Yamaha Tyros 4 Workstation

Yamaha introduceert ondertussen al zijn vierde generatie Tyros. Deze kenmerkt zicht door een grotere en meer diverse hoeveelheid content, uitbreidbaarheid door middel van flash geheugen (Motif XF) en andere innovaties zoals een sterk verbeterde vocoder.


attachment.php



Sommige personen zijn misschien nog altijd van mening dat een dergelijk apparaat hier niet thuis hoort, maar daar ben ik het niet mee eens. Gezien zowel 'arranger' workstations als 'synth' workstations steeds meer naar elkaar toegroeien (intelligente arpeggio's versus styles, vergaande computer integratie, uitbreidingsmogelijkheden enz.) denk ik dat het ook zeker op een synthforum thuis hoort. Van skihut hit tot film soundtrack, voor het maken van een eerste compositie worden deze apparaten vaak gebruikt in studio's.

Meer info: Yamaha Tyros 4

Yamaha heeft ook een aardig voorbeeld gefilmd: KLIK!

Voor meer filmpjes: KLIK!
 

Attachments

  • YamFront.jpg
    YamFront.jpg
    197,6 KB · Bekeken: 93
  • T40203_wallpaper1024_768.jpg
    T40203_wallpaper1024_768.jpg
    374,7 KB · Bekeken: 95
  • T40809_wallpaper_1024_768.jpg
    T40809_wallpaper_1024_768.jpg
    396,9 KB · Bekeken: 88
  • T413_wallpaper_1024_768.jpg
    T413_wallpaper_1024_768.jpg
    529,5 KB · Bekeken: 103
Last edited by a moderator:
En aangezien er een héééleboel 50-plussers en een héééleboel volkszangers zijn, zal dit ding vast goed verkopen. En dan heb ik het nog niet eens over de horde volkszangers van 50+ ;)

Maar goed, qua sounds zal deze Tyros niet veel onderdoen voor de Motif serie (soms zelfs beter), maar is ie nou eenmaal niet gericht op de creatieve muzikant.
 
maar is ie nou eenmaal niet gericht op de creatieve muzikant.

Onzin. Zoals gezegd worden dit soort monster workstations vaak in studio's gebruikt om het eerste idee op zeer creatieve wijze vast te leggen.

Het wordt echt niet enkel gebruikt door derde generatie inwijkelingen die op de jaarmarkt preset style 37 gebruiken om er "El Condor Pasa" mee te gaan spelen.

Die kopen overigens vaak Solton omdat die iets goedkoper in aanschaf zijn.
 
Dat wou ik net zeggen,die dingen zijn echt wel crea-bea.
In de psr9000 kon je de geluiden al behoorlijk door de mangel halen.kun je nagaan wat je hiermee kunt.
Wat dat betreft zijn die top keyboards helemaal niet beroerd.
En mischien dat je over een tijdje helemaal geen keyboards of workstations meer kan kopen ,alleen nog maar megastations.
Lijkt me wel iets hoor,zo'n mega bak met 2 vga aansluitingen,muis.bodemplaat verwijderen en plaats hebben voor tig uitbreidingen,stuk of 50 onafhankelijke multi effect modules er in.etc etc
 
Laatst gewijzigd:
is toch gewoon een topapparaat? zie niet in waarom we dat moeten afzeiken..
ik koop het ook niet, maar ik zie zo de mogelijkheden voor studiowerk of live
 
zeker de speeltechnieken van die akoustische instrumenten lijken me vrij goed - toch handig allemaal.

tja, gewoon niet zo stoer als een analoge synth he (die ik ook wel weet te smaken ;)
 
Ik vind het niks. Hij zal best bruikbaar zijn, maar ik geloof dat alleen volkszangers en 50+ feestfuifers dit ding aanschaffen.



ah! Ja ja, tegen die tijd (ik bedoel, als ik eenmaal een 50+ feestfuifer ben) [we spreken dan inmiddels over het jaar 2031] heb ik wel genoeg bijelkaargespaard om de Tyros12 (of hoe die dan ook heten mag) aan te schaffen :mega:
 
Uitstekend apparaat.
Voor liftmuziek, reclamedeuntjes en bedrijfspartijtjes.
 
Mooie workstation hoor xD, maar ik moet zeggen vind mijn XS Rack betere geluiden hebben :P
Hmm.. Ik zou nog eens goed naar je Rack luisteren en er dan een tyros 4 naastzetten. Ik ben het deels, maar niet helemaal met je eens ;-)


Ik heb een T2 gehad. Was er erg over te spreken, alleen is het allemaal heel erg 'preset'. Toch wordt het gat tussen de motif en de tyros series steeds kleiner. Beiden krijgen steeds meer gedeelde technologie en iedereen die eerlijk naar deze geluiden luistert zal toch echt moeten concluderen dat ze niet echt meer onderdoen voor een motif, m3 of fantom serie. Het is alleen veel minder tweakable, maar niet minder goed.

Wat mij betreft zou het ideale synth workstation een kruising tossen de Motif XF, tyros 4 en Roland fantom g zijn. Met 73 toetsen, vocal harmony, vocoder en touchpads om samples te triggeren.

En dat vind ik nou weer jammer van Yamaha. (weer) niet iets nieuws, maar een verbetering van het bestaande concept. Terwijl er juist zoveel te winnen valt wanneer functies (ook van andere merken) worden gecombineerd/gekopieëerd. Nu ga ik toch voor een fantom naast mijn XS8 en niet voor een tyros..

En al die reacties hierboven: erg makkelijk om em onder het tapijt te schoffelen door te zeggen dat ie net geschikt genoeg is voor entertainers, amateur filmmuziek of beginnend keyboardisten. Ik wed dat jullie nog nooit een tyros onder je handen gehad hebben. En zo ja, dan heb je'm niet begrepen...;-)

Wederom respect voor Yamaha.
 
ik heb ooit bij nederland muziek op een tyros gespeeld, kies een preset begeleiding en hop, instant frans bauer of elk andere hollandse volksmuziek dat was wel grappig..
 
hee hoo, ik ben m'n hele leven al yamahanees dus elk toetsenbeest (keyboard, stagepiano, synth, tenori) heb ik wel mishandeld (muziekschool, Feedback, etc) en als een Tyros niet eh zo $%^&* duur was (zelfs excl. standaard, subwoofer etc) en ik had nog plek in m'n studio dan kocht ik er een en ging ik de hele tijd ABBA/ Frans Bauer/ Queen/ Alicia Keys/Spice Girls spelen....
Ik kan trouwens niet wachten om Tyros4 live te bespelen (Total Touch of Dr. Alban ofzo):mega:
 
'k doe niet mee aan al dat "in hokjes klasseren"
Het is een mooi muziek instrument die we graag erbij zouden hebben.

Lekker belangrijk dat het een keyboard workstation is, daarom moet ik er toch geen Frans Bauwer uit gaan shijten.
Mijn eigen ding doen zal wel lukken op zo'n tyros,,, nog wat synths erbij...wat effecten :dj:
Laat maar komen 8)

€3000 echter ,, zal niet gebeuren=)
 
ja niets moet, maar frans bauer is gewoon onontkoombaar dat dat eruit komt :D
 
Een synth kun je al beter niet beoordelen op presets,maar met een tyros moet je dat al helemaal niet doen.
De ware kracht van zo'n ding zit 'm juist in de kern,m.a.w menu programmering.
Ik neem aan dat deze net als zijn voorgangers ook kan samplen en 8 patches kan stappelen in 1 patch.
Buiten dat is de begeleiding zo te programmeren zodat het 8 arp's zijn die je met 1 hand kan regelen,kom je tekort,dan hang je een andere synth met arp aan de midi.
Hiermee kun je dus best snel muziek ala kitaro mee maken waarmee je vrij kunt improviseeren.
Met die tyrossen gaat dat allemaal nog vrij vlot in tegenstelling tot roland's e80 waarmee dat allemaal nogal omslachtig ging.
Al met al wordt het met die dingen pas intressant als je het menu in duikt.....maar 3000 eur..auw.
 
Uitstekend apparaat.
Voor liftmuziek, reclamedeuntjes en bedrijfspartijtjes.

Als je uit een Tyros niet meer dan wat kaas krijgt, ligt dat niet aan de Tyros. Zoals ik in een eerdere post zei: voor sommige stijlen zijn andere apparaten beter geschikt. Maar je kaan heel veel, heel breed met een Tyros. Synthdingen in de stijl van Enya, Kitaro...moeten ook probleemloos lukken. Door alle orchestrale geluiden moet de helft van het oeuvre van Vangelis ook lukken.

Uit een oude electone valt ook meer dan draaiorgelmuziek te halen. En kijk wat Jarre met een stom huiskamerorgel deed.
 
Laatst gewijzigd:
ik heb echt wel gezocht naar synth sounds maar die zaten er niet in, wel orkestrale geluiden ja
 
Onzin. Zoals gezegd worden dit soort monster workstations vaak in studio's gebruikt om het eerste idee op zeer creatieve wijze vast te leggen.
Zeer creatief met Bossanova style 3 op tempo 132 ? :D Grapje !!!
Maar met alle respect hoor (want ik zou een Tyros 4 niet weigeren als ik 'm gratis krijg), ik geloof best wat je zegt, maar met een Motif 6 in je studio kan je net zo creatief zijn en kost een stuk minder (die bossanova creëer ik zelf wel als het nodig is).
 
Topic geeneens aangemaakt door Bradley :D Oh, wacht, die mag hier niet meer komen
 
Back
Top