Korg Monotron - Analoog is weer 'in' bij Korg

Moet je hier eens kijken! l vooral rond 1 minuut 10 wordt het heeel interessant! ik kan bijna niet wachten tot de mijne binnenkomt

 
hmm sorry maar ik hoor alleen maar gepiep hoor :?
 
wat zou het kosten een letterlijke 1 op 1 kopie van de MS20 te maken tegenwoordig?
ik heb geen idee wat er in zit, zijn die onderdelen zo duur?

Korg analoog is goed maar duur.
Het is volgens mij een min of meer ideale keuze om oud en nieuw op synth gebied te combineren op een manier die voor elk het beste klinkt in zijn specifieke voorkeur van muziek.

Dat monotron ding zegt mij niet veel, gewoon omdat het na de eerste euforie van "hebbeding" nul bijdraagt aan waarvoor ik het zou kunnen gebruiken.

Ik gebruik wel volop analoog & vst van bvb. korg in een setje waar ik maar niet op uitgespeeld geraak.

attachment.php
 

Attachments

  • mei2010 001.jpg
    mei2010 001.jpg
    162,3 KB · Bekeken: 47
dat filmpje toont aan dat de Monotron blijkbaar goed te modden en tweaken is en dan is het opeens een analoge basis-module waarmee je alle kanten op kan. op het eind vh filmpje klinkt het ook nog eens heel lekker met een behoorlijk sappig filter. en wat koop je vandaag de dag nog voor dat geld? de stofhoes voor mijn Taurus is net zo duur !

ik voorspel dat het een groot succes wordt, iedere synthfreak heeft wel een paar tientjes ovr voor een geintje. anders kun je beter een andere hobby zoeken :D
 
Bizar leuk filmpje! :D
Kan niet wachten tot ik 'm binnen heb, toys rule.
 
pffff, ik snap niet dat dit serieus gemaakt wordt.
analoog ok maar ga dan net als Sequential met de P8 een dikke analoge MS2000 maken dan, dat is pas ziek. geen onzin intertoys toestanden zoals dit.
snap dat er genoeg mensen zijn die dit leuk vinden maar ook genoeg mensen die een dergelijke opmerking van mijn kant aanhangen.

genoeg KORG, heel snel die volledig analoge MS2000 maken
 
pffff, ik snap niet dat dit serieus gemaakt wordt.
analoog ok maar ga dan net als Sequential met de P8 een dikke analoge MS2000 maken dan, dat is pas ziek. geen onzin intertoys toestanden zoals dit.
snap dat er genoeg mensen zijn die dit leuk vinden maar ook genoeg mensen die een dergelijke opmerking van mijn kant aanhangen.

genoeg KORG, heel snel die volledig analoge MS2000 maken

ben het er helemaal mee eens, zo goedkoop als die monotron kan moeten ze ook prijsbewust iets fatsoenlijks kunnen maken. check maar eens terug op pagina 8 van deze draad. Daar is al wat meer gefilosofeerd hierover.
 
Ik ben een analoge modulaire synth met de polyfonie van de MS2000 aan het maken (4 voice 2 osc). Als je geen "synth on a chip" (CEM) wil gebruiken, is dat een helse klus. Zal niet goedkoop worden. Dus monofoon is realistischer als je min of meer discrete opbouw wil. Of alternatief iets zoals de Korg PS polyfone modulars, maar die gebruikten divide-down techniek wat ook niet helemaal "echt" is. De mijne is the real deal, met onafhankelijke VCO's per voice.
 
kijk naar sequential met die nieuwe mopho keys bijvoorbeeld..
als korg daar nou een voorbeeld aan zou nemen i.p.v dit speelgoed of weer met een kaoss pad achtig iets komt. oude korg synths zijn overigens prachtig!
ik weet ook wel dat bedrijven elkaar niet willen na apen en dat ik ook nog niet echt hardcore newskool sequential fan ben maar je moet ze nageven dat ze wel echt hard aan de weg aan het timmeren zijn met toch goede innovatieve analoge producten, dat respect moet je ze gewoon geven (afgezien van dat potmeter gedoe)
 
het geluid van dat ding is niet heel slecht ofso, je kunt er wel leuke blips en kicks mee maken maar kijk die audio output dan, geen midi, knopjes waar een baby nog moeite mee zou hebben. misschien dat de zelf hobbyist het binnenwerk in wat anders kan zetten met een paar pots van .COM + knoppen
de doorgewinterde muzikant lacht zich wel dood om dit spul .. enneh, is die analoge MS2000 al af?
 
wat loopt iedereen nou te zeikstralen over een analoge synth/lowpassfilter voor 59euro
dat is echt een goede deal kom op hey
ik heb m ook al besteld lekker cheap filtertje en 12db
hoeraaaaaaa
 
wat loopt iedereen nou te zeikstralen over een analoge synth/lowpassfilter voor 59euro
het gaat toch niet om de prijs/prestatie verhouding?
het gaat er om of het ding bruikbaar is of niet? ...of... of het ding bruikbaar is of niet!
en ik (en anderen met mij) vinden van niet... daarom dus :D
 
omdat t geen status heeft dus
als je geen geld hebt is dit DE beste filter die je kan kopen
en prijs/kwaliteit/prestatie verhoudingen zijn de beste redenen om iets aan te schaffen
dus dat het daar niet om gaat snap ik niet
waar draait t dan om? status? :r
status is voor mannetjes met kleine geslachts organen :dubbel:
 
omdat t geen status heeft dus
nee daar gaat het dus helemaal niet om... het gaat om de mogelijkheden...
ik kan dit helaas niet een volwaardige synth noemen, maar wat wil je ook voor 59 euro...

maar goed, Korg had dus wel heel goed in de gaten dat sommige mensen dit wel zagen zitten... ik zou het persoonlijk niet 'the poor man's ms-20' willen noemen...
op het moment dat men op het punt staat zo'n ding aan te schaffen speelt de gedachte van "het is maar 59 euro!" nog steeds een rol maar na een week zal toch wel de verveling zijn intrede doen en moet men er weer allerhande andere zaken bij hebben om het interessanter te maken... maar goed...
 
kijk ik vind hem zo interesant omdat hij een ingang heeft
monotron achter je drumcomputer en je heb n instant power drum machientje
ik zie hem meer als effect dan als muziek instrument
een analoge lowpassfilter voor behringer prijzen
super
 
Back
Top