten. Hier had de verkoper ook niks over gezegd.
Mijn vraag is kan ik nog steeds mijn 808 syncen via dyn-sync in. Het lukt mij niet om hem via mijn dyn-sync to midi converter te syncen. Het rare is dat hij dit nog wel deed toen ik hem net had. Volgens hij doet hij dit niet meer doordat ik op die rode knop heb gedrukt, maar ja die knop vroeg er gewoon om, om op gedrukt te worden.
 
Ja ik heb hem ook met mijn 606 geprobeerd en daar doet hij het wel. Ik weet ook zeker dat de kabel goed is.
 
Ja ik heb het gelezen, maar het lukt me niet om het te fixen. Ik kan wel via mijn midikeyboard de drums triggeren, maar ja das niet de bedoeling.
 
h maar ja die knop vroeg er gewoon om, om op gedrukt te worden.

zo ben ik ook wel eens heel erg in de problemen gekomen. mijn vrouw begint er nog wel eens over.

heb je al aan de verkoper gevraagd (die het apparaat toch in gebruik heeft gehad) of er een manier is om dit te regelen?
als het een goed ingebouwde kenton kit is, moet er zeker een mogelijkheid zijn om gewoon de dinsync te gebruiken, mits daar niet aangerommeld is.

succes.

(en je kan hem altijd nog verkopen en 1 zonder midi terugkopen...)
 
Laatst gewijzigd:
Die schakelaar staat goed.

Ik heb de verkoper gemaild, maar ik wacht nog op een reactie. Het lijkt me wel dat hij het via dyn-sync moet kunnen doen, aangezien het voor het weekend nog lukte.
 
gewoon ruilen met iemand die een tr-808 in zijn daw wilt gebruiken, zijn er zat. als het mooi gemaakt is en welke staat hij heeft.
 
dus eerst deed ie het goed, toen heb je midi gebruikt en nu is het mis.

zijn de midi kabels er uit?
loopt ie wel gewoon op start /stop van de interne sequencer? en de tempo dial?

probleem alleen als je dinsync wil gebruiken? geen reactie?

hoe is het met de dinsync uit (bv naar je 606, heb je dat al geprobeerd?

daarna, rode knopje wat langer ingedrukt houden..... ik zeg ook maar wat
alleen niet op start/stop via din sync?
 
Ja klopt toen ik midi ging gebruiken (door op de rode knop te drukken) ging het mis. Hij stuurt wel dinsync uit. Het kutte is dat het ook niet lukt om via midiclock te syncen. Het enige (en rare) wat hij wel doet is als hij via dinsync aan de converter hangt en de switch staat op dynsync UIT ik hem wel kan starten en stoppen via de master, maar het tempo nog steeds intern word bepaalt (das logisch natuurlijk). Die switch zou op IN moeten staan, om de clock via de converter te syncen.

Volgens mij is het een kenton midikit.Ik heb ook geprobeerd die te resetten. Volgens de manual zou midiclock dan zowiezo werken, maar dat is helaas niet het geval.
 
wat je ook nog kan doen is de 808 open schroeven en kijken of er jumpertjes aan de binnen kant zitten, kan je gelijk het merk lezen en welk type.
 
Juiste din-sync kabels gebruikt? Die met 5 aders aangesloten (ipv 3 zoals de meeste midi kabels zijn).
 
Ik heb ook een 808 met midi ingebouwd, en die heeft ook een rode knop. Maar die is van Groove Electronics, misschien is dat ook wel de kit die jij hebt. In dat geval kun je met de manual erbij checken in welke mode je 'm zet door op de rode knop te drukken.
 

Attachments

  • Groove Electronics TR-808 MIDI Kit User Manual.zip
    184,9 KB · Bekeken: 72
Back
Top