Hoe maken jullie een remix?

ik remix nooit.....ik vind zelden een remix ook echt goed of mooi...

ikzelf vind het gewoon leuker me eigen muziek te maken......
 
Ableton idd. met die warp-points kan je vaak erg leuke dingen doen :P
ik betrapte mezelf er pas op dat ik altijd het ableton filter op al mijn sporen zet. deze staan uit maar ik automate ze zodat ze op sommige stukjes een sweep geven of het spoor mooi in of uit faden.
vaak vind ik mijn remix aan het einde nog wat te netjes en gooi ik dblue glitch er alsnog overheen op sommige stukken (die plug is echt een aanrader!)
 
Ik gebruik wel eens stukkies van nummers, maar om dat nu echt een remix te noemen..

Lijkt me wel een keer leuk om een echte remix te maken; dus originele vocal (of groot gedeelte) en enkele kleine herkenbare dingen.
Ik ben wel meer van het 'totaal anders als het origineel' qua stijl.
 
eensch, maar soms kunnen een paar beats al voldoende zijn :P

YouTube- Paul Kalkbrenner - Mad World

Sorry maar wat een bagger zeg.


Ik heb het idee dat remixes vooral worden gemaakt uit winstbejag, aangezien de kwaliteit meestal afgrijselijk is muzikaal gezien.. pure kunst verkrachting is het soms.. jammer maar helaas...
Ik denk niet dat de artistieke inhoud bij het gros van de remixers er toe doet, althans, ik ken maar bar weinig remixes die de artistieke waarde van een nummer overeind houden.
 
mash ups zijn ook gaaf om te doen! ik heb een keer een mash gemaakt van madonna -american life (album en live versie) met Fatboy slim - acid 8000 en Micheal jackson (zo heet die track) en Prodigy - smack my bitch up. lekker alles door elkaar husselen. jammer genoeg nooit echt helemaal afgemaakt en gepolijst, maar zo lekker rauw met allemaal kleine foutjes heeft het ook wel wat. eens kijken of ik hem nog ergens kan vinden om hem hier te posten.

mooi voorbeeld over hoe remixen wel een artistieke uiting kan zijn:

 
Back
Top