Kurzweil PC3K8

tessitok

Ingeburgerd
Lid sinds
23 november 2006
Berichten
81
Locatie
Belgie
Hi Guys,

Iemand ervaring met de PC3K8 performance controller?
Ik denk van er mij een aan te schaffen.
Vooral dan voor de mogelijkheden om een massa aan midi program setups op te slaan. Als ik me niet vergis meer dan 2000.
En natuurlijk ook voor de sampling mogelijkheden.

Het probleem is nu dat ik met mijn stagepiano (YAMAHA CP300) vrij beperkt ben in het controllen van mijn synth module.

Het is altijd een heel gedoe om eerst alles te programmeren in de MOTIF ES Rack.
En dan nog is het onmogelijk met mijn stagepiano om program changes te doen tijdens het spelen.
Ook effecten toevoegen met bv schuifregelaars is heel beperkt.

Zijn er mensen die met deze kurzweil ervaring hebben of zijn er andere alternatieven?

Thanks.
 
de Pc3k is nog niet uit. verwachting is eind oktober

Het is verder natuurlijk gewoon een PC3x maar dan met sampling. dus wil je hem goed uitproberen dan kun je natuurlijk ook even de Pc3x spelen in een winkel
 
Kennen julie andere synths die dezelfde mogelijkheden hebben met betrekking tot het opslaan van midi setups?
Met de Kurzweil lijkt het mij wel handig en zeer uitgebreid.
Ook omdat je die via een externe bron kan inladen in de synth.

Maar misschien zijn er nog andere synths die dit ook kunnen.

Kennen jullie alternatieven?

Keywizz,

Jij hebt blijkbaar de PC3X in bezit. Is het werlkelijk zo'n beestige synth op vlak van midi?
 
Thanks Keywizz.

Maar die sampling, blijkt enkel maar lezen te zijn.
Je kan er dus niet zelf mee samplen. Hoe stom zou dit zijn?
Weet iemand daar meer van?

Wat ik vooral handig zou vinden is dat je naadloos kan switchen van presets zonder met haperingen te zitten.
Ideaal voor live toepassingen. Gewoon smooth van de ene klank naar de andere gaan, zelfs al is die tweede een externe module. Kan die met de PC3K8. Er zijn er die beweren van wel, anderen zeggen weer van niet.
En als je dit in de winkel vraagt, dan kan ie alles. Tot je er mee thuis staat.

Heeft iemand hiermee ervaring?

Trouwens, net ergens gelezen dat hij in december leverbaar zou zijn. Nog even geduld dus.
 
De PC3X(K) kan presets switchen zonder hapering. Bijv, je speelt een stringpreset, drukt op de sustainpedal en switched dan naar een andere klank. De strings blijven doorklinken en ondertussen speel je de andere gekozen preset. Geen probleem dus :okdan:
 
Dat kunnen de workstations van de grote 3 dus niet. Ik heb net mijn PC3X in huis en ik merk hoe praktisch het is dat je zo naadloos van de ene patch naar de andere kunt switchen.

Ik heb pas een half uurtje met de PC3X gespeeld en ik vind het tot dusver heel goed. Toetsenbord is super. Sound klinken lekker rauw en vol. Echt Amerikaans als tegenhanger van de Japanners. Bent superblij dat ik er weer een Kurz heb.
 
Dat kunnen de workstations van de grote 3 dus niet. Ik heb net mijn PC3X in huis en ik merk hoe praktisch het is dat je zo naadloos van de ene patch naar de andere kunt switchen.

De Fantom G kan dat juist wel! Maar is verder veeeeeeel minder flexibel dan de pc3. 16 effecten op 1 patch, geen probleem.

Maar, als je het heel bont maakt en van een patch met 12 effect blokken switched naar een program met 6 blokken, dan hapert ie echt wel hoor. 8)

Als ik weer hardware wil, dan wordt het zeker een kurz. Geen twijfel mogelijk! Maar dan wel een kurz waar ik een usb stick in kan pluggen en geen achterlijk achterhaalde memory cards zoals xd. PC3LE of K dus! ;)
 
OK, de Fantom is dan ook de enige die ik nog niet heb geprobeerd. Maar die Roland-bakken, ik word er echt verdrietig van. Alles klinkt slap en synthetisch. Zelfs de V-Synth die ik onlangs heb kunnen uitproberen, en die best leuke features heeft, vind ik 'week' klinken.
Het zal gerust een kwestie van smaak zijn, maar mijn machines zijn het niet.

Ik heb wat met Amerikaanse synths. Eerst heb ik veel Ensoniq gehad en daarna Kurzweil.
De PC3X heb ik mooi op de kop kunnen tikken, maar ik denk dat ik over een paar jaar de nieuwe Kurzweil K3K of wat er dan ook uit gaat komen als vervanger van de K2X series, ga aanschaffen.
 
+1.

Dat is ook de reden dat ik niet voor de PC3K heb gekozen. Ik ga hoogstwaarschijnlijk toch geen gebruik maken van die flash rom en ook de bankwards compatibility met de K-series maal ik niet zo om. Het is een machine die speciaal gemaakt is voor A.L Webber en zijn orkestmensen om hun 'wagenpark' soepel te kunnen vervangen.
 
+1.
... en ook de bankwards compatibility met de K-series maal ik niet zo om.

Bedankt voor de +1
Maar om misverstanden te voorkomen ... De PC3 is ook backwards compatible.
Nieuwe update 2.0 overigens is sinds vandaag beschikbaar.
 
OK, dat wist ik niet. Ik dacht dat de mogelijkheid om K-series programs en setups te gebruiken voorbehouden was aan de PC3K. Nou, dan weet ik helemaal dat ik de juiste keuze heb gemaakt.
Ik heb nu nog (tijdelijk) de XS8 naast de PC3X staan. Dus ik kan ze goed vergelijken. De XS8 is helemaal loaded met arps, setups en sounds. De meeste daarvan klinken prima en ze dekken een wijde range aan muzikale stijlen en toepassingen. Het is geen programmersynth denk ik. Alles sounds klinken heel erg 'af', niks meer aan doen. maar dat vind ik nu juist zo jammer soms.
De PC3X klinkt directer, meer rauw. De piano's zijn echte Kurzweilpiano's, helder, natuurlijk klinkend en soms wat koel. Maar in ieder geval niet met het Japanse sausje overgoten.
De classic keys zijn leuk, ik kende ze al van de PC2-series en daar zaten echt hele leuke, krakend oud klinkende sounds bij. Ik hou daar van. Een Wurlitzer of Rhodes moet klinken zoals hij in de 70's 60's klonk. Nou, dan kun je je lol op.
De VA1 moet ik nog een beetje ontdekken. Tot dusver vind ik de nadruk op leadsounds liggen en die zijn prima voor elkaar. De bassen zijn ook goed, alhoewel er niet heel patches van zijn. De pads blijven achter en halen het niet bij de Motif, laat staan bij Omnispheres. Ik denk dat de VA-sectie echt voor de pgrammers onder ons is.
De orchestrale geluiden zijn HEEL uitgebreid. Voor degenen die into klassieke muziek of toepassingen daarvan zijn, zou ik de PC3-serie heel hartelijk aanbevelen. De variëteit en kwaliteit van de geluiden is ongelooflijk. FX in de PC3X zijn top-notch. Daar komt de Motif niet aan.

Wat me vooral opvalt is het verschil in benadering van beide machines. De Motif heeft echt het karakter van een workstation. Het beoogt alles te kunnen, sequencing, mixing, sampling, recording, etc.
De PC3X is meer een (podium)instrument; de sequencer is veel beperkter, het aantal outputs is gelimiteerd (4), geen input, etc. Als dat is wat je zoekt, dan is de PC3X een geweldige bak. En het leuke is, ik heb voortdurend het idee dat er nog meer te vinden is onder de oppervlakte. Bij de Motif XS8 heb ik het idee dat alles er ligt zoals het is, hapklaar en op zich smakelijk, maar met minder kans om daar iets van jezelf aan toe te voegen.
 
Het grote nadeel van de PC3 is dat je oude samples niet in het systeem kan laden. Dat kan nou net wel met die PC3k8. Daarom, als ik een compleet systeem zou willen hebben, dan zou ik deze nemen.....
 
Voor degene die het nog niet wisten de update OS V2.0 van de pc3 line is nu te downladen:halleluja
 
Bedankt voor de +1
Maar om misverstanden te voorkomen ... De PC3 is ook backwards compatible.
Nieuwe update 2.0 overigens is sinds vandaag beschikbaar.
Nou, backwards compatible.. op best effort basis dan:

∗The PC3 will try to convert programs, setups and keymaps from the K2 series into the PC3. Files with extensions K25, K26 and KRZ can be loaded. The PC3 does NOT load K-samples therefore in the keymap conversion the PC3 will try to find similar samples to the ones used by the keymap in the PC3 ROM. Sometimes successfully, sometimes not. The PC3 does not have sample skipping so some samples will not extend more than 1 octave upwards as they did in the K2 series. Some of the DSP algs used in the programs cannot be converted or are partially converted. The FX are not converted in Programs nor Setups.

Het staat nog niet echt duidelijk op de Kurzweil site (alleen in de release notes halverwege), dat kan zijn omdat ze dat nog erbij gaan zetten bij de product info bij PC3X, of bewust niet omdat het niet zo "backwards compatible" is dat het vermelding waard is op de product info page van PC3X.

Iig toch fijn dat ze er moeite voor hebben gedaan!
 
Voor degene die het nog niet wisten de update OS V2.0 van de pc3 line is nu te downladen:halleluja

Tja, heb ik al een tijdje geleden bij de rubriek "updates" gezet.....maar blijkbaar wordt daat niet gekeken....:Z



rob
 
Nu we het toch over de PC3K8 hebben....hoe kunnen de oude files van de K2000 worden geladen. Die heb ik op een CD staan, maar de PC3K8 heeft geen scsi....dus ook geen externe drive op aan te sluiten....
 
Mijn eerste ervaring met de PC3K8
- speelt erg lekker
- bedieningsgemak verbeterd tov K2000/2500/2600
- alle oude geluiden die ik heb (v.a. k2000) te importeren. Zitten soms wel fouten in.
- was ff lastig met import, omdat PC3K8 geen scsi heeft, dus eerst alles op USB gezet.
- kwaliteit materialen wel afgenomen door de jaren heen. Knoppen en sliders voelen wat gammeler aan dan bij de oudere machines.
- de nieuwe OS leest ook samples, die echter niet te bewerken zijn. Daarvoor heb ie toch een K2500/2600 voor nodig (of ik heb nog een toepassing gemist)

Geluid is super
 
Back
Top