Moog Taurus III

Bron s.v.p.

ik heb het voor zover ik weet gelezen in het boek Vintage Synthesizers van Mark Vail...
weet alleen niet welke pagina... dat boek is 300 pagina's dik...
 
nee, ik las iets over een soort bass boost circuit in moogs...
 
heb ooit eens gelezen dat er in moog synths gewoon een loudness schakeling zit (zoals op versterkers) vandaar dat ze altijd zo diep klinken...
als het zo simpel was, dan zo iedereen dat toch namaken?

nee, de klank van een Moog is het resultaat van de gebruikte onderdelen en heel precieze ontwerpen. Denk bijv. aan het gebruik van 'matched pairs' in het bekende en gepatenteerde Moog 24dB transistor ladder filter. Een filter-ontwerp dat op zich altijd hetzelfde is, maar in ieder model toch net iets anders geimplementeerd. Waardoor het ook weer net iets anders klinkt.

Overgens is dat filter patent mede-oorzaak van het grote verschil tussen Moog en 'de rest' kwa vetheid. Jarenlang moest de concurrentie iets anders verzinnen en dus klonk er geen een zo dik als een Moog.
 
Net aangeschaft. Ik had spijt omdat ik mijn T1 had verkocht. Eerste indruk in de winkel: goede koop. Nu thuis nog overtuigen dat die echt geen ruimte in neemt (tenslotte komt die ergens onder te staan).
 
Net aangeschaft
gefeliciteerd en welkom bij de club :)

Nu thuis nog overtuigen dat die echt geen ruimte in neemt
ha! dat valt helaas een beetje tegen... dit stiertje heeft nogal een forse footprint (of is het hoofprint?)

heb je de laatste van Music House gekocht? ik weet dat die er nog eentje binnen zou krijgen die nog niet op voorhand besteld was
 
Horens heeft die. Van die grote ;-)
Past natuurlijk niet onder de plek waar ik hem had gedacht (plek oude T1), want daar staat een rack met extra oscilators die weer gekoppeld staan op mijn mini. Hmmmm. Verbouwen, nee echt niet. Gewoon rustig nadenken. Nee, midden in de woonkamer mag ook al niet, hoewel hij niet misstaat (wat een prachtontwerp).
Ik heb deze via MTEC gekocht. Gisteren gebeld vandaag gehaald.
 
daar staat een rack met extra oscilators die weer gekoppeld staan op mijn mini.
dus jij hebt ook het luxe probleem van te veel gear. lekker he?

midden in de woonkamer mag ook al niet
[zucht] vrouwen... ;)

Gisteren gebeld vandaag gehaald.
mazzel ! ik weet dat er niet gek veel meer over zijn in de Benelux, je hebt een vd laatsten
 
Ooit hoorde ik iemand zeggen: vrouwen zijn lucht voor me. Alleen zonder lucht kan ik niet leven.

Yep, idd mazzel. Ik wilde destijds al investeren in de ontwikkeling ervan, maar was te laat. Sja, toen die uitkwam was het al twijfel twijfel, en nu op tijd de knoop doorgehakt.

En nu lekker spelen met de stier ;-)
 
nu op tijd de knoop doorgehakt
en terecht... wat een bak!

en je moet maar zo denken: een nieuwe auto of keuken is na 1 jaar nog maar de helft waard. die Taurus is voorlopig waardevast en op de langere duur een goede investering.
 
Ik heb bij Music House ook een stofhoes voor de Taurus III gekocht. Hoewel aan de prijs - Moog verdient lekker aan de accessoires - een zeer degelijk uitgevoerde stofhoes. Zelfs beter dan Compu-cap en dat wil wat zeggen.
 
een stofhoes voor de Taurus III gekocht
ik ook... een essentiele accessoire omdat mijn Taurus altijd plat op de vloer ligt en daar is in verhouding veel stof te happen. idd heel degelijk en "zwaar" uitgevoerd en ik denk niet dat ik zelf zoiets fraais in elkaar kan flansen.

overigens: ik heb ook nog een Taurus II Controller; dwz een voetpedaal zonder synth engine met scalable CV, S-Trig en V-Trig outputs. Dat ding is nu een beetje overbodig geworden. iemand interesse?
 
Vandaag de T3 geinstalleerd. Wat ben ik blij - wat een geluiden. En geen gekruip meer tov de T1. Gewoon preset instellen en gaan. Overigens, ideale combinatie met de Theremin. Voetenwerk strak en handjes vrij om te wapperen.
 
En hier een plaatje :D
 

Attachments

  • DSC_0445.jpg
    DSC_0445.jpg
    128,2 KB · Bekeken: 62
de Taurus 3 is gewoon waanzinning!!

Een maat van mij heeft zijn Taurus 3 ook opgehaald de afgelopen week bij Mtec Music, had super veel geluk, een demo voor een super mooi prijsje, nog net de hand erop weten te leggen.

Dit is nu al een collector's item, tenzij Moog zich niet aan zijn woord van de 1000 houdt...:)
 
Back
Top